Widok

Łóżko czy kanapa dla dziecka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Na czym śpią Wasze dzieci? Co kupić dla 11-latka? Chodzi o spanie na lata:)
Z jednej strony wygodne łóżko z materacem, z drugiej strony mniej wygodna składana kanapa (która jednocześnie przyda się do spania dla gości - 2-osobowa, bo często potrzebna). I znów pytanie jak wybrać wygodną do spania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dzieciaki mają swoje tapczany 2 osobowe. W dzień złożone zajmują mało miejsca, w tapczanie dużo się mieści pościeli, kołder, poduszek, maskotek itd. W razie co jest gdzie spać. Jeśli u ciebie też to ważne to tapczany są dobrym rozwiązaniem. Oby tylko wybrać wygodne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy leżankę z ikei Hemnes i jest rewelacyjna. Ma 3 pojemne szuflady a po rozłożeniu jest połnowymiarowym łóżkiem z normalnym wygodnym materacem. Oczywiście na codzień córka śpi na nierozłożonym czyli na zwykłej"jedynce" i jest zadowolona. Wcześniej miała rozkładaną kanapę i wiecznie narzekała że jej niewygodnie i że ciężko sie składa itp...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję. Widziałam tę leżankę Hemnes, ale nie wiedziałam, że rozkłada się w 2-osobowe łóżko.
Czy materac jest złożony na pół?
Są dwa materace jeden na drugim a jak chcesz rozłożyć to jeden zsuwasz na wysuwane szuflady. Po rozłożeniu wychodzi lóżko 160x200 :)
Dziękuję za odpowiedź.
Czy ktoś ma kanapę do spania dla dzieci? Jakie opinie?

Ja miałam długie lata... i nie polecam. Jednak jest znacznie mniej wygodna, i dosłownie i "mniej zdrowa" dla pleców, zwłaszcza rosnącego dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jezu co ja tu robię

Mnie kanape odradzili dlatego kupilismy normalne drewniane łózki i materac. No tu już dobrej jakości, zdrowy z Fiki Miki. Z tych większych Odeo +, polecam bo jest dobry nawet dla alergików. Ma ściągny materac do prania w pralce

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

do góry