Widok

Ludzie to jednak mają tupet !

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/1200-zl-pania-do-sprzatania-ogl4590997.html

1200zł nazywają dobrymi zarobkami za prace 5dni w tygodniu dla kobiety której każą sprzątać 4 bloki, odśnieżać!! i pielić! To jest bardzo ciężka praca fizyczna. serca nie mają proponując takie zarobki. Kpina z uczciwego i pracowitego człowieka.Padaka...
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 2
w Niemczech pani sprzatajaca przewaznie zarabia 10 na godzine obojetnie jaki obiek sprzata.Pomijajac wszystko inne pomyslmy co mozna w obu krajach kupic za godzine pracy.Sorki ale w polsce niewiele a w Niemczech ???Zycie poza Polska jest bez porownania lepsze.Czlowiek idzie do pracy najzwyklejszej bez fakultetow ,moze oplacic mieszkanie ubrac sie i najesc.W Polsce niestety nie jest to mozliwe.Osobiscie ubolewam nad tym bo sama bym wolala pracowac dla swoich i swoim placic podatki.Faktem jest ze w Polsce ludzie sie nie cenia ale co maja zrobic jak dzieci placza za jedzeniem.Pan Halewicz jest jak czytam wielkim patriota mobilizuje ludzi do pracy,do zdobywania wyksztalcenia i to jest piekna,chwalebne.Ale jak ktos kto na wszystkich forach(wlacznie z forami o dzieciach)wypowiada sie moze byc jedna osoba.Takie wielkie doswiadczenie zyciowe?To tylko pogratulowac!Ale jakos przypomina mi sie prawda mojej prababci ktora mawiala ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego.Uprzedzajac zarzut P.Halewicza nie pisze gramatycznie(nie urzywam ogonkow i kresek nad literami poniewaz pisze z niemieckiej klawiaturyA wyksztalcenie mam srednie maturalne w Polsce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Do P. Marcela , Zgadzam się z tym ...
jest kryzys i teraz będą wygrywać ci bardziej zaradni z dobrymi pomysłami, biadolenie na nie wiele się zda
ja tez :(
Ja chętnie popracuję za taką pensję, bez wybrzydzania ! :)
A może doktorant nauk prawnych nie powinien robić tylu błędów ortograficznych i gramatycznych?
Szanowny Panie Halewicz!

