Widok

Lotus Elise

Pierwszy wersja Elise pojawiła się pięć lat temu na salonie paryskim, a teraz doczekała się swojej nowej postaci. Poprzednik sprzedany został w 10 tys. egzemplarzy. I choć Lotus Elise jest raczej egzotyką, to warto pokazać, jak powinno wyglądać auto o zacięciu sportowym. W porównaniu do poprzedniego modelu zmieniono nadwozie i zmodyfikowano zawieszenie, specjalnie do tego modelu opracowano ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tani i dobry. Przyjemne z pozytecznym.

SUUUPPPPEEER
Najlepszy samochód do przyjemnej i sportowej jazdy
za nie wielkie pieniadze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

hmmm...

ciekaw jestem ile musi czlowiek zarabiac aby sobie na takiego Lota BEZ WIĘKSZEGO BÓLU pozwolic :))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Cudo

Cudo na 4 kółkach, z charakterem, stylem i mocą. I jak przy nim wygląda Opel Speedster - zmienili nadwozie, dali własny silnik i tak zepsuli to cudo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co do ceny ...

... to ciekaw jestem ile takie cudo kosztuje. A może ktoś orientuje się za ile można by kupić np. takiego 5-cio letniego Lotuska?

Gdyby ktoś tu zajrzał i był ciekaw ceny to w Anglii ten pojazd kosztuje "zaledwie" 23 tys. funtów (przy kursie ok. 6 zł / 1 funt). Praktycznie zero wyposażenia i czysta przyjemność jazdy. Testy wykazują 6,6 sek. do 100 km/h.

Zakup

Jak zdobyc takie cudeńko? Przy naszych (w Polsce) średnich pensjach nawet na tanią alternatywę sportowego autka nas nie stać. Ale przyjemnie chociaż pomażyć. :-) Ja tor w Poznaniu i to Autko hmm...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie ma to wybitnych osiągów lecz odnośnie ceny jest ona napewno wybitna! Za tą kasę można kupić napewno dynamiczniejszy samochód lecz bardziej popularny.Wniosek: atrakcyjnie wyglądająca zabawka dla bogaczy. Ps: wole 10-cio letnie Porsche 911 carrera 4 warte około 80000PLN, które rozwali w pył tą zabawkę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

SUPER

Samochód naprawdę fajny! Przy tym szybki i tani.. ja go bym porównał do Hondy S2000 ale Lotus daje podobne wrażenia za niższą cenę! ;p

SUPER AUTO

Bardzo mi się podoba, a co do Porsche z przed 10 lat to było jeszcze z charakterem ( światła ) bo nowe jest nudne i zbyt czesto spotykane ( w Niemczech ), a Lotus to jest to ( Super Seven też).
Szkoda że go nie ma w Polskich salonach.

noooooooooooo

ładny, bardzo ładny aż brak mi słów

911 vs Speedster

ja bym wolal speedstera od porsche.
a takwogule po testach na torze w tym roku speedster turbo wykrecil czas gorszy od najnowszego 911 TURBO zaledwie o 0.2 sek. a od pozostalych porschakow byl lepszy

Rejestracja w Polsce

Ciekawe, czy produkowane jest z kierownicą po lewej stronie?

LOTUS ELISE 111

Jeżdziłem tym extra spartańskie wnętrze ale za to auto ma to "coś "czego nie mają inne auta pomino 122 km zbiera się świetnie porównywałem z Audi RS 4 audikiem niech jeżdzi moja żona ja wole Lotusa (zresztą ona też)a jreśli chodzi o osiągi to wyciągz 4 dupy na tydzień i są z europejską kierownicą

serwis

auto pod każdym względem jest super jedynym problemem jest jego serwisowanie w Polsce

CENA

67 805 EURO ... tyle każą sobie zapłacić za to cudeńko w salonie w Amsterdamie .... ( cena z sierpnia 2004 )

dziwie sie paczac na polskie drogi widząc ćiągle tt jeśli są takie samohody w podobnyh cenach , osobiśćie wole exige

Ruff Ryder

LUBISZ WYSOKIE OBROTY- ZOBACZ JAK TO ROBIA PROFESJONALISCI NA TORZE POZNAN!
more info:888 019 430

Super autko - moje marzenie

A co porównań z porszakiem to zupełnie inna klasa, nawet w polsce bogaty kupi porsche a bogaty z klasą kupi lotusa. Lotus Elise to autko dla kochających szybką jazdę a porsche to dla szpanu

mam go

to auto mam od tygodnia kupiłem w niemczech za 140000zl ale polecam jezde popolsce ktos chce moge na zamówinie jakie tylko auto w oczy wpdnie załatwiam za grosze o nazwie funt

co do ceny

co do ceny to wcale niejest ona wysokaja kupilem swojego za 12 tysiecy dolarow lekko uszkodzonego co do pytania czy 5 letni to niewiem ile kosztuje niewiem nawet czy jest ten model w tym wieku ale teraz chcialbym zauwazyc ze ten lutus elise jest dretwy i wcale sie tak fajnie tym niejezdzi teraz sprzedaje tego nowego elise i kupuje model z 98 roku bo jest wspanialy jak dlamnie i swietnie sie prowadzi pozdro:)

old people suck major penis.

