Widok

Letrox czy Eutyrox

Podczas ostatniej wizyty lekarka zmieniła mi Eutyrox na Letrox twierdząc że Letrox jest lepszy i nowocześniejszy. Czy macie jakieś doświadczenia który lek jest faktycznie lepszy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ani lepszy ani nowocześniejszy ta sama substancja chemiczna,Letrox jest bez laktozy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Brakuje Ci witaminy D, albo masz problem z nadnerczami. Wpisz sobie w YuoTube witamina D a tarczyca. Odstaw pastę z fluorem. Fluor jest bardzo reaktywnym związkiem. Jako jeden z nielicznych pierwiastków pokonuje barierę krew- mózg i bezpośrednio oddziaływuje na tarczycę wypierając jod ( wynika to z właściwości fizykochemicznych pierwiastka) .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
A co ma tarczyca do bariery krew-mózg? Letrox i Eutyrox to ta sama tyroksyna czyli hormon tarczycy, różnią się składem masy tabletkowej.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie, Letrox jest bez laktozy po prostu. odpowiedni dla osób z nietolerancją. może pani doktór ma z nimi deala i dlatego tak namawiała? :P a droższy?
a przy okazji - polecam badania wit. d i żelaza. tarczyca to nie tylko hormony, wpływa na gospodarkę organizmu i często właśnie tych dwóch składników mocno brakuje przy niedoczynności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Zdrowie

Łóżkowe problemy u młodego mężczyzny (14 odpowiedzi)

Mam 19 lat, od jakiegoś czasu mam wraz z partnerką łóżkowe problemy. Mamy za sobą seks oralny...

gdzie kolonoskopia na NFZ z narkoza? (32 odpowiedzi)

jak w temacie

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (12 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

do góry