Widok
no wlasnie.masz chyb racje. bo na tym forum w ogole nie mozna sie wypowiedziec. ktos mi zarzucic ze bez przyspiewek to nie wesele, no to odpowiedzialam ze dla mnie wesele z przyspiewkami jest beznadziejne. mam prawo sie tu wypowiadac, a jak komus nie pasuje, to niech nie czyta moich wypowiedzi. i tyle.
Bania Ty sie wogóle takimi tekstami nie przejmuj...jak napiszesz, ze wolisz Dj'a, to każdy z konkurencyjnej firmy z orkiestry, lub każdy kto wybrał orkiestrę będzie Ci coś zarzucał...i odwrotnie to działa...ogólnie to na tym Forum tak juz chyba jest...więc trzeba tylko "wrzucić na luz"...i po prostu spokojnie nie przejmować się takimi docinkami...
Mówiąc o swoim weselu że będzie z klasą i elegancją a inne wieśniackie, tzn przyśpiewki czy zabawy gdzie wiekszośc osób tak właśnie robi tym samym dyskryminujesz te "inne" wesela gdzie wg Ciebie klasy i elegancji nie ma. Z Twoich wypowiedzi jest taki wniosek, Twoje jak sądzisz będzie lepsze, tak można to odczytać. Tylko o to mi chodzi.
Co do przyśpiewek, to w tv publicznej jest tego mnóstwo i cieszy sie ogromna oglądalnością gdzie zwykły plebs nie ma wstępu. Tam się ludzie naprawdę bawią. Aktorzy i inni znani. nAWIAZUJA DO WESEL. Ale pewnie to nie jest eleganckie jak pisałaś wcześniej. Ha Ha. A Ty z tym swoim pseudo weselem nie umoralniaj ludzi bo zaprzeczasz samej sobie i nie znasz definicji ELEGANCJA czy KLASA. Kto się ze mną zgadza, reka do góry :)
Myślałam że oczepiny to jedna z tradycji a Ty w ogólnym pojęciu skwitowałaś w/wym. Każdy zaręcza za gości a potem sie zdziwi co może wyjść. Nie ma co się spierać. Każdy robi po swojemu i wesela i pseudo-wesela, myśląc o sobie i myśląc o ogóle.Tylko wieśniacy nie maja z klasą jak wspomniałaś. Może jednak tez sobie posłucham radia a nóż puszą coś weselnego.
No to zalezy jakich sie gosci zaprasza. moi goscie, ktorych bardzo dobrze znam sa ludzmi za ktorych moge reczyc. i nie przychodza na moje wesele po to zeby sie nawalic, tylko zeby swietowac ze mna i moim mezem nasz dzien. bo my mamy sie weselic, a nie nawalic sie na "beton". a co do oczepin - to skoro uwazasz ze to jest ZABAWA weselna to gratuluje. czy ty w ogole wiesz co to sa oczepiny?? skoro taka dobra jestes z tradycji to powinnas chyba wiedziec. wiec dla twojej informacji bede miala oczepiny.
Zespołowi można wcześniej powiedzieć że nie ma byc zabaw i sprawa czysta. A ciekawe czy Bania bedzie miała oczepiny, bo jak sądze daleka jest od polskich tradycji więc raczej nie. A może wogóle wieśniackie są wesela!? I nie obrażaj ludzi ze wsi bo Tobie daleko do nich w organizowaniu wesel lub innych imprez. Niejednokrotnie spotkałam się z tym że nie ma byc przyspiewek, zabaw a potem jednak były ponieważ napór gości sprawił że takie rzeczy sie odbyły mimo wszystko. Wiesz, nawet na Twoim weselu z klasą ktoś może Ci się zrzygać na stół, ale w eleganckim stylu.
Bania, my mieliśmy dj'a, ponieważ ja byłam i jestem daleka od tradycyjnego, polskiego wesela z orkiestrą i przyśpiewkami weselnymi.
Impreza była na 50 osób, towarzystwo mieszane wiekowo, a d'j spisał sie na medal - puszczał muzykę adekwatną do sytuacji.
Do tego ileś tam czasu przed weselem ustalaliśmy cochcielibyśmy usłyszeć, a czego w żadnym wypadku.
Także my wszystkim polecamy dj'a, ale takiego sprawdzonego
Impreza była na 50 osób, towarzystwo mieszane wiekowo, a d'j spisał sie na medal - puszczał muzykę adekwatną do sytuacji.
Do tego ileś tam czasu przed weselem ustalaliśmy cochcielibyśmy usłyszeć, a czego w żadnym wypadku.
Także my wszystkim polecamy dj'a, ale takiego sprawdzonego
A ja wlasnie popieram Jagusie. Watek byl dj czy orkiestra, wiec mozna sie bylo spodziewac sprzeczek. U mnie tez bedzie gral zespol i bedzie kilka oczepinowych zabaw, bo starsi nie przezyja wesela jak ich nie bedzie, a wesele jest tez dla gosci, a nie tylko dla nas. To zespol najlepiej wie co ma spiewac, bo widzi przy czym goscie sie najlepiej bawia. Bo co nam da, ze my bedziemy sie bawic super, bo bedzie nam wszystko opowiadac, skoro goscie nie beda sie bawic. A kwestia zespol, czy dj to juz kazdego sprawa. Ja chce miec ten raz w zyciu zespol, bo pozniej to juz nikt dla mnie grac nie bedzie :). A zespolow jest teraz naprawde duzo i mozna wybrac cos dla siebie :).
Zespol gora :).
Ania
Zespol gora :).
Ania
tak klocic sie mozecie przez rok...dajcie sobie spokoj...kazdy wybiera to, co lubi...mysmy mieli DJ, bo nie chcielismy zadnych smiesznych zabaw...jedyne co, to oczepiny....wiem, ze jak bywalam na weselu to "wkurzaly" mnie wszelkiego rodzaju konkursy wymyslane przez orkiestre...dlatego u nas tego nie bylo i znjomym sie podobalo...nikt nie musial "kryc" sie po katach...wszyscy bawili sie rewelacyjnie!!
Bania tak sie przejmujesz innymi, zeby nikomu nie zalezc za skore, a sama mimo wszystko obrazasz tych, ktorzy beda mieli na weselu orkiestre. Dla Ciebie moj slub bedzie jedna wiejska tradycja, ale za to Ty bedziesz miala slub z klasa i dobrze. No i zobaczymy jak goscie beda Ci sie bawic bez przyspiewek, czy nie bedzie dretwo itp. Moze, zeby nie miec wiesniackiego wesela zrob je w USA, tam pewnie wszystko bedzie Ci pasowac, no i z klasa bedzie. Ja jestem wierna polskiej tradycji i uwazam, ze nasze polskie wesela sa najlepsze i nie ma to jak zespol. Jagusia