Widok

Listonosz

nie wiem co i czemu ale listonosz ostatnio nie popisuje sie - ba bym powiedzial ze nie jest w stanie dostarczyc listu na wskazany adres - czesto i gesto trzeba jechac na poczte mimo ze zawsze u mnie jest ktos w domu - parodia jakas
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
jest jeszcze coś gorszego z listonoszem, bo wrzuca on wyciągi bankowe do mojej skrzynki pocztowej innych ludzi, nawet z innej ulicy
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a mieliście to - jesteście w domu, a wrzuca awizo z poleconym do skrzynki, nawet nie pukajac
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
To to jest jakas kpina na maxa !!!
I to niestety nagminnie sie dzieje
Proponuje zbiorwa skarge do poczty
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ostatnio wyszłam do listonosza gdy właśnie wypisywał awizo. Gdy spytałam czemu nie zadzwonił do drzwi to powiedział, że przecież trąbił a poza tym to przecież u mnie i tak nikogo nigdy nie ma... Opadły mi ręce na takie argumenty:) "Grzecznie" odpowiedziałam, że jestem na macierzyńskim i przeważnie jestem w domu i następnym razem złożę oficjalną skargę na poczcie. Jak na razie pomogło...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pewnie nasz listonosz jest na urlopie i ten w zastępstwie nie ogarnia tematu :( moje skargi do naczelnika poczty w Chwaszczynie zostały bez odpowiedzi mimo wysłania ich listem poleconym, ale może jak dostanie więcej takich pism to coś z tym zrobią. Do mnie listy wysłane w lipcu dotarły w pierwszych dniach września, przez cały lipiec i sierpień listonosza nie widziałam nie dotarły do nas ważne listy polecone bo nawet nie było w skrzynce awizo. Może trzeba pisać skargi gdzieś wyżej tylko gdzie??? Ma ktoś jakiś pomysł, bo powiem szczerze mam dosyć cotygodniowych wizyt na poczcie z pytaniem czy jest coś pod...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
na poczcie powiedzieli że od kiedy zrezygnowała taka listonoszka to nie mogą znaleźć nikogo odpowiedniego ;/ u nas nie dość że awizo, pomimo tego że jestem w domu cały czas, to listu odebrać na poczcie tego samego dnia nie można.. nasze listy z banków i inne u sąsiadów... no ale o ile szkołę, przychodnię czy sklepy można sobie wybrać tak z pocztą nie ma wyboru i można tylko liczyć aż pracodawca tego listonosza wpłynie na niego żeby swoją pracę wykonywał odpowiednio ;//
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hmmm, a gdzie tak się dzieje? Bo na osiedlu na lewo od Lipowej (pod lasem) listonosz jest super, widzę go codziennie, zawsze dzwoni do domu, dopiero potem wypisuje awizo. Jest uśmiechnięty i kulturalny. Zawsze dostaję listy w terminie. Ale z tego co wiem w Baninie jeździ tez tak młody, szybki;) - może to o nim mowa.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak wygląda listonosz... pojęcia nie mam bo tylko awizo do skrzynki wrzuca :)))) listy w terminie niby są ale albo u sąsiadów albo na poczcie :) mieszkam na Współnej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja też nie narzekam na tego co rozdaje przy kolejowej, gdy się wprowadzaliśmy podjechał spytał czy mamy już adres listy na czas i awizo nawet było jak jeszcze skrzynki nie mielismy.
Ja od ponad 2 tygodni czekam na list polecony priorytetowy... :(
image
Jak masz tego samego listonosza co my to nie zdziwiłabym się gdyby ten list u sąsiadów w skrzynce leżał :)
Może trzeba napisać skargę, albo zadzwonić, że sobie jaja robią?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To niestety standard. Od jakiegoś roku WSZYSTKIE faktury za media dochodzą sporo po terminie. Dziś np dostałem FV za gaz z terminem płatności 7.10 ...
Ze swojej strony od dawna bojkotuję Pocztę Polską.
na Tuchomskiej też dramat, jedno, dwutygodniowe opóźnienia w przesyłkach
macie jakiś pomysł jak rozwiązać tą sytuację? Moje skargi do naczelnika w Chwaszczynie pozostają bez odpowiedzi.
miła pani z poczty powiedziała, że jest jakiś problem z listonoszem (chodzi o zastępstwo)
Po "awanturze" na poczcie jakiś czas temu, wczoraj pierwszy raz list dostałam do rąk własnych :))
Kiedyś słyszałem, że lokalni listonosze dostają tak śmieszne pieniądze, że nikt nie chce rozwozić listów. Proza życia.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
To skandal żeby paczki i listy priorytetowe szły ponad tydzień. A gdy się przychodzi na pocztę codziennie i wypytuje to wywracają oczami i że niby nie ma.

dziś dostaliśmy rachunek wystawiony i wysłany równo miesiąc temu z terminem płatności 6 grudnia. SKANDAL żeby list z żukowa szedł bagatela MIESIĄC. odnoszę wrażenie że na poczcie sobie układają kupki i jak się uzbiera więcej to listonosz wybiera się w rejon.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Banino

Nowa przychodnia - proszę o opinie (41 odpowiedzi)

Czy ktoś już był w nowej przychodni ? Jacy są lekarze ?

budujecie/kupujecie na kredyt? (263 odpowiedzi)

Wiem, że dziwne pytanie, ale wspomagacie się wszyscy kredytami? Jak oceniacie, ile trzeba mieć...

Szkoła i rodzice (22 odpowiedzi)

Jest parking przy szkole ale nie trzeba zastawić całą Tuchomską bo oszołomy nie myślą .

do góry