NAJEPSZY JESTY I TYLE

twn samochod to najlepsze co widzialem.To muj ideal samochodu i nie da rady go niczym pobic.Sa większe i mocniejsze ale tlko ten spelnia wszystkie moje wymagania czyli piekne sportowe nadwozie mozliwie jak najmniejszy silnik umieszczony z tylu i eleganckie osiagi.Nie ma takiego drugiego samochodu na tym swiecie i juz nie bendzie ;_)

hmmm

co do serwisowania to czesci silnika i podwozia mozna przez opla sprowadzic.
a teraz pytanie dnia : co powiecie na exige ??

faina fura

Tylko kogo na nią stać CHYBA TYLKO K. RYDZYKA

:)

ja mam Lotusa Elana i jest frajda.. zadnych systemuw tylko zdolnosci prowadzenia :) czasem jakis poslizg

jak gokart

samochod strasznie fajny i stosunek mocy do masy tez ciekawy :)
znajomy wlasnie rozbieral takiego na warsztacie i nikt nia mial zludzen: to taki wiekszy gokart :) mnie osobiscie bardziej podoba sie z lotusow model exige,
pozdrowienia dla fanow

Joki

Jeżdżę Oplem Speedster-em. To własciwie to samo z silnikiem Opla. Z częściami nie ma problemu. Nowe z sieci Opla (droooogo), ale większość można kupić wysyłkowo w "eliseparts" po bardzo przystępnych cenach, porównywalnych do aut popularnych. Jest też duży wybór części używanych na eBay/Allegro. Niemal cała rama, zawieszenie układ kierowniczy i hamulcowy są identyczne w Elise/Exige/Speedster. Różnice to silnik i elementy nadwozia oraz detale wnętrza.

lotus

ten samochód jest najlepszy i tyle. to co mi mówią inni ludzie że mogli by go znieść to ja im mówie że ja to wszystko odrbie na zakrętach.

Manil

Auto super ale co powiedzie na v8 albo GT3

Lotus

To żenchło za które niedał bym ani grosza mi wystarczy mój ASTON MARTIN Z 2005 ROKU to dopiero jest auto normalnie szał

Lotus Elise

Ten samochód jest bardzo fajny, ale jestem ciekaw jak radzi sobie na Polskich drogach i ile kosztuje

hjfj

lol leuke taal dit weer jaa... 8-)

Polecam z autopsji...

Witam serdecznie.
To wspaniałe autko do zabawy na torze i poza nim.
Wszystkich użytkowników i miłośników Elise, Speedster i pochodnych zapraszam na forum SpeedyElise:
http://www.speedyelise.fora.pl/
Pozdrawiam.

:)

z****iaszcze autko :D :)

Elise mk2

Kupiłem niedawno takiego lota z 2002r, potrzebuje pare częsci ,moze wie ktos gdzie tanio mozna kupic.

ASD

Opinia została zablokowana przez moderatora

CACKO

Opinia została zablokowana przez moderatora

chcesz lotusa

lotusy są dostępne od ręki w salonie lotusa w warszwie na ul. puławskiej

elise vs octavia

Z góry przepraszam jeśli zaniżam ocenę tego pięknego autka, sam nim nie jechałem. wyprzedził mnie i wszedł mi na ambicję kiedy przysypiałem za kierownicą. Spojrzałem na piękny bolid który mnie wyprzedza i pedał w podłogę :) Okazało się, że pospolita skoda octavia 1.8 v20 turbo pomiata lotusem jak chce :) Lotus lżejszy bez turbo daje sobie rade na pierwszych 2 biegach a na 3 już octavia nie ma co z nim robić :) może to troszkę śmieszne ale to prawda. Sprawdzaliśmy się 2 razy ze świateł i kolega z lotusa uznał, że jego auto jest piękne ale zwykłe pospolite osobówki mogą być znacznie szybsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

elise

To jest auto na tor, a na światłach żadna octavia nie da mu rady - nawet wersja RS!