Widok

Listonosz :)

Taka sytuacja dzisiaj mnie spotkała:

Robię sobie jakieś tam rzeczy w garażu przy drzwiach otwartych, podjeżdża listonosz. Z auta nie wysiada, jest mocno zajęty w środku, na tyle żeby nie zarejestrować mojej obecności. (domyślam się, że wypisuje awizo) Po 3-4 minutach wysiada i kieruje się do skrzynki. Ja ze względu na to, że czekam na przesyłkę, podchodzę i rzucam: Dzień dobry! Co Pan tam dla mnie ma? Listonosz mocno zaskoczony moją obecnością wręcza mi przesyłkę reklamową z jakiejś sieci odzieżowej i zerka na resztę trzymanych w ręku przesyłek (2xkoperta z PEKAO i 2xjeszcze ciepłe awizo) i podaje nieistniejący numer budynku (no nie ma takiego na mojej ulucy, sprawdzałem przed chwilą). No szkoda że nic więcej do mnie. Pan listonosz odjeżdża w kierunku ostatnich budynków po czym wraca (po około 2 minutach) i wręcza mi 2 awizo oraz przedstawia wyjaśnienie: Kolega był rano ale Pana nie było, a przesyłki mimo, że nierejestrowane nie mieściły się do skrzynki. Proszę sobie odebrać w Chwaszczynie.

No i zadziałała moja żyłka wiecznie niezadowolonego upierdliwca. Przecież do tej pory przesyłki nierejestrowane listonosz wyrzucał pod drzwiami nie zważając na deszcz na przykład. A skoro już u mnie był, to czemu sam nie wypisał awizo? A jeżeli ja jestem w domu od wczorajszego wieczoru i przed domem od 8 rano, to czemu nie zarejestrowałem obecności poprzedniego listonosza?(pewnie o 6 był...)
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0
czyli awizo bo nie zastał, ale na poczcie przesyłki nie ma, bo jeszcze nie odwiózł... czyli jednak ją miał :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wysłany czy wystawiony? Zasadnicza różnica.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
miałam dokładnie tak samo ...
ENERGA rachunek za prąd - wysłany 2015-12-28.. otrzymany w skrzynce 2016-01-22...

Jak dobrze ze są faktury elektroniczne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
dokładnie jak będzie pisać coraz więcej osób te skargi to coś z tym zrobią a jak pisane skargi do Gdańska nie zmienia sytuacji to może zasypiemy skarga mi Warszawę? ? tam przecież jedt główna siedziba PP niech prezesi zobaczą jak jest beznadziejnie w baninie
pisałam do nich w sprawie opóźnień, ale zażądali ode mnie numeru przesyłki nierejestrowanej, bo to zwykły rachunek był. Dopóki będą ścigać pojedyncze uchybienia, a nie ogólne zjawisko to chyba niewiele nam się tymi reklamacjami uda zawalczyć.
Piszcie reklamacje do poczty polskiej - ja napisałam i będę pisać za każdym razem w takiej sytuacji. Jak ich zasypiemy litsami/mailami to zaczną coś robić, jak ograniczymy się do narzekania na forum to nic się nie zmieni.
22.01 otrzymałem rachunek z PGNIG wystawiony 28.12 z terminem płatności na 11.01.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tylko narzekacie ciekawe kto chciałby za takie grosze pracować i nie narzekacie na pocztę w baninie ci leniwi lidtonosze są z chwaszczyna i tam niech robią porządek a z tego co wiem to listy z sądu roznosi in post a nie PP wiec najpierw może sprawdźcie info a potem narzekajcie wielcy panowie ze wsi banino
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
wysyłka sms albo email :)
..
koleś zadzwonił dwa razy. dobiegłem do drzwi a tu wypis do odbioru.pytam co grane.koleś mi mówi czytelny podpis. x lat temu listonosz zapytał jak zdrowie. dziś chamie podpis bo inaczej..!
No i od razu lepiej.Będzie prezent,a tak byłaby rózga.
Nie ja zaczynałem z polityką w tym wątku. Jakakolwiek gadka o tym sorcie mnie drażni. To co może dzielić Polaków nie jest dla mnie tematem do żartów. Co do kartki przemyślę Twoją ofertę ;P
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do Lisa Rabusia.Faktycznie,rude to wredne i bez poczucia humoru.WYLUZUJ z tą polityką,idą święta daj mi adres to wyślę Ci kartkę ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zażalenia to do Szulca składaj kodowcu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Bez sensu zatrudniac listonoszy moze poprostu wszystkie przesylki odbierac z PP i tyle
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zerowe poczucie humoru jak widzę :(
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Uważaj bo Ci żyłka pęknie!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślisz,że jesteś fajny jak napiszesz o tym de-bilnym "najgorszym sorcie"??? Następny kod-owiec się znalazł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (16 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry