Widok

Lodówka do zabudowy czy normalna?

Zastanawiam się nad wyborem lodówki.

Z tego co wyczytałam to te do zabudowy nie mają funkcji "no frost"(ewentualnie mają w zamrażalniku, ale tu chodzi też o lodówkę). Czy to jest bardzo ważne? I dlaczego te lodówki nie mają tej funkcji-a są droższe niż zwykłe wolnostojące.

Dowiedziałam się również, że zwykłą lodówkę można zabudować, zostawiając z tyłu miejsce na przepływ powietrza. Drzwi szafy i lodówki można połączyć jakimś zaczepem.

Proszę o opinie, każda cenna!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"to te do zabudowy nie mają funkcji "no frost"(ewentualnie mają w zamrażalniku, ale tu chodzi też o lodówkę)". Dokładnie tak jak piszesz. Jakieś pojedyncze egzemlarze mają lodówkę no frost, ale wtedy kosztują między 4,a 5 tys. Z drugiej strony jak masz no frost to obowiązkowo pojemniki, bo inaczej wysycha. W zamrażarce obowiązkowo no frost.

"Dowiedziałam się również, że zwykłą lodówkę można zabudować, zostawiając z tyłu miejsce na przepływ powietrza. Drzwi szafy i lodówki można połączyć jakimś zaczepem". To jest b. dobry pomysł, tylko drzwi muszą być proste.

Ja w końcu kupiłam taki nowy model Whirpoola i jestem średnio zadowolona. Te lodówki do zabudowy mają tą samą wadę , są mniejsze od tradycyjnych, a jak nas jest 5 to rozumiesz:)
image
Dzięki za odpowiedź. Decyzja jednak zapadła na lodówkę w zabudowie. Nie będziemy kombinować. Na naszą 2 a w przyszłości 3 myślę, że w zupełności wystarczy.

Wybraliśmy Electrolux ERN29750. Było kilka prawie że identycznych modeli Whirlpooli, ale ten electrolux jest największy(210l lodówka).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy taką http://www.euro.com.pl/lodowki-do-zabudowy/whirlpool-art-880-a-nf.bhtml#opis , ale drugi raz nie kupiłabym.
image
Droga dosyć. A czemu Ci nie służy?
Mała lodówka, półki z boku tam gdzie się stawia napoje są za małe na butelkę coli np. I zdecydowanie za mały zamrażalnik.
image
Ja mam Amice nawet nie wiem jaki model poprostu Pan w sklepie po dlugich wymogach i mysleniu i rozmyslaniu polecil ta :)
Nie zawiodlam sie przez 1,5 roku i aby tak zostalo :)
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
Amica to chyba też nie jest za duża. Nawet te normalne lodówki są takie malutkie. Za to wypuścili zajefajny piekarnik z panelem dotykowym.

Co do panów ze sklepu... to jak kupowałam poprzednią to się uparłam na Samsunga i pan mi odradzał, że byle jakie, awaryjne itd. Kupiłam ja i 2 moje koleżanki i jesteśmy super zadowolone. I tak się zastanawiam czy moim wynajmującym nie wcisnąć tego Whirpoola, a nie zabrać Samsunga;)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja wziąłem dla siebie INDESIT i jestem bardzo zadowolony piękne wnętrze wszystko takie czyste białe przejrzyste, a nie jak nie które jakieś kremowe w środku...
Piekarnik mam w zabudowie dotykowy i wiecie co pieke i pieke i pieke te ciasta ze hej :)
Chyba zamieniam sie w Magde G :))))
"Kobieta jest to przysmak Bogów, byle go diabeł nie przyprawił."
My chcemy taką wolno stojącą, ale niekoniecznie z wyższej półki cenowej. Wydaje mi się, że i za mniejsze pieniądze znajdzie się coś solidnego. Mylę się?
No nie mylisz się. Bajerów może nie będzie, ale solidną da się znaleźć. U nas stoi amica i naprawdę dobrze sobie radzi, a nie daliśmy za nią dużo.
Ja mam do zabudowy, nie słychać jej.
czy ktoś znalazł lodówki do zabudowy w których system no frost jest i w chlodziarce, i w zamrażarce?
chyba bedzie z tym problem. wprawdzie szukalem 2 lata temu i rok temu ale nie znalazlem no frosta w zamrazarce i chlodziarce.
Do zabudowy wybralem ponizszy model.
http://www.agdhome.pl/lodowka-aeg-scs91800f0-1780,id12293.html

Dla mnie wazne byly dwa czynniki. Jak najcichsza i oszczedna w zuzyciu pradu ( w koncu lodowka to jedyne urzadzenie chodzace 24h), pomijam diody w sprzecie rtv.

Przez dwa i pol roku nie slyszalem jeszcze aby ta lodowka pracowala. Jest faktycznie baaaardzo cicha.

Inne tematy z forum Co kupić - wyposażenie

Aranżacja wnętrz/ wyposażenie (40 odpowiedzi)

Niebawem wraz z moim narzeczonym w końcu przeprowadzamy się do nowego mieszkania. Póki co panele...

Gdzie kupić dobre drzwi wewnętrzne ??? (57 odpowiedzi)

Proszę o pomoc !!! W najbliższych dniach muszę zamówić drzwi do mojego nowego domu. Wiem, że...

gdzie kupić rolety (85 odpowiedzi)

Witam, chcę kupić rolety na okna, takie gotowe bo są sporo tańsze niż robione na zamówienie,...

do góry