Widok
Laparoskopia
Proszę Was dziewczyny o radę......
czy któraś z Was jest po laparoskopi??? mnie będzie czekac ten zabieg tylko nie wiem do kogo się udac??? czy mozecie kogoś polecić ? i szpital gdzie taki zabieg dobrze wykonają????nie wiem gdzie sie udac... w Invikcie takiego zabiegu nie wykonują więc pomóżcie proszę.....
czy któraś z Was jest po laparoskopi??? mnie będzie czekac ten zabieg tylko nie wiem do kogo się udac??? czy mozecie kogoś polecić ? i szpital gdzie taki zabieg dobrze wykonają????nie wiem gdzie sie udac... w Invikcie takiego zabiegu nie wykonują więc pomóżcie proszę.....
Hejka,
Ja jestem po laparoskopii (usuwanie pęcherzykow PCO), ale robiłam w Warszawie, za to moje dwie koleżanki miały na Klinicznej, jedna pare lat temu a jedna w zeszlym roku i sobie chwalą. Moja prowadząca Gin jest z Klinicznej, ja miałam tam wykonywane badanie na drozność jajowodow i nie mam żadnych zastrzeżeń do opieki, bylo super na ile może być;)
Pozdrawiam
Ja jestem po laparoskopii (usuwanie pęcherzykow PCO), ale robiłam w Warszawie, za to moje dwie koleżanki miały na Klinicznej, jedna pare lat temu a jedna w zeszlym roku i sobie chwalą. Moja prowadząca Gin jest z Klinicznej, ja miałam tam wykonywane badanie na drozność jajowodow i nie mam żadnych zastrzeżeń do opieki, bylo super na ile może być;)
Pozdrawiam
ja miałam w lutym na Klinicznej. Wiem że są różne opinie na temat tego szpitala,ale mi pomogli. Opieka była super, pielęgniarki na każde zawołanie, pomocne cierpliwe. Pobyt w szpitalu wspominam dobrze, opieka fachowa a co najważniejsze są efekty zabiegu. W nast. cyklu po laparo zaszłam w ciążę. Powodzenia
Ja miałam robiona laparoskopie w sweesmedzie ,na NFZ,chodziłam do Wójcika na armi krajowej do gabinetu i on pracujęc tam mnie zapisywał.Przychodziłam do szpitala rano o 7 chyba o 9 miałam zabieg o 15 chodziłam już po korytarzu z mężem,a na drugi dzien wyszłam do domu.A nie dawałam nic zeby sie tam dostac tylko powiedziałam na wizycie w gabinecie czy jest mozliwość zrobienia laparoskopii w sweesmedzie i udało się,udało sie tez pod względem postawienia w końcu po nie celnym leczeniu wkońcu dobrej diagnozy.
postaram sie zadzwonić ale chciałabym najpierw pójsc do jakiegos lekarza ktory wypisze mi skierowanie , najlpeiej do takiego lekarza do pracuje w albo w Swissemedzie albo na kliniczniej gdzie miałabym ten zabieg. Mówisz Gosiaczek ze dr. Grzybowski jest dobry a pracuje w klinicznej czy Smissmedzie??? zalezałoby mi aby ten doktor który wypisze mi skierowanie pracował w tym szpitalu żeby moze był tez przy tym zabiegu
kwiatuszka, ja np byłam na wizycie prywatnej u Wójcika, miałam mieć usuwane polipy na macicy, lekarz ten pracuje w swissmedzie i tam miałam mieć ten zabieg na nfz-sam mi to zaproponował...co prawda teraz się pojawiły jakieś niepochlebne opinie o tym lekarzu, ale są też bardzo dobre, wiec może warto?:)powodzenia
kwiatuszka u mnie do tego wreszcie nie doszło, bo zaszłam w ciąże:)ale jak byłam na wizycie w listopadzie, to Pan doktor powiedział, że mam się stawić po najbliższej miesiączce, dał mi jeszcze skierowanie na ekg i jakieś inne badania konieczne przed zabiegiem, najbliższa miesiączka miała być na początku grudnia i wtedy już mogłam iść, ale stchórzyłam i postanowiłam zrobić to po nowym roku, a po nowym roku okazało się, że jednak zaszłam w ciążę, mimo że przez te polipy miało to być prawie niemożliwe:)więc okres oczekiwania był bardzo krótki
kwiatuszka mi Wójcik obiecywał laparoskopie szybko i państwowo, ale ponieważ w pozostałych rzeczach okłamał mnie strasznie więc ja bym do niego nie szła!! dla przypomnienia podbijam mój wątek
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
nie chcę ci robić nadziei że wszystko będzie super, bo to mimo wszystko jest zabieg, i każdy ma inną tolerancję na ból, ale uwazam że to co akurat ja odczuwałam po zabiegu to nic strasznego, wyszłam dobę po, bylam troszkę słaba i ok. tydzień byłam na środkach p.bólowych ale naprawdę było warto. Moja rosnąca w brzuszku córeczka jest tego najlepszym dowodem:)))
Trzymam kciuki za Ciebie.
Powodzenia.
Trzymam kciuki za Ciebie.
Powodzenia.
Gosiaczek79a u Ciebie wszystko było w porządku z jajowodami-cos naprawili?? i ile miesięcy po laparoskopi zaszłaś w ciążę? a jak zadziałała na Ciebie narkoza? i tez ile dni spędza się w szpitalu łącznie?
przepraszam,ze tyle pytan na raz .. ale jeszcze jedno mnie ciekawi ile przed laparoskopią staraliscie się o dziecko?
przepraszam,ze tyle pytan na raz .. ale jeszcze jedno mnie ciekawi ile przed laparoskopią staraliscie się o dziecko?
My staraliśmy się o dzidzię prawie 3 lata z czego rok już bylam na takich tabletkach typowo wspomagających (clostilbegyt czy jakoś tak) ze zwiększaną dawką, które i tak nic nie dawaly.
Badanie na drożność jajowodów mialam robione osobno, w grudniu i wykazalo że jest wszystko w porządku.
Zabieg laparo mialam w lutym, byłam w szpitalu łącznie 2 doby - dobę przed i dobę po wyszłam (tyle że ja w Warszawie) i tak jak pisałam, ok. tydzień byłam na środkach p.bólowych i generalnie wszystko robilam wolniej, więcej odpoczywałam (nie można dźwigać), ale spokojnie wszystko się goiło.
Lekarze mówią żeby poczekać do pierwszej miesiączki i zacząć starania- najlepiej do pół roku po zabiegu bo pęcherzyki się odnawiają. Ja w ciążę zaszłam w marcu, przy pierwszej próbie;))) i co dla mnie bylo najdziwniejsze- bez żadnych hormonów i innych wspomagaczy.
Badanie na drożność jajowodów mialam robione osobno, w grudniu i wykazalo że jest wszystko w porządku.
Zabieg laparo mialam w lutym, byłam w szpitalu łącznie 2 doby - dobę przed i dobę po wyszłam (tyle że ja w Warszawie) i tak jak pisałam, ok. tydzień byłam na środkach p.bólowych i generalnie wszystko robilam wolniej, więcej odpoczywałam (nie można dźwigać), ale spokojnie wszystko się goiło.
Lekarze mówią żeby poczekać do pierwszej miesiączki i zacząć starania- najlepiej do pół roku po zabiegu bo pęcherzyki się odnawiają. Ja w ciążę zaszłam w marcu, przy pierwszej próbie;))) i co dla mnie bylo najdziwniejsze- bez żadnych hormonów i innych wspomagaczy.