Widok

List motywacyjny na ZMYWAK?

oto przykład:

Zatrudnimy osobę do zmywania naczyń OD ZARAZ

wymagania:

- wysoka kultura osobista;
- dyspozycyjność.

obowiązki:
- zmywanie naczyń;
- dbanie o czystość stanowiska pracy.

oferujemy:
- możliwość rozwoju i doskonalenia zawodowego.

opis dodatkowy:
Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV i listu motywacyjnego wraz ze zdjęciem z dopiskiem ZMYWAK

List motywacyjny na ZMYWAK?

śmiać się czy płakać, a może to nic nadzwyczajnego?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 0
to są właśnie patologie rynku pracy w PL.
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też się nad tym zastanawiam i nie raz widziałam, np do sklepu list motywacyjny, szkoda, że nie na babcie klozetową, hmm np.:
"Zwracam się z uprzejmą ....bla bla... uważam, że jestem do tego stworzony, woń wydobywająca się z toalety jest dla mnie lekiem. Ponadto posiadam kurs szorowania w prawo, w lewo, a także szaleję za siedzeniem i czekaniem kiedy do domu." Cudownie. Cyrk Monthy Pytona.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chyba po to żeby się pośmiać z takich listów motywacyjnych do pracy na zmywak, od razu pokazuje poziom pracodawcy
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0
jaki problem masz?napisz kocham zmywac,
a brudne zaschniete garnki to moje marzenie !!!!!!! kocham jak przypali mi sie patelnia wtedy szoruje ja paznokciami.;-)

wydaje mi sie marnie placa i chca listu by zobaczyc kto jest bardziej zdesperowany i dajac 6 zloty bedzie robil z dumą ;-)

skopiuj tyle co szukam pracy mysle ze dam rade itp a co zaoferuja sama zobaczysz;-)

ale w gastronomi teraz ciezko ale warto probowac,powodzenia
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ucieszyłem się dlatego, że wiem, iż Wasza firma jest duża i dobra i daje ludziom duzo pieniędzy. Ja też chce zarabiać dużo pieniędzy. Moge w zamian za to pracować, nawet dużo pracować, bo jak się dużo pracuje to się ma dużo pieniędzy. Chce mieć dużo pieniędzy bo mam mało rzeczy i koledzy się ze mnie śmieją. A tak będe mógł kupić dużo rzeczy (nie od razu, ale na raty). Poza tym licze, że dacie mi samochód służbowy, tylko żeby nie był zapaćkany Waszą nazwą, bo wtedy będa się ze mnie panny na dyskotece śmiały, że nie mój.

Ja ze swej strony jak już pisałem będe dużo pracował i będe zawsze wierny Waszej firmie, jeśli tylko dostane to co chce dostać. Poza tym Wasza firma jest duża i międzynarodowa, więc nie chodzi mi tylko o pieniądze, bo przecież ważne jest, żeby powiedzieć kolegom gdzie pracuje i wtedy oni powiedza: O!

Umiem troche, ale o wiele więcej się mogę nauczyć i rozwinąć, bo napisaliście, że dajecie możliwości rozwoju. Ja bardzo lubie się rozwijać, bo wtedy ma się dużo pieniędzy, a jak ma sie dużo pieniędzy, to ma się coraz więcej rzeczy, a jak ma się coraz więcej rzeczy to trzeba mieć dom, a jak ma się dom to przyda się też żona i dzieciaki (ale bez przesady). I wtedy można zaprosić kolegów, a Wy już wiecie, co oni zrobią.

Poza tym chce dodać, że zawsze chciałem pracować w Waszej firmie (wiecie dlaczego), ale jakoś nie było okazji. Z wyrazami uniżenia i pozdrowieniami.

podpis nieczytelny ......

PS. Jeżeli chodzi o wizytówkę to potrzebuje jej bardzo, żeby dawać ludziom, żeby wiedzieli z kim mają do czynienia!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
hahaahah dobry tekst ;-) ale serio jak napisalam powyzej to prawda u mnie szefowa tak robila w gastronomi,jezeli napisalas w liscie ze szukasz bo szukasz,a jak pytalas o stawwke to twierdzila ze mozesz wymagac i dziekowala,ogolnie bylo 7zl,jednak jesli pisalas ze zmywanie to twoje marzenie,ze masz dzieci i szukasz od paru msc pracy to dawala 6 zl,bo wiedziala ze jestes zdesperowana osobą i wezmiesz kazda stawke;-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
:-) tak, chyba tylko w ten sposób można i trzeba podchodzić do tego typu ogłoszeń, dystans, ironia, bo cóż innego można zrobić? Bardzo dobry tekst.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czytam ,smieje sie bo co nam pozostalo to prawda chca od osob ubiegajacych sie o prace doslownie wszystkiego ..przyklad praca Holandia w szklarni co wiemy ze jest praca nie latwa poniewaz bylam tam i dziwie sie sama sobie ze wytrzymalam tem w lato 50 stopni ale wymagania biegly angielski lub holenderski ,uprawnienia na wozki widlowe ,prawo jazdy wlasne auto taak list motywacyjne obowiazkowo i opis jaka to nie jest wspaniala firma rozwijajaca sie z perspektywami ..a szczegolik pensja ..i tu zdziwienie 6,70 euro brutto i mieszkanie na kupie z patola ..dodatkowo ubezpieczenie z tego placisz sam ..dodac cos ..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też widziałam to i inne ogłoszenia, gdzie wymagane jest CV i list motywacyjny do pracy ciężkiej wprawdzie ale fizycznej. Pewnie w CV można opisać doświadczenie, poprzednie miejsca pracy - to ok. Ale nie wiem co napisać w liście motywacyjnym.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

do góry