Widok
Lotus Elise
Pierwszy wersja Elise pojawiła się pięć lat temu na salonie paryskim, a teraz doczekała się swojej nowej postaci. Poprzednik sprzedany został w 10 tys. egzemplarzy. I choć Lotus Elise jest raczej egzotyką, to warto pokazać, jak powinno wyglądać auto o zacięciu sportowym. W porównaniu do poprzedniego modelu zmieniono nadwozie i zmodyfikowano zawieszenie, specjalnie do tego modelu opracowano ...
więcej
więcej
nie ma to wybitnych osiągów lecz odnośnie ceny jest ona napewno wybitna! Za tą kasę można kupić napewno dynamiczniejszy samochód lecz bardziej popularny.Wniosek: atrakcyjnie wyglądająca zabawka dla bogaczy. Ps: wole 10-cio letnie Porsche 911 carrera 4 warte około 80000PLN, które rozwali w pył tą zabawkę!
LOTUS ELISE 111
Jeżdziłem tym extra spartańskie wnętrze ale za to auto ma to "coś "czego nie mają inne auta pomino 122 km zbiera się świetnie porównywałem z Audi RS 4 audikiem niech jeżdzi moja żona ja wole Lotusa (zresztą ona też)a jreśli chodzi o osiągi to wyciągz 4 dupy na tydzień i są z europejską kierownicą
co do ceny
co do ceny to wcale niejest ona wysokaja kupilem swojego za 12 tysiecy dolarow lekko uszkodzonego co do pytania czy 5 letni to niewiem ile kosztuje niewiem nawet czy jest ten model w tym wieku ale teraz chcialbym zauwazyc ze ten lutus elise jest dretwy i wcale sie tak fajnie tym niejezdzi teraz sprzedaje tego nowego elise i kupuje model z 98 roku bo jest wspanialy jak dlamnie i swietnie sie prowadzi pozdro:)
NAJEPSZY JESTY I TYLE
twn samochod to najlepsze co widzialem.To muj ideal samochodu i nie da rady go niczym pobic.Sa większe i mocniejsze ale tlko ten spelnia wszystkie moje wymagania czyli piekne sportowe nadwozie mozliwie jak najmniejszy silnik umieszczony z tylu i eleganckie osiagi.Nie ma takiego drugiego samochodu na tym swiecie i juz nie bendzie ;_)
Joki
Jeżdżę Oplem Speedster-em. To własciwie to samo z silnikiem Opla. Z częściami nie ma problemu. Nowe z sieci Opla (droooogo), ale większość można kupić wysyłkowo w "eliseparts" po bardzo przystępnych cenach, porównywalnych do aut popularnych. Jest też duży wybór części używanych na eBay/Allegro. Niemal cała rama, zawieszenie układ kierowniczy i hamulcowy są identyczne w Elise/Exige/Speedster. Różnice to silnik i elementy nadwozia oraz detale wnętrza.
elise vs octavia
Z góry przepraszam jeśli zaniżam ocenę tego pięknego autka, sam nim nie jechałem. wyprzedził mnie i wszedł mi na ambicję kiedy przysypiałem za kierownicą. Spojrzałem na piękny bolid który mnie wyprzedza i pedał w podłogę :) Okazało się, że pospolita skoda octavia 1.8 v20 turbo pomiata lotusem jak chce :) Lotus lżejszy bez turbo daje sobie rade na pierwszych 2 biegach a na 3 już octavia nie ma co z nim robić :) może to troszkę śmieszne ale to prawda. Sprawdzaliśmy się 2 razy ze świateł i kolega z lotusa uznał, że jego auto jest piękne ale zwykłe pospolite osobówki mogą być znacznie szybsze.