Widok
Linie 167 i 168 !!!!!!!!
Jestem oburzona kursowaniem autobusów linii 167 i 168. Te autobusy albo w ogóle nie jeżdżą przez godzinę albo jeżdżą parami lub nawet grupami. W sobotę, kiedy autobusy jerzdzą, co pół godziny to jeden przyjeżdża 5 minut szybciej a drugi 10 minut później albo i nawet wcale, tak jak im się podoba. Krążą plotki, że kierowcy z tych autobusów grają sobie w karty na pętli, coraz bardziej się z tą plotką zgadzam… Jestem oburzona, bo nawet nie ma gdzie tego zgłosić. Jak chce zgłosić, że na autobus czekam godzinę, to nawet nie mam gdzie, bo łaskawy ZKM pracuję w godzinach od 7 do 15, a ja w tych godzinach jestem w pracy, więc nie jeżdżę. Natomiast, gdy ja jeżdżę to szanowny ZKM nie pracuję. Dziś dzwoniłam to pan z ochrony odebrał telefon i powiedział, że on nie jest nic w stanie zrobić, bo pracuję w ochronie, to, po co w ogóle odebrał ten telefon, jak i tak nic w stanie zrobić nie jest. Podał mi, więc numer do dyspozytora, pytał się czy w ogóle chce ten numer. Gdybym nic nie chciała z tym fantem zrobić to chyba bym do niego w ogóle nie dzwoniła, no, ale dobra. Zadzwoniłam kilkanaście razy na podany numer przez pana ochroniarza no, ale widocznie mieli ważniejsze zajęcia i wcale nie odbierali, więc czekając przez godzinę i 24 minuty na przystanku autobusowym w końcu doczekałam się swojego autobusu tylko godzinę i 19 minut później, (bo 5 minut na przystanku byłam nie potrzebnie wcześniej) mówią że chcą nam podwyższyć ceny biletów, myślę że za ich usługi to już w tej chwili są za wygórowane ceny… POZDROWIENIA DLA PRACOWNIKÓW ZKM.!! MIŁYCH GIER!!
zgadzam sie z kazdym Twoim slowem. kursowanie tych linii to totalny dramat dlatego ja jezdze tramwajami i z petli do domu podazam na piechote. przynajmniej wiem ile czasu zajmie mi dotarcie do domu a troche ruchu tez mi nie zaszkodzi. gorzej ma ten kto jest skazany na te linie. takim osobom wspolczuje i sugeruje nie poddawac sie w skladaniu skarg. pozdrawiam
Dokładnie. Także uważam, że powinna zostać stworzona dodatkowa linia, która jeździłaby tylko na trasie Targ rakowy->jasień. I niech nawet kursuje tylko co pół godziny przez cały dzień. Przynajmniej na tą linię można by liczyć. Może warto jakąś petycję podpisać wysłać do włodarzy komunikacyjnych naszego miasta? Co o tym sądzicie?
Co mi się poprzedni wpis popsuł. Macie jakiś pomysł jak taką petycję wnoszącą prośbę o utworzenie takiej linii kursującej tylko na trasie targ sienny-> jasień napisać i przesłać do ZKM(ZTM?)? Jest ktoś kto potrafiłby się tym zająć? Osobiście uważam, że taka linia byłaby bardzo przydatna akurat na tej trasie ponieważ można by na nią liczyć a nie wychodzić na przystanek i czekać na autobus jak na jakiejś loterii...:P
obecnie 167/168 jeżdżą rano ... często przed czasem! (2-3 minuty przed czasem). 'SUPER' przepis na to by nie zdążyć na autobus i czekać na następny ponad kwadrans i spóźnić się do pracy 20min.
Nnieststy nie mamy co gorsza dojazdu (autobusu) z Zaborni na PKM.
(może kiedyś - jak w niektórych krajach - prywatni przewoźnicy powstaną w obszarach zapomnianych przez cywizilację).