Widok
MAGNAT, WESELE I SAMOWOLKA !!!
23 czerwca sobota wieczór, PÓŹNY wieczór 22:55 raptem ku zdziwieniu mojemu jak i domowników rozlegają się niesamowite HUKI, jakby bombardowanie aż ziemnia drżała o mało człowiek zawału nie dostał co się dzieje !!!!A że mieszkam obok lasu na Czarnej Górze to odgłosy były jeszcze bardziej nasilone.W pierwszej chwili poczułem sie jak w sylwestra w Sopocie,identyczne walenie. Mój pies który jest w ogrodzeniu na zwenątrz chciał wyjść przez kraty, Nikt nie wiedział skąd owe odgłosy dochodzą ??? Wybiegłem z domu rozglądam się a tu co ja widze w MAGNACIE państwo młodzi urządzili sobie pokazy pirotechniczne !!! no to już chyba pojechali po bandzie,bo o tej godzinie to obowiązuje już cisza nocna !!!
Nie rozumiem najbliższych sąsiadów owego Dworku M. że nie powiadomili policji co sie dzieje za płotem !!! ogólnie czy ktokolwiek o tym pomyślał w trakcie ???
I jeszcze jedna ciekawostka czy mieli na to pozwolenie ??? od Gminy czy Policji ???
Totalna samowolka, wszyscy robia co chcą a z kim bym nie porozmawiał na temat Magnatu to każdy kręci tylko głową.
A co do pokazów pirotechnicznych to przecież nawiedziły nas w ubiegły poniedziałek - to była spektakularna burza !!!
Nie rozumiem najbliższych sąsiadów owego Dworku M. że nie powiadomili policji co sie dzieje za płotem !!! ogólnie czy ktokolwiek o tym pomyślał w trakcie ???
I jeszcze jedna ciekawostka czy mieli na to pozwolenie ??? od Gminy czy Policji ???
Totalna samowolka, wszyscy robia co chcą a z kim bym nie porozmawiał na temat Magnatu to każdy kręci tylko głową.
A co do pokazów pirotechnicznych to przecież nawiedziły nas w ubiegły poniedziałek - to była spektakularna burza !!!
A to nie ma do czego się przyczepić ?
Może Ciebie bawią takie hardkorowe wesela - mnie nie
Innych np. wkurz--- quady które szaleją po lasach
Życzę wszystkiego najlepszego, ale trzeba bawić się z głową i rozsądkiem - czego w tym przypadku zabrakło.
A co sie dziś dowiedziałem to te skromnie powiedziane fajerwerki były na działce Pana Kreft, na przeciwko Dworku ale nie wykluczone,że urządzili je sobie goście Magnatu
Może Ciebie bawią takie hardkorowe wesela - mnie nie
Innych np. wkurz--- quady które szaleją po lasach
Życzę wszystkiego najlepszego, ale trzeba bawić się z głową i rozsądkiem - czego w tym przypadku zabrakło.
A co sie dziś dowiedziałem to te skromnie powiedziane fajerwerki były na działce Pana Kreft, na przeciwko Dworku ale nie wykluczone,że urządzili je sobie goście Magnatu
Krytyku! Masz pewność że to w Magnacie? Szczerze mówiąc 23 czerwca również usłyszałam "bombardowanie" ale nie było to w okolicy Dworku. Weź pod uwagę, że były to Sobótki. Jeśli zdarzają się takie sytuacje notorycznie w Magnacie to rzeczywiście warto interweniować, a jeśli to był jednostkowy przypadek to nie warto się tak denerwować.
aśka, co się dowiedziałem wczoraj i dobrze zauważył Pan "zainteresowany" to bombardowanie należało do Magnatu ale było na posesji Pana Krefta przez drogę.
Sądzę iż Dworek dobrze przewidział że mogą być z tego kłopoty i "podstawił" sąsiada na ogień !
Także wezmą się za tego kto udostępnił grunt pod te "fajerwerki"a nie organizatora.
Ciekawe czy owa "samowolka" dobiegła już do Urzędu Gminy do Wójta ?
Sądzę iż Dworek dobrze przewidział że mogą być z tego kłopoty i "podstawił" sąsiada na ogień !
Także wezmą się za tego kto udostępnił grunt pod te "fajerwerki"a nie organizatora.
Ciekawe czy owa "samowolka" dobiegła już do Urzędu Gminy do Wójta ?
