Widok

Listonosz

nie wiem co i czemu ale listonosz ostatnio nie popisuje sie - ba bym powiedzial ze nie jest w stanie dostarczyc listu na wskazany adres - czesto i gesto trzeba jechac na poczte mimo ze zawsze u mnie jest ktos w domu - parodia jakas
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
listonosze biora poczte z Chwaszczyna i rozwoza wiec nie możemy mieć pretensji do pani pracującej za okienkiem w baninie, dlugi czas walczyłem o swoje listy, podano mi adres do glownej poczty w gdansku napisalem skarge i od razu się polepszylo, uważam ze przydaloby się napisac jakiś skargi grupowe na urząd w chwaszczynie to od razu mielisbymy poczte na czas.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozmawiałam z Panem listonoszem. Płaca żebracza kase , facet ma stary samochód, pracuje za 2 i wszyscy maja pretensje. On zamiast w sobotę w domu siedzieć to listy dostarcza tylko niech poczta zatrudni ludz i godziwie zapłaci
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
proszę pisać skargi do Poczty jeśli się nie mylę to my i Chwaszczyno podlegamy pod Gdynię. Ktoś musi za to odpowiedzieć. Jak rachunki nie są popłacone na czas to lecą odsetki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas też plik listów związany gumką. Widać, poczta konna przyjechała raz w miesiącu jak na średniowiecze przystało....
I tak samo u nas ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas to samo, dziś (sobota) cała skrzynka listów najstarszy z 19.11. Masakra ponad miesiąc czasu idą listy, to Banino to chyba jakiś koniec świata dla poczty
Dzisiaj - sobota dostalam listy z 21 listopada i 27 listopada, listy z Gdanska - rachunki...to masakra jakas...miesiac ida listy?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
heh czyli to znaczy że jak ktoś "doniesie" to ma status u nas na poczcie "tych państwa obsługujemy w pierwszej kolejności" ???? eh...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
piszcie polecone za potwierdzeniem odbioru do naczelnika w chwarzczynie ! Ja tak zrobiłam i od dwóch miesięcy mam spokój , a tak na priorytety czekaliśmy miesiąc czasu
z pocztą jest i bedzie chyba dalej zle
przy dobrym ukladzie listy dochodzą tylko po miesiacu...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Korzystajcie z firm kurierskich, a nie z tego dziadostwa. Taniej (w przypadku wszelkich paczek), szybciej, milej.
U nas jest dokładnie taka sama sytuacja... Niekiedy listonosz rozwozi listy w soboty !! I to hurtowo ... Rachunki po terminach płatności o priorytetach nie wspomnę... A żeby dodzwonić się do poczty w Chwaszczynie trzeba mieć anielską cierpliwość :-)
To skandal żeby paczki i listy priorytetowe szły ponad tydzień. A gdy się przychodzi na pocztę codziennie i wypytuje to wywracają oczami i że niby nie ma.

dziś dostaliśmy rachunek wystawiony i wysłany równo miesiąc temu z terminem płatności 6 grudnia. SKANDAL żeby list z żukowa szedł bagatela MIESIĄC. odnoszę wrażenie że na poczcie sobie układają kupki i jak się uzbiera więcej to listonosz wybiera się w rejon.
Kiedyś słyszałem, że lokalni listonosze dostają tak śmieszne pieniądze, że nikt nie chce rozwozić listów. Proza życia.
Po "awanturze" na poczcie jakiś czas temu, wczoraj pierwszy raz list dostałam do rąk własnych :))
miła pani z poczty powiedziała, że jest jakiś problem z listonoszem (chodzi o zastępstwo)
macie jakiś pomysł jak rozwiązać tą sytuację? Moje skargi do naczelnika w Chwaszczynie pozostają bez odpowiedzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
na Tuchomskiej też dramat, jedno, dwutygodniowe opóźnienia w przesyłkach
To niestety standard. Od jakiegoś roku WSZYSTKIE faktury za media dochodzą sporo po terminie. Dziś np dostałem FV za gaz z terminem płatności 7.10 ...
Ze swojej strony od dawna bojkotuję Pocztę Polską.
Może trzeba napisać skargę, albo zadzwonić, że sobie jaja robią?

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (15 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry