Widok

Listonosz :)

Taka sytuacja dzisiaj mnie spotkała:

Robię sobie jakieś tam rzeczy w garażu przy drzwiach otwartych, podjeżdża listonosz. Z auta nie wysiada, jest mocno zajęty w środku, na tyle żeby nie zarejestrować mojej obecności. (domyślam się, że wypisuje awizo) Po 3-4 minutach wysiada i kieruje się do skrzynki. Ja ze względu na to, że czekam na przesyłkę, podchodzę i rzucam: Dzień dobry! Co Pan tam dla mnie ma? Listonosz mocno zaskoczony moją obecnością wręcza mi przesyłkę reklamową z jakiejś sieci odzieżowej i zerka na resztę trzymanych w ręku przesyłek (2xkoperta z PEKAO i 2xjeszcze ciepłe awizo) i podaje nieistniejący numer budynku (no nie ma takiego na mojej ulucy, sprawdzałem przed chwilą). No szkoda że nic więcej do mnie. Pan listonosz odjeżdża w kierunku ostatnich budynków po czym wraca (po około 2 minutach) i wręcza mi 2 awizo oraz przedstawia wyjaśnienie: Kolega był rano ale Pana nie było, a przesyłki mimo, że nierejestrowane nie mieściły się do skrzynki. Proszę sobie odebrać w Chwaszczynie.

No i zadziałała moja żyłka wiecznie niezadowolonego upierdliwca. Przecież do tej pory przesyłki nierejestrowane listonosz wyrzucał pod drzwiami nie zważając na deszcz na przykład. A skoro już u mnie był, to czemu sam nie wypisał awizo? A jeżeli ja jestem w domu od wczorajszego wieczoru i przed domem od 8 rano, to czemu nie zarejestrowałem obecności poprzedniego listonosza?(pewnie o 6 był...)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam dokładnie tak samo ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wysłany czy wystawiony? Zasadnicza różnica.
czyli awizo bo nie zastał, ale na poczcie przesyłki nie ma, bo jeszcze nie odwiózł... czyli jednak ją miał :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wczoraj doszły do mnie kartki świąteczne!
Obie nadane ok 20 grudnia. Ponad miesiąc "szły".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to u mnie szybko, doszedł wczoraj (26.01) rachunek za prąd wystawiony 08.01 z terminem płatności do 25.01 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego nie wiem co mam myślec o Panu Listonoszu, ponieważ przesyłka nadana Przez dewelopera 22-01-2016 znalazła się w mojej skrzynce 26-01-2016 z pieczątką Urzędu Pocztowego, więc jednak czasem potrafią przyjść w "niebanalnie" szybkim tempie.
Oczywiście była to faktura :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Długie terminy dostarczania przesyłek zwalałabym raczej na sortownię ewentualnie na sam urząd w Chwaszczynie a nie na listonosza, bo to one są odpowiedzialne za posortowanie i przekazanie listonoszom paczek i listów do dostarczenia. Za to do listonoszy można mieć w Baninie "ale" za wrzucanie awiza zamiast bez próby dostarczenia
Ja słyszałem wersję, że zbyt mało listonoszowi płacą, żeby mu się opłacało na niektóre uliczki wjeżdżać z jednym listem i czeka aż się uzbierają. W końcu jak u niego w torbie leży to jeszcze nie leci czas awizo, więc w ten sposób nawet jak nie dostarczy przez miesiąc to masz potem dwa tygodnie na odebranie jeśli to paczka albo polecony.
a czy wasze opóźnione listy też są wilgotne jakby je na dnie jeziora trzymali a dopiero później dostarczyli?
Jak nie masz podgrzewanej skrzynki (a nie znam ludzi którzy takie mają) to tak będzie - bo w powietrzu jest wilgotno i wilgoć zbiera się w skrzynce.
Jak się może nie opłacać?skoro zgodził się listonosz na takie warunki pracy i finansowe.to musi wykonać swój obowiązek
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
szkoda :) ale kurcze, nawet po 3h są już wilgotne, a jak miałam euro skrzynkę przed blokiem, to tego problemu nie było.
jak się zgadzał nie musiał wiedzieć, że tyle kilometrów jest do pokonania - przecież podpisując umowę nie robią mu przejażdżki po naszych wioskach
sie tylko zastanawiam co sie dzieje z moja korespondencją, którą bank przysyłał zawsze co miesiąc. Ktoś ją zbiera? Przetwarza na makulaturę? Czyta? Tutaj tylko raz dostałam a potem nic. Od dwóch miesięcy brak w ogóle jakiejkolwiek poczty. .. Wszyscy przestali pisać? Wątpię.
Ja do pracy kazalem sobie wysyłać :) Kartę do konta dostałem w 5 dni zamiast 3 tygodnie.
My w Chwaszczynie poprosilismy, aby nasze listy były przekazywane do Banina. Jak na razie poskutkowało to i listy odbierany w naszej agencji. A listonosza nadal nie widać. Ostatnio był po Świętach. Brak słów.
Czy ktos wie jak aktualnie jest czynna poczta w Baninie? 9-17 w każde dni czy coś się zmieniło?
Prosze zadzownic do U Chwaszczyno, oni to przekaża do Banina . tez dziwie ze do chwaszczyna my zawsze dostajemy do Banina ale tam mila pani jest to napewno pomoze
dni robocze: Pon.: 12:00-20:00 Wt.: 10:00-17:00 Śr.: 10:00-17:00 Czw.: 10:00-17:00 Pt.: 09:00-15:00
soboty: placówka nieczynna
niedziele i święta: placówka nieczynna
dzięki:)

Inne tematy z forum Banino

Gdzie kupujecie mięso? (22 odpowiedzi)

Witam Mieszkam w baninie od niedawna i ostatnio miałam nieprzyjemnosc zakupic mieso w Markecie...

Krzyki ul. Zlota (3 odpowiedzi)

słuchajcie, średnio co dwa tygodnie w weekendy dochodzą krzyki z ul. Złotej. Taka ślepa uliczka,...

do góry