Ma dzień dzisiejszy jestem doktorantem nauk prawnych. Po za tym skończyłam 3 fakultety, piszę do zeszytów naukowych, wygrałam nie jedną sprawę w sądzie, posiadam nienaganne opinie potwierdzające o wysokiej wiedzy prawnej a mimo to pracodawcy unikają mnie jak ospę. Uzasadniając powyższe zachowanie wysokimi kwalifikacjami, co przyczynia się do ich obaw o swoje stanowisko. Na szczęście pracę zagwarantowaną mam na uczelni. A tak na marginesie proszę zapoznać się z bieżącymi ofertami. Uważa się Pan za inteligentnego człowieka to może Pan zauważy, że są najczęściej kierowane do studentów poniżej 26 lat.
Pewnie według Pana również jestem nierozgarnięta i nieprzedsiębiorcza.
500 super! czynsz 870 prad 150 jedzenie0000000000000000000000!!!!
Racja,racja w sezonie zarabiałem 4500.A to że wyrabiałem 450 godzin-szczegół.Niech żyje XIX-wieczny kapitalizm i rynek pracodawcy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ludzie co wy tu piszecie,jestem murarzem i zarabiam srednio okolo 4000zł na rekie,tylko trzeba zapiepszac ,takie sa realia!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja powiem krótko..... Zatrudniam panie do sprzątania ofiaruję w miarę możliwie dobre zarobki pierwszy miesiąc próbny i wynagrodzenie (oczywiście gdzie mogę) 1100zł a kolejny miesiąc 1300-1500 zł na rękę. I powiem tak jak dużo ludzi szuka pracy i takich zarobków jako pani sprzątająca i oferuje że będzie nazwijmy to bardzo solidna,sumienna, itd. to okazuje się że to totalna bzdura gdyż panie chcą więcej. Więc prawda taka że Polakom się nie dogodzi a nawet całkiem ok wynagrodzenie staje się mało atrakcyjne. Więc chyba zacznę zatrudniać panie za 900zł gdyż oferowanie wyższych stawek mija się kompletnie z celem bo i tak nie wykonują należycie swojej pracy. Oczywiście nie wrzucam wszystkich do tego samego wora ale szukam długo zanim trafię na "porządną" panią która chce takie pieniądze i będzie wykonywać należycie swoją prace tzn.zasługiwać na takie wynagrodzenie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja powiem tak za średnie 300-320 h dostawałem 2300 zł. Pobudka o 4 autobus parę minut po 5 a powrót ok 22 i gdzie czas dla rodziny dla dzieci i tak dalej. A na koniec powiem tak z pracą jest zle a z zarobkami jeszcze gorzej.PRAWDZIWY WYZYSK I TO W MAJESTACIE PRAWA
500 zł za 5 godzin przez 5 dni w tygodniu?Czyli około 100 godzin?w tym odśnieżanie?a co jeśli śnieg pada w dzień wolny?
5 zeta to tragedia
heh -praca jest na umowe zlecenie -nie na cały etat -tj. 3razy w tygodniu po 5 godzin -także na cały etat to nie jest praca- a ze ciężka praca to już się przekonałam na własnym grzbiecie...
jeżeli jest Pani uczciwym pracownikiem i swoje obowiązki będzie Pani wykonywać sumiennie i dokładnie to już po trzech dniach pracy sama Pani stwierdzi że to jest za mało.Bo to jest b.cięzka praca a często zdarza się tak że nawet jak Pani wzorowo posprząta to znajdzie się jakś męda co powie że jest syf.Mój kolega student sprzatal dworzec PKP I zarabial około 3000zł z tym że była to praca nocna,zresztą śmieciarze też dobrze zarabiają.także proszę się więcej cenić bo robi Pani konkuręcje nawet ukraińcom napewno stać Panią na więcej sprzątaczki zarabiają od 1200zl do 1500zł z tego co wiem bo mam znajome co sprzątaja,niech się Pani nieda wygilać bo to cięzka praca i obawiam sie że drugiego głupiego za 500zł nie trafią szybko.POWODZENIA
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
NIE NIE NIE -NIE zaniżam stawek -tylko piszę że niektórzy zamiast chwycić za tą przysłowiową miotłę i mieć nawet te 500 zł .które na ulicy nie leży to wolą wybrzydzać skoro tak naprawdę pracować nie chcą -i stawek nie zaniżam -po prostu szukam jakiejkolwiek pracy a nie przeceniam swoje mozliwosci i nie marudzę .Prawda jest taka -do rządzenia jest wielu a robić nie ma komu ! stare motto!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
za dwa lata pójdzie pani za 250zł jak tak pani zaniża stawki a pani dzieci będą musiały to robić za 50zł oczywiście to jest tylko przykład jaki polak jest głupi i dlacvzego w polsce tak mało się zarabia bo sami zaniżamy stawki i jeszcze się z tego cieszymy dlatego w polsce nigdy nie bedzie lepiej dla przykladu w niemczech sprzataczka za 500zł niewiem czy by starła parapet bo niemiec ma szacunek do siebie i za grosze do pracy nie pojdzie .dlatego u nich wiecej sie zarabia a takie robutki to robia tylko polacy ,ukraińcy czy inni nawet turek lepiej sie ceni.Zresztą na całym świecie tak jest ze zarabia się tyle za ile do roboty się przyjdzie więc skoro to pani wystarcza to nieżle.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

w bance się niektórym przewraca

Nie przesadzaj -ja niedługo idę do pracy też sprzatać bloki i obejścia wokół nich za 500 zł .na rękę przez 5 godzin dziennie -i cieszę się że taka fucha mi się trafiła -a ty kobieto jeszcze narzekasz -eeech,,,, Polakowi nie dogodzisz -zawsze marudzi...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ty to jakis swiety jestes! ofiarujesz??????????
Wyjazd to ciezka decyzja, tu tez nie jest rozowo, zeby dostac prace trzeba sie swobodnie dogadywac, niestety nie ma za wiele pracy dla - nie-gadajacych lub dukajacych.
Ale plusy sa odczuwalne, z jednej pensji styka na wynajem, zycie i jeszcze np kurte zimowa porzadnej firmy i jakies zakupy do domu.

Nie trzeba ciulax na podstawowe rzeczy miesiacami. Nikt nie robi laski ze zatrudnia na umowe, sa szkolenia, w 5 lat realnie mozesz zmienic zawod i to na dobry poziom ktory jest potem odczuwalny w zarobkach. Czyli jak ktos naprawde zacisnie poslady to skorzysta z ogromnych mozliwosci.
Minusow twz jest cala masa. Daleko do bliskich, inna kultura, masa ludzi spoza EU co sprawia ze tolerancja wystawiana jest codziennie na wielka probe :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry