Widok
tak zdecydowanie
Tak,świetna gra aktorska,porusza emocjonalnie.Rosjanie też potrafią coś zrobić ciekawego i uniwersalnego. U nas takie gnioty jak "Pokłosie" czy "Obywatel". Filmy te pokazują nam że ich twórcy są podobni do popa w Lewiatanie.To smutne że nasze państwo finansuje takie gnioty a ogranicza swobody twórcze ze względów ideologicznych.Tuskizacja Polski cofnęła nas głęboko do PRL-u.
Oscar
Jeśli Lewiatan dostanie Oscara a nie Ida to będzie kolejne potwierdzenie, że Oscara nie dostaje film wybitny tylko poprawny politycznie. Lewiatan jest przedstawiany jako kino antyputinowskie. Jeśli Putin się o tym dowie - pęknie ze śmiechu... Film dla wielbicieli kina rosyjskiego a szczególnie dla osób które znają rosyjski i potrafią wychwycić smaczki językowe. Rozwleczony, dużo wódki, mało skomplikowana, przewidywalna fabuła.
A to Rosja właśnie !
Korupcja, jednostka miażdżona w trybach machiny, morze wódy i wszechobecny bałagan i śmietnik (nawet wśród dzikiej przyrody). Dlaczego recenzje upierają się że to obraz Rosji Putinowskiej ? A to po prostu odwieczny obraz Rosji, jaka była, jest i dłuuugo będzie .
Wizualnie film wspaniały! Te obrazy zostaną przed oczami, nawet gdy zapomni się treść.
Wizualnie film wspaniały! Te obrazy zostaną przed oczami, nawet gdy zapomni się treść.
Dostanie Oskara
Film bardzo dobry, choć mi mjiescami się dłużył, to pod koniec sie bardzo rozkręcił i ukazał prawdziwe oblicze Rosji..smutne niestety..
A scena z samochodami sprzed Cerkwii -no po prostu wypisz wymaluj prawdziwa Rosja!
Myślę, że zasłużenie otrzymał Złotego Globa i -niestey-wygra również z Idą-jest bardziej życiowy..dający bardziej do myślenia niż Ida, moim zdaniem-choć Ida też jest bardzo dobrym filmem, ale innego rodzaju..
A scena z samochodami sprzed Cerkwii -no po prostu wypisz wymaluj prawdziwa Rosja!
Myślę, że zasłużenie otrzymał Złotego Globa i -niestey-wygra również z Idą-jest bardziej życiowy..dający bardziej do myślenia niż Ida, moim zdaniem-choć Ida też jest bardzo dobrym filmem, ale innego rodzaju..