Widok
ja mam abonament ale nie wykupiony indywidualnie tylko przez zakład pracy
jeżeli chodzi o zakres świadczeń to zależy od ceny - u mnie w firmie mieliśmy trzy pakiety do wyboru i w każdym byli dostępni inni specjaliści i inne badania (ginekolog był już w podstawowym)
co do terminów to są lekarze do których trzeba się umawiać z kilkutygodniowym wyprzedzeniem a są tacy do których dostaniesz się z dnia na dzień,
z tego co wiem to dopasowują ofertę indywidualnie i najlepiej jak zapytasz bezpośrednio u nich
jeżeli chodzi o zakres świadczeń to zależy od ceny - u mnie w firmie mieliśmy trzy pakiety do wyboru i w każdym byli dostępni inni specjaliści i inne badania (ginekolog był już w podstawowym)
co do terminów to są lekarze do których trzeba się umawiać z kilkutygodniowym wyprzedzeniem a są tacy do których dostaniesz się z dnia na dzień,
z tego co wiem to dopasowują ofertę indywidualnie i najlepiej jak zapytasz bezpośrednio u nich
Dziękuję za wasze odpowiedzi!
Myślałam o planie opieki medycznej jarzębina :
https://emarket.luxmed.pl/eMarket/PLAN-OPIEKI-MEDYCZNEJ-JARZEBINA
Jestem na początku ciąży i rozważam, czy nie wyjdzie mi to korzystniej niż płacić za wizytę i osobno w laboratorium.
A jeśli chodzi o ginekologa- interesuje mnie szczególnie czas oczekiwania do S. Matkowskiego.
Myślałam o planie opieki medycznej jarzębina :
https://emarket.luxmed.pl/eMarket/PLAN-OPIEKI-MEDYCZNEJ-JARZEBINA
Jestem na początku ciąży i rozważam, czy nie wyjdzie mi to korzystniej niż płacić za wizytę i osobno w laboratorium.
A jeśli chodzi o ginekologa- interesuje mnie szczególnie czas oczekiwania do S. Matkowskiego.
Akurat jestem w ciąży
To zależy czego oczekujesz np, na wizytach nie ma USG, jak nic się nie dzieje to masz 3 , tak jak NFZ
Okres oczekiwania na USG to ok mies, spore kolejki
Za test pappa musialam wylozyc mimo ze jest w pakiecie, sama umawiasz się do np.invikty( nie robią w placówce) i przynosisz fakturę, oddają po ok.mies
Sprzęt taki sobie co do jakości
To zależy czego oczekujesz np, na wizytach nie ma USG, jak nic się nie dzieje to masz 3 , tak jak NFZ
Okres oczekiwania na USG to ok mies, spore kolejki
Za test pappa musialam wylozyc mimo ze jest w pakiecie, sama umawiasz się do np.invikty( nie robią w placówce) i przynosisz fakturę, oddają po ok.mies
Sprzęt taki sobie co do jakości
justicia85 - ja jestem w luxmedzie mam pakiet z męza pracy, czas oczekiwania do Matkowskiego jest różny ale zorientowałam się że jak zamawiasz wizytę online to pokazuje bardzo odległe terminy od 4 do 6 tyg ale jak pójdziesz osobiście to nawet z dnia na dzień się zdarza.Ja zawsze umawiam się na kolejną wizytę jak jestem w luxmedzie i nie mam nigdy problemu ostatnio miałam wizyty co 2 tyg. Matkowski ma duzo pacjentek ale też sporo z nich jest blisko rozwiązania i z dnia nadzień zwalniają się terminy bo kobitki rodzą :)
w kwestii uzupełnienia : usg- kiepski sprzęt (chyba gorszy nawet niż w placówkach na nfz), do lepszych gin gigantyczne kolejki i terminy na usg (próbowałam się umówić z 8 tyg wyprzedzeniem- też już nie było terminu)- na szybko jest dostępny termin do raczej słabego gina (dotyczy gdańska) osobiście bardzo nie polecam usg w lux med, 1 z lekarzy bez ogródek powiedział, ze jak chcę coś wiedzieć to abym poszła zrobić usg na miescie ( przy 1 usg , ok 12 tygodnia ciaży), informacje, których mi udzielił były żenujące...(dziecko ma głowę, brzuch, ręce it..a sprzęt kiepski i nic tu nie mogę zobaczyć..)
Ja odradzam luxmed. Mam tam pakiet z pracy, prędzej mieliśmy w medicoverze (maż ma cały czas w medicoverze) i jest o niebo lepiej. W luxmedzie lekarze przypadkowi, co chwile się zmieniają, nieznani, ciężko znaleźć o nich nawet opinie. Robią problemy, nie chcą aż tak chętnie dawać skierowań. Ja mając pakiet w luxmedzie w czasie ciązy i tak chodziłam prywatnie do innego lekarza... Wiem, że swissmed też ma swój pakiet i jest jeszcze bardziej polecany, ja niestety nie znam nikogo, kto mógłby powiedzieć coś więcej.
Pakiety konkretnej placówki medycznej mają tą samą wadę, co korzystanie z placówek NFZ-owych: lekarze niechętnie kierują na badania specjalistyczne. Jest to dosyć logiczne, bo każde badanie podnosi koszty obsługi pojedynczego pacjenta.
Zupełnie inna sytuacja jest w przypadku pakietów medycznych oferowanych przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe. Wówczas placówka medyczna jest jedynie realizatorem zlecenia i w jej interesie jest wykonanie jak największej liczby badań, bo za wszystko i tak zapłaci TU.
Z drugiej strony: często ubezpieczenia oferowane przez TU są tańsze, przy analogicznym zakresie dostępnych świadczeń. No i z reguły jest znacznie więcej dostępnych placówek medycznych.
Można to sprawdzić choćby na mojej stronie
Zupełnie inna sytuacja jest w przypadku pakietów medycznych oferowanych przez Towarzystwa Ubezpieczeniowe. Wówczas placówka medyczna jest jedynie realizatorem zlecenia i w jej interesie jest wykonanie jak największej liczby badań, bo za wszystko i tak zapłaci TU.
Z drugiej strony: często ubezpieczenia oferowane przez TU są tańsze, przy analogicznym zakresie dostępnych świadczeń. No i z reguły jest znacznie więcej dostępnych placówek medycznych.
Można to sprawdzić choćby na mojej stronie
Odświerze wątek. Od dziś u mnie w pracy mogę wykupić pakiet w luxmedzie. Z tego co widzę jednak nie ciekawie tam jest. Zwłaszcza jeśli chodzi o terminy. Jednak mam u nas coś takiego
1. Standardy dostępności w Placówkach własnych1
Planowe wizyty u lekarzy pierwszego kontaktu:
Internisty
Lekarza rodzinnego
Pediatry
realizowane są w czasie do 24 godzin (z wyłączeniem niedziel i dni ustawowo
wolnych od pracy).
Planowe wizyty u lekarzy specjalistów:
Ginekologa
Chirurga
realizowane są w czasie do 48 godzin (do 2 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
ustawowo wolnych od pracy).
Okulisty
Ortopedy
Laryngologa
oraz planowe badania RTG
realizowane są w czasie do 72 godzin (do 3 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Kardiologa
Dermatologa
Pulmonologa
Neurologa
oraz planowe badania: USG (z wyłączeniem USG: transrektalnego, trans-
vaginalnego, sercowo-naczyniowego, ortopedycznego), mammografia
realizowane są w czasie do 120 godzin (do 5 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Alergologa
Chirurga naczyniowego
Specjalisty chorób zakaźnych
Diabetologa
Endokrynologa
Gastroenterologa
Nefrologa
Neurochirurga
Onkologa
Psychiatry
Urologa
oraz planowe badania: tomografia komputerowa, EKG wysiłkowe,
biopsje, densytometria
realizowane są w czasie do 168 godzin (do 7 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Planowe wizyty u specjalistów:
Ginekologa endokrynologa
Hematologa
Hepatologa
Psychologa
Foniatry
Lekarzy specjalności niewymienionych powyżej
Konsultacje profesorskie
oraz planowe badania: USG specjalistyczne (transrektalne, transvaginal-
ne, sercowo-naczyniowe, ortopedyczne), rezonans magnetyczny, endo-
skopia przewodu pokarmowego
realizowane są w czasie do 240 godzin (do 10 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Planowane to znaczy że tylko tyle czasu czekam a nie np. 2miesiące?
