Widok

Luxmed -plan opieki medycznej

Zdrowie Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z was wykupił plan opieki medycznej w luxmedzie? Czy badania laboratoryjne są zawarte w pakieciel czy dopłaca sie dodatkowo? I jak z wizytami u specjalisty -również sie dopłaca cokolwiek? Jak wyglądają kolejki i czas oczekiwania na wizytę do ginekologa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam abonament ale nie wykupiony indywidualnie tylko przez zakład pracy
jeżeli chodzi o zakres świadczeń to zależy od ceny - u mnie w firmie mieliśmy trzy pakiety do wyboru i w każdym byli dostępni inni specjaliści i inne badania (ginekolog był już w podstawowym)
co do terminów to są lekarze do których trzeba się umawiać z kilkutygodniowym wyprzedzeniem a są tacy do których dostaniesz się z dnia na dzień,
z tego co wiem to dopasowują ofertę indywidualnie i najlepiej jak zapytasz bezpośrednio u nich
justicia- to zależy jaki pakiet...bo są różne....najlepszą informację uzyskasz w tym temacie na infolinii luxmedu...
co do ginekologów- niektórzy są prawie że "od ręki" ale ci lepsi (bardziej ludzcy) to czas oczekiwania około 1,5 m-ca -przynajmniej na zwycięstwa... i jeszcze usg porażka i dramat
Dziękuję za wasze odpowiedzi!
Myślałam o planie opieki medycznej jarzębina :
https://emarket.luxmed.pl/eMarket/PLAN-OPIEKI-MEDYCZNEJ-JARZEBINA

Jestem na początku ciąży i rozważam, czy nie wyjdzie mi to korzystniej niż płacić za wizytę i osobno w laboratorium.
A jeśli chodzi o ginekologa- interesuje mnie szczególnie czas oczekiwania do S. Matkowskiego.
Akurat jestem w ciąży
To zależy czego oczekujesz np, na wizytach nie ma USG, jak nic się nie dzieje to masz 3 , tak jak NFZ
Okres oczekiwania na USG to ok mies, spore kolejki
Za test pappa musialam wylozyc mimo ze jest w pakiecie, sama umawiasz się do np.invikty( nie robią w placówce) i przynosisz fakturę, oddają po ok.mies
Sprzęt taki sobie co do jakości
justicia85 - ja jestem w luxmedzie mam pakiet z męza pracy, czas oczekiwania do Matkowskiego jest różny ale zorientowałam się że jak zamawiasz wizytę online to pokazuje bardzo odległe terminy od 4 do 6 tyg ale jak pójdziesz osobiście to nawet z dnia na dzień się zdarza.Ja zawsze umawiam się na kolejną wizytę jak jestem w luxmedzie i nie mam nigdy problemu ostatnio miałam wizyty co 2 tyg. Matkowski ma duzo pacjentek ale też sporo z nich jest blisko rozwiązania i z dnia nadzień zwalniają się terminy bo kobitki rodzą :)
w kwestii uzupełnienia : usg- kiepski sprzęt (chyba gorszy nawet niż w placówkach na nfz), do lepszych gin gigantyczne kolejki i terminy na usg (próbowałam się umówić z 8 tyg wyprzedzeniem- też już nie było terminu)- na szybko jest dostępny termin do raczej słabego gina (dotyczy gdańska) osobiście bardzo nie polecam usg w lux med, 1 z lekarzy bez ogródek powiedział, ze jak chcę coś wiedzieć to abym poszła zrobić usg na miescie ( przy 1 usg , ok 12 tygodnia ciaży), informacje, których mi udzielił były żenujące...(dziecko ma głowę, brzuch, ręce it..a sprzęt kiepski i nic tu nie mogę zobaczyć..)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Już wiem, że nie zdecyduję się na luxmed i pozostanę tam, gdzie obecnie chodzę :)
Ja odradzam luxmed. Mam tam pakiet z pracy, prędzej mieliśmy w medicoverze (maż ma cały czas w medicoverze) i jest o niebo lepiej. W luxmedzie lekarze przypadkowi, co chwile się zmieniają, nieznani, ciężko znaleźć o nich nawet opinie. Robią problemy, nie chcą aż tak chętnie dawać skierowań. Ja mając pakiet w luxmedzie w czasie ciązy i tak chodziłam prywatnie do innego lekarza... Wiem, że swissmed też ma swój pakiet i jest jeszcze bardziej polecany, ja niestety nie znam nikogo, kto mógłby powiedzieć coś więcej.
Pakiety konkretnej placówki medycznej mają tą samą wadę, co korzystanie z placówek NFZ-owych: lekarze niechętnie kierują na badania specjalistyczne. Jest to dosyć logiczne, bo każde badanie podnosi koszty obsługi pojedynczego pacjenta.
Zupełnie inna sytuacja jest w przypadku pakietów medycznych oferowanych przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe. Wówczas placówka medyczna jest jedynie realizatorem zlecenia i w jej interesie jest wykonanie jak największej liczby badań, bo za wszystko i tak zapłaci TU.
Z drugiej strony: często ubezpieczenia oferowane przez TU są tańsze, przy analogicznym zakresie dostępnych świadczeń. No i z reguły jest znacznie więcej dostępnych placówek medycznych.
Można to sprawdzić choćby na mojej stronie
Odświerze wątek. Od dziś u mnie w pracy mogę wykupić pakiet w luxmedzie. Z tego co widzę jednak nie ciekawie tam jest. Zwłaszcza jeśli chodzi o terminy. Jednak mam u nas coś takiego
1. Standardy dostępności w Placówkach własnych1
Planowe wizyty u lekarzy pierwszego kontaktu:
Internisty
Lekarza rodzinnego
Pediatry
realizowane są w czasie do 24 godzin (z wyłączeniem niedziel i dni ustawowo
wolnych od pracy).