CENZURO WRÓĆ!!!!!!!! sama nie wierze w to co czytam. mieszkam w pobliżu dawnego BARDO gdzie, jak to nazwano BOMBARDOWANIE zdarzało się co sobotę i jakoś dało się spać. To jest właśnie problem tych czasów jakiś kundel jest ważniejszy od ludzi. trzeba było zadzwonić po Animalsów żeby podali coś pieskowi na uspokojenie. skoro młodzi mieli ochotę i kasę to niech w tę jedyną taką noc w życiu zaszaleją, a co!
A to, że nie powinno to mieć miejsca. Nie chodzi jak to nazwałaś o jakiegoś "kundla", tylko o życie w społeczeństwie.
Nie mam nic przeciwko fajerwerkom, szczęściu pary młodej, fajnej zabawie itd. itp. Jednakże poszanowanie spokoju innych to obowiązek prawnie chroniony. Zaraz ktoś powie, że raz to można. Nie, nie można. Może raz można coś komuś ukraść, nie daj Boże raz można kogoś zabić, bo mam najszczęśliwszy dzień w życiu. To by była istna Sodoma i Gomora.
Nie należę do ludzi czepialskich się. Było - minęło, widziałem, a jakże też słyszałem, ale na takie przedstawienia powinno się mieć pozwolenie (może mieli, oby tak było) zgodnie z prawem. Mi osobiście nie przeszkadzało, ale napisałem ten post dlatego, że jak czytam wypowiedzi typu: "raz to można", " co się czepiasz", "trzeba było kundla schować" itp. to naprawdę odechciewa się prawie wszystkiego. Żyjemy w społeczeństwie, a nie w pustelni i trzeba liczyć się innymi.
Ciekawi mnie tylko, czy za kilka lat, czy ta sama para młoda, jak będzie ktoś miał najszczęśliwszy dzień w swoim życiu i puszczą sobie parę fajerwerków pod oknem, to czy oni usypiając małe dziecko powiedzą : "A co tam, niech się młodzi bawią! Na szczęście!". I oby tak było.
Pozdrawiam wszystkich niezależnie od poglądów.
Nie mam nic przeciwko fajerwerkom, szczęściu pary młodej, fajnej zabawie itd. itp. Jednakże poszanowanie spokoju innych to obowiązek prawnie chroniony. Zaraz ktoś powie, że raz to można. Nie, nie można. Może raz można coś komuś ukraść, nie daj Boże raz można kogoś zabić, bo mam najszczęśliwszy dzień w życiu. To by była istna Sodoma i Gomora.
Nie należę do ludzi czepialskich się. Było - minęło, widziałem, a jakże też słyszałem, ale na takie przedstawienia powinno się mieć pozwolenie (może mieli, oby tak było) zgodnie z prawem. Mi osobiście nie przeszkadzało, ale napisałem ten post dlatego, że jak czytam wypowiedzi typu: "raz to można", " co się czepiasz", "trzeba było kundla schować" itp. to naprawdę odechciewa się prawie wszystkiego. Żyjemy w społeczeństwie, a nie w pustelni i trzeba liczyć się innymi.
Ciekawi mnie tylko, czy za kilka lat, czy ta sama para młoda, jak będzie ktoś miał najszczęśliwszy dzień w swoim życiu i puszczą sobie parę fajerwerków pod oknem, to czy oni usypiając małe dziecko powiedzą : "A co tam, niech się młodzi bawią! Na szczęście!". I oby tak było.
Pozdrawiam wszystkich niezależnie od poglądów.
Przecież wesela i sale planuje się rok do przodu !?
Ja wychodzę za mąż za 2 miesiace - powiedz gdzie mieszkasz to ja o 24:00 urządzę Tobie zarąb...isty pokaz pirotechniczny z napierdal...ajacą muzyką w rytmie strzałów z wyrzutni wielkości armaty za Twoim plotem a na deser o 3 w nocy usłyszysz salwy armatnie.I w tym czasie obudzi się Twoje malutkie dziecko, które na dodatek jest chore. Wszystko z zaskoczenia to wtedy ja mogę z czystm sumieniem powiedziać PARANOJA !
I tu nie chodzi o jakiegoś psa który s**** ze strachu,bo napewno sam nie wiedział co się dzieje tylko o jakiś szacunek do drugiego człowieka.
W dzisiejszych czasach liczą się tylko pieniądze, szybkie auta ," plecy" sex na boku i bycie" kimś" reszta nie powinna istnieć, bo jesteś Ty piękny, fajny, wylansowany z portfelem pełnym pieniędzy za które możesz kupić wszystko co sobie zamarzysz - ale nie kupisz zdrowia i nie przywrócisz życia bliskiej Ci osobie.
Ja wychodzę za mąż za 2 miesiace - powiedz gdzie mieszkasz to ja o 24:00 urządzę Tobie zarąb...isty pokaz pirotechniczny z napierdal...ajacą muzyką w rytmie strzałów z wyrzutni wielkości armaty za Twoim plotem a na deser o 3 w nocy usłyszysz salwy armatnie.I w tym czasie obudzi się Twoje malutkie dziecko, które na dodatek jest chore. Wszystko z zaskoczenia to wtedy ja mogę z czystm sumieniem powiedziać PARANOJA !
I tu nie chodzi o jakiegoś psa który s**** ze strachu,bo napewno sam nie wiedział co się dzieje tylko o jakiś szacunek do drugiego człowieka.
W dzisiejszych czasach liczą się tylko pieniądze, szybkie auta ," plecy" sex na boku i bycie" kimś" reszta nie powinna istnieć, bo jesteś Ty piękny, fajny, wylansowany z portfelem pełnym pieniędzy za które możesz kupić wszystko co sobie zamarzysz - ale nie kupisz zdrowia i nie przywrócisz życia bliskiej Ci osobie.
mam tylko pytanie najpierw stał magnat czy wasze domy? bo jeżeli to pierwsze to trzeba było wywiad zrobić i rozeznanie po okolicy. Ale znając życie wypowiada się tu bydło z miasta. które uciekło od hałasu i szarańczy i myślą że jak przyjdą na wieś to je.... wieśniaki będą im uskakiwać. ROZCZAROWANI?
Domyślnie Cisza nocna
Art. 51. § 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
Nie każdy hałas po 22 musi ciszę nocną zakłócić:
Wybryk to zachowanie się jakiego wśród konkretnych okoliczności czasu, miejsca i otoczenia, ze względu na przyjęte zwyczajowo normy ludzkiego współżycia nie należało się spodziewać, które zatem wywołuje powszechne negatywne oceny społeczne i uczucia odrazy, gniewu, oburzenia. Wybryk charakteryzuje więc ostra sprzeczność z powszechnie akceptowanymi normami zachowania się. A contrario nie może być uznany za "wybryk" czyn, który nie tylko, iż nie koliduje w rażący sposób z obowiązującymi w określonym kontekście sytuacyjnym normami zachowania się, ale wręcz wzbudza - w odbiorze powszechnym - oceny akceptacji, choćby milczącej zgody, aprobaty, podziwu lub uznania. (wyr. SN, III KRN 189/92)
Pytanie brzmi - czy pokaz wzbudził podziw lub choćby uznanie ?
Po pierwsze nie ja strzelałem
Po drugie organizując pokazy przestrzegam wszystkich zamawiających zwłaszcza na wesela że Oni się bawią gdy inni mogą już spać.Lecz 23 czerwiec to przecież najdłuższy dzień w roku i ciemno a przynajmniej szarawo robi się dopiero dwadzieścia po dziesiątej. W życiu dobrze jest zachować umiar Oni mogli strzelić zaraz po zmroku czyli 22,20 Pan zamiast się złościć mógł stać i podziwiać. A co do zezwolenia nie było im potrzebne .
Art. 51. § 1. (56) Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,
§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu,
Nie każdy hałas po 22 musi ciszę nocną zakłócić:
Wybryk to zachowanie się jakiego wśród konkretnych okoliczności czasu, miejsca i otoczenia, ze względu na przyjęte zwyczajowo normy ludzkiego współżycia nie należało się spodziewać, które zatem wywołuje powszechne negatywne oceny społeczne i uczucia odrazy, gniewu, oburzenia. Wybryk charakteryzuje więc ostra sprzeczność z powszechnie akceptowanymi normami zachowania się. A contrario nie może być uznany za "wybryk" czyn, który nie tylko, iż nie koliduje w rażący sposób z obowiązującymi w określonym kontekście sytuacyjnym normami zachowania się, ale wręcz wzbudza - w odbiorze powszechnym - oceny akceptacji, choćby milczącej zgody, aprobaty, podziwu lub uznania. (wyr. SN, III KRN 189/92)
Pytanie brzmi - czy pokaz wzbudził podziw lub choćby uznanie ?
Po pierwsze nie ja strzelałem
Po drugie organizując pokazy przestrzegam wszystkich zamawiających zwłaszcza na wesela że Oni się bawią gdy inni mogą już spać.Lecz 23 czerwiec to przecież najdłuższy dzień w roku i ciemno a przynajmniej szarawo robi się dopiero dwadzieścia po dziesiątej. W życiu dobrze jest zachować umiar Oni mogli strzelić zaraz po zmroku czyli 22,20 Pan zamiast się złościć mógł stać i podziwiać. A co do zezwolenia nie było im potrzebne .
