Widok

Lis pod blokami na Oruni Górnej

Opinie do zdjęcia: Lis pod blokami na Oruni Górnej.
Okazuje się, iż nie tylko dziki odwiedzają trójmiejskie osiedla.
Przejdź do galerii.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie tylko w Gdańsku.

Parę miesięcy temu w Gdyni kilkanaście metrów od ul. Śląskiej widziałem też takiego liska z kitą jak palma, który pomykał w kierunku TPK. To ju niemal gdyńskie śródmieście. Fotki z dzikami na Świętojańskiej lub dzikiem wyciąganym z Basenu Prezydenta (po tym, jak przypłynął z Półwyspu) są powszechnie znane, a zdaje się rok temu jakiś strażnik miejski bronił gdzieś na Kamiennej Górze jelonka/sarenkę przed lisem. Kilkanaście lat temu na Monciaku na progu kamienicy widziałem pustułkę duszącą w szponach wróbla.

Dzikie zwierzęta w miastach nie są niczym nadzwyczajnym. Stada lisów biegają też po śródmieściu Londynu, a przecież do podmiejskich lasów mają stamtąd jeszcze dalej niż z trójmiejskich śródmieść do TPK.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ciekawe skąd się wział?nawiał komuś???

Wygląda jak mój pies.Najlepsza fotka gdzie leży sobie i ma wszystko gdzieś.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

dawne lisiarnie...okrucieństwo!!!!!

szczęśliwiec pewnie udało mu sie uciec z dawnej lisiarni i nie został przerobiony na futerko .....Mam nadzieję,że na wolności zycie dla niego wygląda wręcz bajkowo co widac zresztą na zdjęciach :D !!! Brawo .....życze powodzenia!!! Tak trzymaj i zdala od złych ludzi!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Szkoda chłopa

Powinni mu zapłacić za udostępnienie wizerunku

Lisy na Zaspie

W tym roku widziałam dwukrotnie lisa na gdańskiej Zaspie: w okolicy mostu przy SKM i przy ul. Bajana...

W Gdańsku też są

w zeszły weekend przechodził przez deptak na Żabiance :) a jakiś miesiąc temu mój pies zauważył jak pomykał koło bloku;
Super

Lis pod blokami na Oruni Górnej

Opinie do zdjęcia: Lis pod blokami na Oruni Górnej.
Okazuje się, iż nie tylko dziki odwiedzają trójmiejskie osiedla.
Przejdź do galerii.
do góry