Widok
Ludzka głupota nie zna granic
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Policjanci-wybili-szybe-w-aucie-by-ratowac-skrepowanego-psa-n82046.html
Skąd się biorą takie pustaki?
Temat niby w kółko przewijany, a jednak nadal znajdują się idioci, którzy nie rozumieją. Ręce opadają.
Skąd się biorą takie pustaki?
Temat niby w kółko przewijany, a jednak nadal znajdują się idioci, którzy nie rozumieją. Ręce opadają.
Takie pustaki Niulka biorą się z okołotrójmiejskich kaszubskich wiosek i wioseczek - tam nie ma ani sympatii ani szacunku do psiaków.
Wiem coś o tym, bo miałem i mam wielu podwykonawców z Kaszub - to, co oni potrafią ze zwierzętami wyrabiać, to istny psi holokaust. Topienie szczeniaków jest na porządku dziennym, strzelanie do psiaków z wiatrówek, rzucanie w nich petardami, wieszanie w lesie, palenie żywcem psiaków i kotków...i nie piszę tego gołosłownie.
Wiem coś o tym, bo miałem i mam wielu podwykonawców z Kaszub - to, co oni potrafią ze zwierzętami wyrabiać, to istny psi holokaust. Topienie szczeniaków jest na porządku dziennym, strzelanie do psiaków z wiatrówek, rzucanie w nich petardami, wieszanie w lesie, palenie żywcem psiaków i kotków...i nie piszę tego gołosłownie.
Mogłeś mi tego zaoszczędzić, Hal :( Wiem, że takie rzeczy się dzieją, ale nie chcę w kółko tego słuchać/czytać. Bo serce boli coraz bardziej.
Tak przy okazji wspomnę, że robię wśród znajomych zbiórkę dla schroniska dla zwierząt w Sopocie. Koce, ręczniki, poduszki, kołdry, T-shirty, smycze, kuwety i oczywiście jedzenie. Umówię się, odbiorę, zawiozę do schroniska. Schronisko dostanie listę darczyńców. Jeśli ktoś ma ochotę, może się przyłączyć. Nawet pozbierać u siebie, później pomóc mi to zawieźć.
Tak przy okazji wspomnę, że robię wśród znajomych zbiórkę dla schroniska dla zwierząt w Sopocie. Koce, ręczniki, poduszki, kołdry, T-shirty, smycze, kuwety i oczywiście jedzenie. Umówię się, odbiorę, zawiozę do schroniska. Schronisko dostanie listę darczyńców. Jeśli ktoś ma ochotę, może się przyłączyć. Nawet pozbierać u siebie, później pomóc mi to zawieźć.
Dajcie spokój. Nie warto wykłócać się o coś, na co nikt nie ma żadnego wpływu. Poprostu, głupcy zawsze byli, są i będą. Rodzili się, rodzą i będą się rodzić. Nie wiem ile wspólnego może mieć głupota z brakiem wyobraźni. Ludzkie reakcje lub ich brak nie wynikają z głupoty. Nie trzeba być głupcem, żeby czegoś nie przewidywać. Zdarza się i ludziom mądrym. A że głupota denerwuje.....
Masz na myśli pozostawionego psa? Ludzie zostawiają w zamkniętym samochodzie nie tylko zwierzęta, ale i własne dzieci. Dzień-dwa po tragicznej śmierci dziecka w samochodzie na parkingu na Śląsku, facet w Gdyni zostawił (też na parkingu) na ponad godzinę dwoje małych dzieci... Czy to głupota? Brak słów na takie zachowanie...
Co do zasady, zatrudnione firmy ochroniarskie, powinny patrolować parkingi przy centrach handlowych i supermarketach pod kątem sprawdzania, czy pozostawionych autach nie ma dzieci i zwierząt.
Na przykład pod CH Klif ochroniarze regularnie sprawdzają samochody na parkingu, czy jakiś osioł nie zostawił w nim dziecka albo psa.
Na przykład pod CH Klif ochroniarze regularnie sprawdzają samochody na parkingu, czy jakiś osioł nie zostawił w nim dziecka albo psa.
@Ciacho:
Już kilka osób z Forum to zauważyło, lecz raczej skłaniało się ku wersji "..albo coś" ;]
PS1: Btw imho: Majka ma jaja, których niejeden facet mógłby Jej pozazdrościć. Zatem kobieca intuicja wudeeru dobrze podpowiedziała "M-a-J-a-j-k-a" :D
PS2: Oftopicznie i docelowo: NA ZDRÓWKO za 36 min :*
Już kilka osób z Forum to zauważyło, lecz raczej skłaniało się ku wersji "..albo coś" ;]
PS1: Btw imho: Majka ma jaja, których niejeden facet mógłby Jej pozazdrościć. Zatem kobieca intuicja wudeeru dobrze podpowiedziała "M-a-J-a-j-k-a" :D
PS2: Oftopicznie i docelowo: NA ZDRÓWKO za 36 min :*
Ja się właśnie poryczałam w pracy bo ktoś wrzucił filmik na fb jak to mama okłada poduszka maluszka takiego... k..a sama osobiście zdzieliłabym takiej po m...dzie, nie dałam rady obejrzeć więcej niż kilka sekund. A kim musi być ten, kto coś takiego spokojnie filmuje??
Ja nie wiem jak to nazwać bo wszystko co mi się ciśnie teraz na usta to za mało...
Ja nie wiem jak to nazwać bo wszystko co mi się ciśnie teraz na usta to za mało...
najpierw musisz ustalić czy film jest prawdziwy - wierzysz we wszystko co zobaczysz na ekranie ?
jeżeli film jest prawdziwy i nosi on znamiona przestępstwa ,a jednocześnie chcesz naprawdę coś zrobić to masz prawo powiadomić policję
jeżeli nic nie chcesz robić w tej sprawie lub akceptujesz taki stan rzeczy to nie denerwuj innych :P
jeżeli film jest prawdziwy i nosi on znamiona przestępstwa ,a jednocześnie chcesz naprawdę coś zrobić to masz prawo powiadomić policję
jeżeli nic nie chcesz robić w tej sprawie lub akceptujesz taki stan rzeczy to nie denerwuj innych :P
Nie oglądaj. To nic nie da, że obejrzysz, a tylko Cię rozwścieczy. Ja obejrzałam coś takiego raz. I po dziś dzień na samą myśl cisną się łzy do oczu. Niektórzy zarzucają mi, że uciekam w ten sposób od problemu, ale to stolec prawda. Pomagam ile mogę i jestem o wiele bardziej skuteczna niż te wszystkie płaczki, które wolą oglądać i cierpieć niż coś w końcu zrobić pożytecznego.