Widok

Ludzie to jednak mają tupet !

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/1200-zl-pania-do-sprzatania-ogl4590997.html

1200zł nazywają dobrymi zarobkami za prace 5dni w tygodniu dla kobiety której każą sprzątać 4 bloki, odśnieżać!! i pielić! To jest bardzo ciężka praca fizyczna. serca nie mają proponując takie zarobki. Kpina z uczciwego i pracowitego człowieka.Padaka...
popieram tę opinię 71 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bo tak rozumują ludzie z wykształceniem podstawowym - drą się PRECZ Z KOMUNĄ!!!! a później PRECZ Z PRECZEM!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 18
Ja też chętnie skorzystam. Jeśli dla Pana nie jest przeszkodą zatrudnianie osób bez doświadczenia to ja bardzo chętnie zacznę, choćby od jutra. Moim zdaniem doświadczony pracownik to co najwyżej 50% satysfakcji zatrudniającego. Chyba ważniejsza jest chęć do pracy bo bez niej to i najbardziej doświadczony nic nie zdziała.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pan Halewicz to dopiero geniusz nie pracuje,nie zarabia,nie je,nie wydala nie śpi i tak w kółko...tylko ma takie głebokie przemyślenia ża aż cukier w krwi opada w każdym wątku jeden tor jak małpa.wykształciuch,ciekawe czy jest pan taki mądry tylko w teori czy też w praktyce ciekawe jak by pan pisał jakby był pan młodszy z dobrym wykształceniem i by panu proponowano 1200zł a za mieszkanie pan by płacił 800zł wychował się pan za komuny gdzie tak na prawdę było lepiej a teraz pan się mądrkuje,ciekawe jakby pan miał w tych czasach zaczynać od zera uczciwie pracując czy było by pana stać przy tych zarobkach na kupno chociażby nowej książki po opłaceniu wszystkiego czy prosiłby pan starszgo brata żeby wział panu na raty bo pan by już drugi rok pracował na czarno u pseudopracodawców.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
Niezaradność życiowa nie jest usprawiedliwieniem, że się jest na końcu łańcucha pokarmowego. Zamiast narzekać, jak to Tobie jest źle, ścisnąłbyś pośladki i wziął się z życiem za rogi, a tak jojczysz jak baba. Co z Ciebie za facet?? o_O
Żyjemy w XXIw., nie ma już socjalizmu - nikt niczego Ci nie da, musisz sam upolować zwierza, usmażyć i zjeść. Jak się za to nie weźmiesz, to zwyczajnie umrzesz z głodu.
Przeszedłem trzy bankructwa i niejednego pieca jadłem mało smaczny chleb ale nigdy nie skomlałem jak Ty - brałem się do ciężkiej pracy i nie poddawałem. Siedzisz na d*psku i narzekasz, że Ci za mało proponują...to ich przekonaj, że jesteś więcej wart niż 1200zł, a brata nie proś o wzięcie czegokolwiek na raty, bo nie stać Cię na kredyty, nawet brane na brata.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 10
ja bardzo chętnie znajdę taką pracę i będę uczciwie pracować za takie pieniądze (1500-2000 zł). Niech tylko ktoś zechce mnie zatrudnić...!!!
Mam żonę i dziecko w drodze, ale to nikogo nie obchodzi...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ladnie to Pan ujął,jakoś sobie radzę,byłem tylko ciekaw co Pan napisze,nigdy nie siedziałem na d*psku z reguły zawsze miałem jedną pracę w której starałem się wyrobić po 360h albo 2po170h i nigdy nie narzekałem ale teraz jest trochę gorzej bo nie mogę znależć drugiej pracy ponieważ unikam pracodawców którzy płacą po8zł ale jakoś to będzie może w końcu trafię drugiego uczciwego pracodawcę i wszystko wróci do normy.PS.W KOŃCU COŚ pan mądregonapisał.
pozdro PANIE HALEWICZ IDĘ SZUKAĆ DRUGIEJ PRACY.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Powodzenia!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9
Panie Halewicz, mimo że to ja mam wykształcenie podstawowe, sądząc po pańskich wypowiedziach to pan jesteś jednak głupszy ode mnie. Tak jak 99,9% ludzkości pracuję, zarabiam, jem, wydalam, śpię i tak w kółko, a co pan robisz ? Mocny w internecie, pi.da w wielkim świecie ? Widzę "człowieku", że ty niewiele wiesz o życiu. Na co Ci te wszystkie szkoły, skoro boisz się wyjść z domu i siedzisz przed monitorem 24h/dobę 365 dni w roku ? Nie każdy dostał na starcie wszystko, niektórzy muszą pracować, bo na start dostali klapsa od życia.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gdy ja zarabiałem ciężką pracą na życie, Ciebie na świecie nie było. Myślisz podstawowo i tak już pozostanie - gdy chcesz zjeść banana, ścinasz palmę; na ją zasadzę i cierpliwie zaczekam na owoce. Klapsa to dostaniesz ale jak już będziesz emeryturze:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 16
Hahahahahaha.... Jak ja kończyłem podstawówkę, to pan, panie Halewicz jeszcze u ojca z jajka na jajko skakał. Brak słów na takich trollów internetowych jak imć Halewicz. Po co się wypowiadasz skoro widać że nie masz pojęcia o życiu, zamknięty w złotej klatce i tylko tyle masz, sądzę że realnych znajomych też pan nie posiadasz sądząc po aktywności w internecie. Przykre, mimo że to ja jestem ten "głupi" to panu współczuję.
Zawsze z radością przyjmuję słowa współczucia, nawet od "głupka" ^^
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Co ty pier-- lisz W tyłku byleś i ciemno było!!!! Hej wpiepszałeś suchy chleb z cebulą bo nie miałeś pracy? Ja parokrotnie !!!!! Padałem na pysk( 10 lat działalności Gospodarczej)!!!! Jak zachorowałem i nie mogłem chodzić po operacji przez 8 miesięcy i po drugiej 6 miesięcy.To przyjaciel przynosił mi jadło,zanim mi przyznali rentę (Sąd dał).A wiesz ile, po 20 latach pracy? guaniane 500 zł. Walczyłem o to 6 miesięcy..Mops dał 170 zł na miesiąc, ściągneli to potem z renty(zwrot).Po 5 latach zabrali rentę..Podobno jestem Zdrowy!!! hehe..Cud nad Wisłą!!!A mam 4 plastiki między kręgami i niewydolność płuc(choroba zawodowa-chemia i pył). Więc nie krzycz tu i nie wyzywaj ludzi od nierobów,głupków,durniów.Nie każdy urodził się bogaty z domu i nie każdy ma szczęście!!! l Ludzie chcą godnie pracować i godnie żyć,drugiego życia im nikt nie zaoferuje.Są dobrzy pracodawcy i źli .Są dobrzy pracownicy i źli.Ale nie podpinaj wszystkich pod złą miarę,skoro tylko inni mogą powiedzieć jaki ty jesteś....
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3
Te Obserwator! A zapomniałeś napisać ze 4 miechy miałeś koklusz, 2 miechy zgage, 6 miechow ci nie stawał, 2 lata waliles w pieluchy i to wszystko gdy pracowałes w kopalni buehehehehe:))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 14
bo ludziom się w głowach albo w czymś innym poprzewracało.za taką stawkę mogę pracować od zaraz. sprzątałem tereny zewnętrzne z odśnierzaniem,pieleniem,sprzątaniem po psach 6 godzin dziennie za 500pln
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Pan/Pani musi być strasznie sfrustrowaną osobą, skoro nie szkoda Panu/Pani czasu na szkalowanie ludzi takimi wynurzeniami... Przede wszystkim prosze sobie popatzreć ile tak naprawdę średni zarabiają ludzie wykształceni... I czy rzeczywiście Ci, którzy siedzą na stołkach prezesowskich, pracują w wilekich korporacjach czy urzędach administarcji i zarabiają pieniądze, o których Pan mówi, mają wykształcenie, kwalifikacje i odpowiednie cechy charakteru. Bez bicia mówię - zarabiałam 2500 na stanowisku poniżej moich możliwości i wykształcenia. Odwalałam robotę za kilku pracowników. I na koniec nie przedłużono mi umowy, bo znalazł się "siostrzeniec Kaczora Donalda", który zajął moje miejsce. Na twarz usłyszałam, że się nie dorobię bo nie mam znajomości. I nie raz, nie dwa słyszałam, jak się ustawia miejsca pracy. Obecnie z dwoma fakultetami pracuję na małą część etatu i to jest praca bardzo ale to bardzo ciężko wywalczona. I niech mi Pan nie opowiada, że nie mam odpowiednich cech, skoro moje CV ląduje w niszczarce na moich oczach a na twarz słyszę, że jestem zagrożeniem, bo mam dwa fakultety i studia za granicą, a rekrutację przeprowadzają młode dziewczyny, moje rówieśniczki:) Takie są realia. A jeżeli Pan/Pani się ze mną nie zgadza to bardzo proszę o kontakt. Chętnie przedyskutuję zarzuty. A może będzie Pan/Pani na tyle miły/a i takiej "nierozgarniętej i nieoperatywnej" jak ja i reszta Ludzi, którzy zabierają tu głos pokaże możliwość pracy, zamiast tylko dorzucać złośliwe komentarze. Jestem chętna do nakuki:) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co do Pana wypowiedzi odnośnie anonimowości i nie zgłaszania nieprawidłowości w miejscu pracy przez pracowników, a jedynie "narzekanie" na forum, z chęcią udam się z Panem do prawnika, u którego byłam kiedy nie przedłużono mi umowy. Miły Panie...fakty są takie, że w miejscu pracy doświadczyłam mobbingu, poniżania, wykorzystywania i totalnego oszustwa, a żeby było zabawniej uszczerbku na zdrowiu, który powstał z winy pracodawcy i był gwoździem do trumny dla mojego pozostania w tym miejscu pracy. Z racji wyuczonego zawodu stykałam się z ludźmi, którzy mówili, jak są traktowani prze pracodawców. Znam również realia pracy w Sądzie Pracy. To miły Panie nie Ameryka:) Tutaj w sądzie sprawiedliwość jest rzeczą względną i zanim ktoś dopatrzy się Pana szkody, zdążą Pana wywalić na bruk... Prawnik rozkłada ręce i odpowiada, że jest mu przykro, ale w Polsce zwyczajnie trzeba pogodzić się z faktem, że pracodawca wyjdzie na swoje i trudno mu cokolwiek udowodnić. A konsekwencje i tak poniesie pracownik. I jasny gwint. Nie dajmy sobie wmówić, że wszyscy mamy mieć doświadczenie od niemowlaka, gładką cerę, motorek w tyłku i uśmiech nr 5 przyklejony do twarzy nawet wtedy kiedy nas ewidentnie poniżają! Świat też nie składa się wyłącznie z efektywnego pozyskiwania klientów i dążenia do celu po trupach. Obawiam się, że z niewolnika nie ma i nie będzie pracownika... A stawki i warunki obecnie oferowane są cóż...niewolnicze. Jednak powtrzam, jeżeli ma Pan inne zdanie i realny dowód na to, że jest inaczej, jestem gotowa do pracy:) Nie uwierzę, jak nie zobaczę;) Pozdrawiam!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
"i na koniec nie przedłużono mi umowy" - w związku z tym czujesz się sfrustrowana, oszukana i zmobbingowana. Trudno oczekiwać od Ciebie obiektywizmu - Twoje miejsce zajął siostrzeniec Kaczora Donalda, nienawidzisz i jego i pracodawcy. I kto tu ma frustracje?

