Widok

Lotus Elise

Pierwszy wersja Elise pojawiła się pięć lat temu na salonie paryskim, a teraz doczekała się swojej nowej postaci. Poprzednik sprzedany został w 10 tys. egzemplarzy. I choć Lotus Elise jest raczej egzotyką, to warto pokazać, jak powinno wyglądać auto o zacięciu sportowym. W porównaniu do poprzedniego modelu zmieniono nadwozie i zmodyfikowano zawieszenie, specjalnie do tego modelu opracowano ...
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

elise

To jest auto na tor, a na światłach żadna octavia nie da mu rady - nawet wersja RS!

elise vs octavia

Z góry przepraszam jeśli zaniżam ocenę tego pięknego autka, sam nim nie jechałem. wyprzedził mnie i wszedł mi na ambicję kiedy przysypiałem za kierownicą. Spojrzałem na piękny bolid który mnie wyprzedza i pedał w podłogę :) Okazało się, że pospolita skoda octavia 1.8 v20 turbo pomiata lotusem jak chce :) Lotus lżejszy bez turbo daje sobie rade na pierwszych 2 biegach a na 3 już octavia nie ma co z nim robić :) może to troszkę śmieszne ale to prawda. Sprawdzaliśmy się 2 razy ze świateł i kolega z lotusa uznał, że jego auto jest piękne ale zwykłe pospolite osobówki mogą być znacznie szybsze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

chcesz lotusa

lotusy są dostępne od ręki w salonie lotusa w warszwie na ul. puławskiej

Elise mk2

Kupiłem niedawno takiego lota z 2002r, potrzebuje pare częsci ,moze wie ktos gdzie tanio mozna kupic.

Polecam z autopsji...

Witam serdecznie.
To wspaniałe autko do zabawy na torze i poza nim.
Wszystkich użytkowników i miłośników Elise, Speedster i pochodnych zapraszam na forum SpeedyElise:
http://www.speedyelise.fora.pl/
Pozdrawiam.

:)

z****iaszcze autko :D :)

hjfj

lol leuke taal dit weer jaa... 8-)

Lotus Elise

Ten samochód jest bardzo fajny, ale jestem ciekaw jak radzi sobie na Polskich drogach i ile kosztuje

Lotus

To żenchło za które niedał bym ani grosza mi wystarczy mój ASTON MARTIN Z 2005 ROKU to dopiero jest auto normalnie szał

Manil

Auto super ale co powiedzie na v8 albo GT3

lotus

ten samochód jest najlepszy i tyle. to co mi mówią inni ludzie że mogli by go znieść to ja im mówie że ja to wszystko odrbie na zakrętach.

Joki

Jeżdżę Oplem Speedster-em. To własciwie to samo z silnikiem Opla. Z częściami nie ma problemu. Nowe z sieci Opla (droooogo), ale większość można kupić wysyłkowo w "eliseparts" po bardzo przystępnych cenach, porównywalnych do aut popularnych. Jest też duży wybór części używanych na eBay/Allegro. Niemal cała rama, zawieszenie układ kierowniczy i hamulcowy są identyczne w Elise/Exige/Speedster. Różnice to silnik i elementy nadwozia oraz detale wnętrza.

jak gokart

samochod strasznie fajny i stosunek mocy do masy tez ciekawy :)
znajomy wlasnie rozbieral takiego na warsztacie i nikt nia mial zludzen: to taki wiekszy gokart :) mnie osobiscie bardziej podoba sie z lotusow model exige,
pozdrowienia dla fanow

:)

ja mam Lotusa Elana i jest frajda.. zadnych systemuw tylko zdolnosci prowadzenia :) czasem jakis poslizg

faina fura

Tylko kogo na nią stać CHYBA TYLKO K. RYDZYKA

hmmm

co do serwisowania to czesci silnika i podwozia mozna przez opla sprowadzic.
a teraz pytanie dnia : co powiecie na exige ??

NAJEPSZY JESTY I TYLE

twn samochod to najlepsze co widzialem.To muj ideal samochodu i nie da rady go niczym pobic.Sa większe i mocniejsze ale tlko ten spelnia wszystkie moje wymagania czyli piekne sportowe nadwozie mozliwie jak najmniejszy silnik umieszczony z tylu i eleganckie osiagi.Nie ma takiego drugiego samochodu na tym swiecie i juz nie bendzie ;_)

old people suck major penis.

co do ceny

co do ceny to wcale niejest ona wysokaja kupilem swojego za 12 tysiecy dolarow lekko uszkodzonego co do pytania czy 5 letni to niewiem ile kosztuje niewiem nawet czy jest ten model w tym wieku ale teraz chcialbym zauwazyc ze ten lutus elise jest dretwy i wcale sie tak fajnie tym niejezdzi teraz sprzedaje tego nowego elise i kupuje model z 98 roku bo jest wspanialy jak dlamnie i swietnie sie prowadzi pozdro:)

mam go

to auto mam od tygodnia kupiłem w niemczech za 140000zl ale polecam jezde popolsce ktos chce moge na zamówinie jakie tylko auto w oczy wpdnie załatwiam za grosze o nazwie funt