Poprostu, komuś to przeszkadza trudno, nic nie możne zrobić, w miastach też są różne eventy i pokazy, jeśli są zgłoszone do władz to mogą się odbywać nawet podczas ciszy nocnej, przykładem mogą być tutaj strefy kibica w miastach podczas euro. A jeśli właściciel magnatu ma pozwolenie na takowe pokazy, tak więc nikt nic nie ma do gadania.
Bezczelnosc ludzi nie zna granic. Pomijajac fakt ze do wszystkiego mozna miec pretensje to juz chyba jest SPORA przesada. Jezeli komus sie w zyciu nie uklada to na przekor trzeba zrobic na zlosc? SZCZYTEM jest pisanie ze powinno sie w dniu czyjegos wesele zadzwonic i zlozyc na nich skarge bo bylo glosno. Moze za halas wywolany orkiestra tez trzeba wzywac policje? Gdyby to bylo w tygodniu to mozna poruszyc taki temat aczkolwiek wesela odbywaja sie WYLACZNIE w weekendy (piatek/sobota) Wiec skoro komus nie odpowiada to ze byl swiadomy i zamieszkal kolo sali weselnej to chyba powinien sobie zadac pytanie czy po prostu ma jakis problem skoro chce innym zawalic nawazniejszy dzien w zyciu? Polecam np wizyte w jakiejs poradni malzenskiej albo cos w tym rodzaju. Moze to pomoze rozwiazac problem bycia wrednym, MALO wyrozumialym. Moze również to pomoze zwalczyc problem wrednych sasiadow czepiajacych sie o doslownie WSZYSTKO!! To jest po prostu zazdrosc i o nic wiecej nie chodzi. Kobieta siedzi w domu z dziecmi maz ma to gdzies obok odbywa sie wesele i z nudow i ze zlosci przed tym ze ktos sie swietnie bawi trzeba pisac na forum jak to strasznie jest w Bojanie i jakie straszne tragedie sie tu dzieje bo w sobote jest wesele. Pozdrawiam
Dajcie już spokój w tym temacie.
Wesele, a raczej 25 lecie sie odbylo, pokaz sie odbyl i goście byli zadowoleni.
Pan który miał uroczystoś przeprosił wszystkich najbliższych sąsiadów i jest wszystko ok i nikt już o nic do nikogo nie ma pretensji.
Więc nie ma tematu !!!
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)
Wesele, a raczej 25 lecie sie odbylo, pokaz sie odbyl i goście byli zadowoleni.
Pan który miał uroczystoś przeprosił wszystkich najbliższych sąsiadów i jest wszystko ok i nikt już o nic do nikogo nie ma pretensji.
Więc nie ma tematu !!!
Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)
Te fajerwerki kosztowały więcej niż potencjalny mandat za takie widowisko także wszystkich złośliwych pozdrawiam i sam się przymierzam do odpalenia paru rakietnic żeby rozruszać tą wioske a na mandat już odłożone pare złoty.taniej zawsze w takich sytuacjach wyniesie kara grzywny niż pozwolenie na które trzeba czekać w nieskończoność
Panie ~sds tak dla wyprowadzenia Pana z błędu właściciel lokalu nie może mieć zgody na odpalenie fajerwerków po 22 i nikt mu takiej zgody nie wyda, wyjątkiem są jak sam Pan napisał imprezy masowe.
a informacja dla nowy w bojanie , jeśli wynajmuje Pan profesjonalną firmę to załatwienie pozwoleń to chwila moment, poza tym jeśli dla przykładu mielibyśmy strzelać na Pańskiej działce i to do godziny 22 to poza naszym grzecznościowym powiadomieniem policji żadnej inne zgody nie potrzebujemy.
Pozdrawiam wszystkich
Monika Pańczyszyn
Wulkanfajerwerki.pl
a informacja dla nowy w bojanie , jeśli wynajmuje Pan profesjonalną firmę to załatwienie pozwoleń to chwila moment, poza tym jeśli dla przykładu mielibyśmy strzelać na Pańskiej działce i to do godziny 22 to poza naszym grzecznościowym powiadomieniem policji żadnej inne zgody nie potrzebujemy.
Pozdrawiam wszystkich
Monika Pańczyszyn
Wulkanfajerwerki.pl
www.wulkanfajerwerki.pl