Planowe wizyty u lekarzy specjalistów:
Ginekologa
Chirurga
realizowane są w czasie do 48 godzin (do 2 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
ustawowo wolnych od pracy).

Okulisty
Ortopedy
Laryngologa
oraz planowe badania RTG
realizowane są w czasie do 72 godzin (do 3 dni, z wyłączeniem niedziel i dni

Kardiologa
Dermatologa
Pulmonologa
Neurologa
oraz planowe badania: USG (z wyłączeniem USG: transrektalnego, trans-
vaginalnego, sercowo-naczyniowego, ortopedycznego), mammografia
realizowane są w czasie do 120 godzin (do 5 dni, z wyłączeniem niedziel i dni

Alergologa
Chirurga naczyniowego
Specjalisty chorób zakaźnych
Diabetologa
Endokrynologa
Gastroenterologa
Nefrologa
Neurochirurga
Onkologa
Psychiatry
Urologa
oraz planowe badania: tomografia komputerowa, EKG wysiłkowe,
biopsje, densytometria
realizowane są w czasie do 168 godzin (do 7 dni, z wyłączeniem niedziel i dni

Planowe wizyty u specjalistów:
Ginekologa endokrynologa
Hematologa
Hepatologa
Psychologa
Foniatry
Lekarzy specjalności niewymienionych powyżej
Konsultacje profesorskie
oraz planowe badania: USG specjalistyczne (transrektalne, transvaginal-
ne, sercowo-naczyniowe, ortopedyczne), rezonans magnetyczny, endo-
skopia przewodu pokarmowego
realizowane są w czasie do 240 godzin (do 10 dni, z wyłączeniem niedziel i dni

Planowane to znaczy że tylko tyle czasu czekam a nie np. 2miesiące?
bardzo sobie lux med chwalę. Pierwszą ciąże prowadziłam na NFZ i to masakra była, a w lux medzie bez kolejek, co druga wizyta usg. Złego słowa powiedzieć nie mogę. Niestety mąż zmienił prace i chwilowo skazani byliśmy na NFZ. Całe szczęście znów w nowej pracy będzie miał lux med-wreszcie normalne traktowanie i opieka
Też jestem w ciąży właśnie. Tyle, że moja ginekolog jest ok. W pierwszej ciąży miałam wszystkie badania na NFZ bez problemu. Dziecko też ma super pediatrę która leczyła równierz mnie za dzieciaka. Mąż nie ma ubezpieczenia i tu byłoby na plus dla niego. Na najtańszym pakiecie i średnim dla dziecka mam tylko pediatrę i lekarz medycyny rodzinnej. Na rozszerzony się nie na stawiam. Prowadzenie ciąży jeżeli już to w średnim lub rozszerzonym. A i tak były opinie, że ciężko z badaniami, trzeba płacić i kiepski sprzęt. Moja lekarka 6 lat temu też miała kiepski sprzęt a i tak nas pierwszym USG brzusznym powiedziała płeć. Może ktoś jeszcze jest na bierząco? Czy lekarze często się zmieniają? Tu chodziłoby o Luxmed na Zwycięstwa.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
ja prowadzę ciązę w lux medzie na jana pawła od początku u dr Matkowskiego i złego słowa powiedziec nie mogę. Mam wszystkie badania na bieżąco, usg na każdej wizycie (to prawda że usg mają kiepskie dlatego na te ważniejsze połówkowe i po 30 tyg robiłam prywatnie) i za nic nie dopłacam- pakiet mam od męza z pracy chyba rozszerzony.
no to kiepski ten pani ginekolog skoro robi pani badanie USG przy każdej wizycie ,jeżeli ciąż przebiega prawidłowo nie robi się usg przy każdej wizycie bo to niezdrowo dla dziecka!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Woda na oknach - mam dość. (96 odpowiedzi)

codziennie rano musze wycierac okna i wode na parapecie. wedlug wlascicielki mieszkania wplyw na...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry