Widok

Leczenie łysienia osocze ?

Czy ktoś moze stosował coś takiego jak osocze bogatopłytkowe na skórę głowy ? Możecie mi napisać jaki był efekt ? Jestem na etapie poszukiwania metody na wypadające włosy bo nie pomogly mi żadne odżywki i szampony :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A jesteś pewna,że nie jest to skutek hormonów czy jakiejś innej choroby? Często wlosy wypadają jak coś jest nie tak w organizmie. Przebadaj się. Byłaś/ byłeś u dermatologa albo u trychologa?
Jestem kobietą . Nie zaznaczyłam. Naprawdę barałam już pod uwagę bardzo wiele róznych opcji. Na przykład,że jest to problem z tarczycą czy z homornami. W sumie nie byłoby to takie złe bo przynajmniej wiedziałabym jak to leczyc ale jednak nie. U dermatologa byłam na nfz. Dał mi witaminy ale więksej róznicy nie widzę po nich. Tak wieć szukam sama.
Najlepiej jakbyś pogadała z trychologiem . Osocze bogatopłytkowe może dać dobre efekty ale ie każdy może się mu poddać. Trzeba wykluczyć inne choroby no i w niektórych przypadkach zrobić badania immunologiczn. Zobaczyć czy nie zareagujesz alergicznie. Jest jednak uznawane za jedna z bardiej skutecznych sposobow na leczenie wypaajacych włosów oraz jest częśto stosowane w leczeniu takiego łysienia plackowatego.
A gdzie u nas to robią?
W gabinecie dermatologicznym doktora Michajłowskiego na Wrzeszczu. Tak jak jednak pisałam juz wcześniej Polecam na pocątku zapisać się na wizytę a nie na sam zabieg i zobaczyć co lekarz powie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jaka cena zabiegu? Tez jestem zainteresowaniem...
Terapia osoczem bogatopłytkowym skóry głowy 700zł. Mediderm Gdynia
http://www.klinika-mediderm.pl/medycyna-estetyczna,32,pl.htm
Szkoda pieniędzy na tego tupu zabiegi, najlepiej znaleźć dermatologa który postara się znaleźć przyczynę tego stanu rzeczy..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Сześć, miałam problemy z wypadaniem włosów. Miałam kilka ognisk łysienia. W klinice chronomedycyny przeprowadzili mi pełną diagnozę ciała. Po testowaniu ziołowych naparów farmacji, przez miesiąc dali mi indywidualny program leczenia. Ogólnie leczenie trwało 1 rok i 3 miesiące. Każdego miesiąca przeprowadzają ankietę i wydają nowy program leczenia. Ognisko i włosy zostały odbudowane. Leczenie jest niedrogie. Rezultatem jestem bardzo zadowolona.
Klinika znajduje się na Ukraine, w Kijowie. Telefon +30970178989, +380952185444, +380445016128
Możliwie leczenie zdalnie po badaniach lekarskich.
E mail rezonansua@gmail.com

Na ukraincow to trzeba uważać
Lyse jest sexy

Z tego co wiem osocze jest jedną z metod leczenia łysienia. Dobrze jednak byłoby skonsultować problem ze specjalistą. Szczególnie polecam zespół w tej klinice http://www.impladent-estetyczna.eu/. Mają duże doświadczenie w leczeniu takich przypadków a ponadto dysponują doskonałym sprzętem. Warto zapisać się na wizytę.

Z serum Hair Medic jest podobnie jak z zabiegiem mezoterapii z tym że żadnej igły i nakłuwania się tutaj nie robi, wystarczy wetrzeć w skórę głowy. Cząsteczki serum są tak drobne że mogą dojść tak samo głęboko jakby substancja odżywcza została wszczepiona igłą.

Jak dla mnie super nowością są zabioegi fibryną. Sprawdza się również w przypadku łysienia czy wszelkiego rodzaju problemach z owłosieniem Dokładne działanie można przeczytać na stronie podpoznańskiej kliniiki http://medicalaser.pl/fibryna/

Nie miałam okazji stosować, ale wiem, że wiele osób poleca ten zabieg także w temacie wypadania włosów. Osocze pobudza skórę do odnowy i regeneracji. Stymuluje więc włosy odbudowują się i ponownie wzrastają. W Gdańsku masz gabinet Mała Klinika Urody i wiem, że u nich możesz taki zabieg wykonać i podpytać o szczegóły. Sporo informacji masz też na ich stronie https://malaklinikaurody.pl/ . Myślę, że to może CI pomóc.

Ja stosowałam osocze, seria 3 zabiegów i pomogło, a włosy wypadały mi po prostu garściami. Zabieg wykonany w Klinice K2Medical Gdańsk Wrzeszcz Browar Gdański przez dr Sirocką. Polecam:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Przedwczesny wytrysk Co robić? (7 odpowiedzi)

Cześć wszystkim, zmagam się z pewnym problemem i on chyba tutaj najbardziej będzie pasował....

Nieoperacyjne powiększenie biustu (5 odpowiedzi)

Cześć. Czy są może jakieś skuteczne ćwiczenia na to aby powiększyć nieoperacyjnie biust ?...

Feromony na podryw (5 odpowiedzi)

Tyle jest opinii na temat feromonów że normalnie mam wodę z mózgu. Mianowicie szukam feromonów...

do góry