Widok

Łóżko czy kanapa dla dziecka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam.
Na czym śpią Wasze dzieci? Co kupić dla 11-latka? Chodzi o spanie na lata:)
Z jednej strony wygodne łóżko z materacem, z drugiej strony mniej wygodna składana kanapa (która jednocześnie przyda się do spania dla gości - 2-osobowa, bo często potrzebna). I znów pytanie jak wybrać wygodną do spania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U nas dzieciaki mają swoje tapczany 2 osobowe. W dzień złożone zajmują mało miejsca, w tapczanie dużo się mieści pościeli, kołder, poduszek, maskotek itd. W razie co jest gdzie spać. Jeśli u ciebie też to ważne to tapczany są dobrym rozwiązaniem. Oby tylko wybrać wygodne.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy leżankę z ikei Hemnes i jest rewelacyjna. Ma 3 pojemne szuflady a po rozłożeniu jest połnowymiarowym łóżkiem z normalnym wygodnym materacem. Oczywiście na codzień córka śpi na nierozłożonym czyli na zwykłej"jedynce" i jest zadowolona. Wcześniej miała rozkładaną kanapę i wiecznie narzekała że jej niewygodnie i że ciężko sie składa itp...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję. Widziałam tę leżankę Hemnes, ale nie wiedziałam, że rozkłada się w 2-osobowe łóżko.
Czy materac jest złożony na pół?
Są dwa materace jeden na drugim a jak chcesz rozłożyć to jeden zsuwasz na wysuwane szuflady. Po rozłożeniu wychodzi lóżko 160x200 :)
Dziękuję za odpowiedź.
Czy ktoś ma kanapę do spania dla dzieci? Jakie opinie?

Ja miałam długie lata... i nie polecam. Jednak jest znacznie mniej wygodna, i dosłownie i "mniej zdrowa" dla pleców, zwłaszcza rosnącego dziecka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jezu co ja tu robię

Mnie kanape odradzili dlatego kupilismy normalne drewniane łózki i materac. No tu już dobrej jakości, zdrowy z Fiki Miki. Z tych większych Odeo +, polecam bo jest dobry nawet dla alergików. Ma ściągny materac do prania w pralce

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Ryanair- czy opłaca się wykupić ubezpieczenie turystyczne? (35 odpowiedzi)

W lipcu lecimy na tydzień do Londynu Ryanairem. Czy opłaca się wykupić ubezpieczenie? (60 zł)...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci? (37 odpowiedzi)

Ciekawi mnie co jedzą wasze 1,5 roczne dzieci, mój synuś je tylko to co mu smakuje i co zna,...

do góry