Pracodawca zatrudnia tego, kogo chce zatrudnić - podjął decyzję, niekorzystną dla Ciebie i być może niekorzystną dla siebie (ale jeszcze o tym nie wie). Masz wpływ na dzień wczorajszy? Nie masz...więc skup się na dniu jutrzejszym, zamiast płakać na rozlanym mlekiem.

p.s. mam dość czasu na dyskusje o poważnych problemach
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nie napisałam, że zabiegałam szczególnie o przedłużenie tej konkretnej umowy Panie Halewicz;) Uważam, że Pracodawca nie zachował się fair i Pracodawca z tego, co wiem też o tym dokładnie wie. Jestem realistką i wiedziałam, że siostrzeniec Kaczora Donalda prędzej czy później gdzieś się tam pojawi, więc obserwowałam, jak wygląda praca w Administracji Publicznej i współpraca tzw. ludzi sukcesu:) Opisałam Panu jak najbardziej obiektywnie to, co widziałam w moim miejscu pracy, dając tym samym wyraz zrozumienia dla ludzi, którzy tu według Pana wylewają swoje nieprawdziwe frustracje. Bo faktycznie ja skupiam się na dniu jutrzejszym i nie pierwszy raz chowam dumę w kieszeń i robię rzeczy, które są poniżej moich możliwości, wykorzystując każdą pojawiającą się możliwość rozwoju. Ale nie każdy ma tyle siły i samozaparcia. Jeżeli mamy się szczycić tym, że wyzwiemy takich ludzi od słabych i wyśmiejemy to trochę słabo z nami i naszą kreatywnością;) Ja Panu napisałam o konkretnych krokach - nie jestem pieniaczem, który nie zgłosił się do prawnika, do sądu, nakłamał w CV i oszkalował bidulka Pracodawcę bez nagich i brutalnych faktów:) Nie siedzę sfrustrowana. I jak do tej pory nie zauważyłam w Pana wydaniu poważnej dyskusji. Proszę o konkretne wskazanie rozwiązań... bo tego u Pana brakuje. A tak między nami dyskutantami... z której my się to pisakownicy znamy, że Pan mi na Ty wyskoczył...? Kultura osobista to chyba jedna z ważniejszych cech oczekiwanych w miejcu pracy;) Pozdrawiam!
NIE KARMIĆ TROLLA ! Przecież widać po wypowiedziach tego pajaca, że w d.pie był i g.wno widział.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3
co jest kuwa anyHalewicz to ja
złodziejjjjjjjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Praca

Ile za sprzątanie? (57 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

Praca Niemcy (8 odpowiedzi)

Ludzie podajcie dalej informacje żeby uwazać na pana który przedstawia się jako Jarosław Bielecki...

do góry