1. Standardy dostępności w Placówkach własnych1
Planowe wizyty u lekarzy pierwszego kontaktu:
Internisty
Lekarza rodzinnego
Pediatry
realizowane są w czasie do 24 godzin (z wyłączeniem niedziel i dni ustawowo
wolnych od pracy).
Ginekologa
Chirurga
realizowane są w czasie do 48 godzin (do 2 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Okulisty
Ortopedy
Laryngologa
oraz planowe badania RTG
realizowane są w czasie do 72 godzin (do 3 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Kardiologa
Dermatologa
Pulmonologa
Neurologa
oraz planowe badania: USG (z wyłączeniem USG: transrektalnego, trans-
vaginalnego, sercowo-naczyniowego, ortopedycznego), mammografia
realizowane są w czasie do 120 godzin (do 5 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Alergologa
Chirurga naczyniowego
Specjalisty chorób zakaźnych
Diabetologa
Endokrynologa
Gastroenterologa
Nefrologa
Neurochirurga
Onkologa
Psychiatry
Urologa
oraz planowe badania: tomografia komputerowa, EKG wysiłkowe,
biopsje, densytometria
realizowane są w czasie do 168 godzin (do 7 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Planowe wizyty u specjalistów:
Ginekologa endokrynologa
Hematologa
Hepatologa
Psychologa
Foniatry
Lekarzy specjalności niewymienionych powyżej
Konsultacje profesorskie
oraz planowe badania: USG specjalistyczne (transrektalne, transvaginal-
ne, sercowo-naczyniowe, ortopedyczne), rezonans magnetyczny, endo-
skopia przewodu pokarmowego
realizowane są w czasie do 240 godzin (do 10 dni, z wyłączeniem niedziel i dni
Planowane to znaczy że tylko tyle czasu czekam a nie np. 2miesiące?
bardzo sobie lux med chwalę. Pierwszą ciąże prowadziłam na NFZ i to masakra była, a w lux medzie bez kolejek, co druga wizyta usg. Złego słowa powiedzieć nie mogę. Niestety mąż zmienił prace i chwilowo skazani byliśmy na NFZ. Całe szczęście znów w nowej pracy będzie miał lux med-wreszcie normalne traktowanie i opieka
Też jestem w ciąży właśnie. Tyle, że moja ginekolog jest ok. W pierwszej ciąży miałam wszystkie badania na NFZ bez problemu. Dziecko też ma super pediatrę która leczyła równierz mnie za dzieciaka. Mąż nie ma ubezpieczenia i tu byłoby na plus dla niego. Na najtańszym pakiecie i średnim dla dziecka mam tylko pediatrę i lekarz medycyny rodzinnej. Na rozszerzony się nie na stawiam. Prowadzenie ciąży jeżeli już to w średnim lub rozszerzonym. A i tak były opinie, że ciężko z badaniami, trzeba płacić i kiepski sprzęt. Moja lekarka 6 lat temu też miała kiepski sprzęt a i tak nas pierwszym USG brzusznym powiedziała płeć. Może ktoś jeszcze jest na bierząco? Czy lekarze często się zmieniają? Tu chodziłoby o Luxmed na Zwycięstwa.
06.07.2009r. - 3705g, 60 cm, synuś,
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
20.02.2015r.-26.04.2015r.-10tc - Aniołek
20.04.2017r.-przewidywany termin porodu
ja prowadzę ciązę w lux medzie na jana pawła od początku u dr Matkowskiego i złego słowa powiedziec nie mogę. Mam wszystkie badania na bieżąco, usg na każdej wizycie (to prawda że usg mają kiepskie dlatego na te ważniejsze połówkowe i po 30 tyg robiłam prywatnie) i za nic nie dopłacam- pakiet mam od męza z pracy chyba rozszerzony.