Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zaczęłam 36 tc i mam uprane i uprasowane wszystko :) materacyk do łóżeczka już się wietrzy a samo łóżeczko planuje postawić w sobotę :) z kosmetyków kupiłam płyn do kąpieli z oliwką 2w1 ziajka, krem ziajka, szampon mam próbkę J&J zobaczę się sprawdzi, próbkę sudokremu, i krem z filtrem 30 też ziajka, fridę do nosa, ocenisept też mam ale myślę o kupnie spirytusu, dla siebie mam wkładki laktacyjne tommy i canpol, paczkę tych wielkich podpasek 10szt,(nie wiem czy kupować zwykłe czy też jakieś większe te podpaski), 2 butelki tomy, smoczek tommy i canpol, chusteczki nawilżane cleanic i 180 szt pampersów mini 2
Fasolek ale Ty masz jeszcze sporo czasu, ja się zabrałam w zeszłym tygodniu i już skończyłam
Dziewczyny,ale mnie zestresowalayscie,ja ze wszystkim jestem daleko daleko w polu:( ubranka nie poprane ani nie poprasowane,rzeczy nie pokupowane,ale mam 2 opakowania pampersow:)
Co do kosmetyków to podobnie jak Magda uwielbiam zapach Hippa.
Mamy:
płyn do kąpieli 2w1
mleczko nawilżające
spirytus do pępka
sudocrem(dostaniemy pewnie próbki w szpitalu)
fridę
sól fizjologiczną do oczu i morską do nosa

Przy Adasiu miałam za dużo kosmetyków kupione, a poza tym okazało się że trzeba go w Oliatum kąpać.
Teraz dokupię oliwkę jak się zrobi ciemieniuszka.

Jutro muszę kupić Pampersy 1 ze dwa opakowani i zapakować pudełko dla małej do szpitala

Czy któraś z Was musi sobie mierzyć ciśnienie? Jeśli tak to jakie miałyście najwyższe?
maga to w razie czego daj znać :P wpadniemy w środę :P
jakieś ciasto trzeba kupić... hmmm :) coś wymyślę :)
Mam kosmetyki Hippa, lubię ich zapach :) tzn. oliwkę i krem, kupię jeszcze żel do mycia
maść pośladkowa ze szpitala i wsio
butelki kupiłam dwie małe na razie, Aventu i Mam
smoczek Nuka
wkładki laktacyjne Johnsona
mam Fridę, gruszką nie umiałam się posługiwać

moje pralnicze zapędy znowu pogoda storpedowała :/
a na badania dziś zaspałam i jutro jadę ;)

Mrówka, wyślę Ci adres na priva, jak masz ochotę to zapraszamy :)
a co do butelek to zostajemy przy avencie a smoczek uspokajający Nuk.
wkładki laktacyjne na pewno Johnson&Johnson, a na noc wypróbuję te z Rossmana.
ja jeszcze kosmetyków dla maluszka nie mam, ale mniej wiecej wiem co kupie. sudocrem mam, u nas cały czas się przydaje, na odparzenia dobry jest Aquastop i taki robiony w aptece na receptę Eucerin (chyba tak sie nazywa), warto też mieć Rivanol- u nas np sie przydał jak małemu robiły się takie zadziory przy paznokciach. do pępuszka zwykły spożywczy spirytus.
do kąpieli Oillan, frida jest niezastąpiona jak dla nas (z gruszką niezle sie nameczylismy zeby coś wyciągnąć), teraz kupimy coś na styl fridy, żeby nam sie nie myliło, bo jedną mamy dla Jasia.
aaa co do butelek to zdecydowałam się na Tommee tippee w zestawie był te smoczek uspokajający, takie smoczki mam tez z aventu.
Wkładki laktacyjne póki co też mam z Aventu bo dostałam pełno próbek, zobaczymy jak sie beda sprawowały ;)
Ja z kosmetyków kupiłam Zel i oliwke z Hipp, krem Ziajki bo słyszałam że bardzo dobre są, do pupy kupiłam puder Nivei, mam pełno sudocremu wiec póki co nic innego na odparzenia nie kupiłam, ale świetny jest krem Nivei :) do noska fride, jakoś nie wierzę w te gruszki. Na kikut Octenisept i w ogole już chyba wszystko mam ;)
mrówka - do Maga79 jedziemy do domu więc musisz się z Magdą umówić dokładnie :)

ja wciąż mam w głowie że zapomniałam o setkach różnych rzeczy... i jak tam patrze na swoje torby to brakuje w nich moim zdaniem najważniejszych rzeczy. szkoda tylko że nie potrafię ich ogarnąć :) czekam aż mąż wróci, pojedziemy na ostatnie zakupy i już :) reszta wyjdzie w praniu...
Agusia, z tym sudocremem to tak jak mówisz, najlepiej uzywac go już jak na prawde trzeba, a nie profilaktycznie.

Co do fridy to kupiłam bo podobno się przydaje.
Ja robiłam zakupy na allegro od jednego sprzedawcy wszystko (podkłady, kosmetyki, wkładki laktacyjne, przewijak, wanienka) i inne akcesoria dla mnie i maluszka, sprawdze jakiej firmy sa te wkładki i napisze.

A smoczka i butelki to ja w ogóle nie mam i chyba kupie dopiero jak będzie taka potrzeba, chociaż sama nie wiem
Ja poprosiłam znajomą położną o maść pośladkową - jest najlepsza, a do tego tania, ponoć można w szpitalu poprosić neonatologa, to wypisze receptę. Do kąpieli mam J&J płyn i oliwkę różową, ponoć można ich stosować od 1 dnia życia, a w Akpo była promocja i wychodziło najtaniej :)
Assegai, jeśli boli Cię brzuch, to lepiej jedź, co prawda moja mama miała wyciek wód z moją siostrą, jak doszło do porodu, to był na sucho i młoda jest normalna :), ale jak się urodziła, to skóra wyglądała masakrycznie ponoć, jakby ktoś żyletką pociął. A te bóle skoro się powtarzają, to bym ich nie bagatelizowała.
Agusia bo mnie w domku nie ma a mam na laptopie moim gg zainstalowane. Bęędę koło 16 to Ci odpiszę :-)
Mrówka nam mówili na SR żeby wpierw uzywac jakiegos kremu przeciwodparzeniom a sudocremu dopiero jakby odpukać się pupa odparzyła sama nie wiem ;/

Gruszkę myślę, żeby kupić tylko też widziałam, że są mniejsze i większe i teraz ktorą???? Sa też jeszcze te aspiratory frida do noska niby lepsze od gruszki wrrr zwariowac można!!!

A wkładki laktacyjne z jakiej firmy kupujecie, bo też jest tego tyle, że nie wiadomo jakie wybrać. Tak samo ze smoczkami NUK czy AVENT? czy jeszcze cos innego. Normalnie zagubiona jestem w tym wszystkim ;/
Agusiaa, ja kupiłam oliwke i mydełko Bambino, sudocrem i jeszcze chce dokupi linomag. Dla takiego malucha to czym mniej kosmetyków tym lepiej, a do kąpieli słyszałam, ze oliwa z oliwek albo olejek ze słodkich migdałów są dobre.

A czy gruszke do noska kupujecie?
Magda babcia Wam niezłą brzydko mówiąc wyjebkę zrobiła ehh no ale nic na to nie poradzisz. Możesz liczyć na to, że babcia miała kiepski dzień i dlatego tak powiedziała i, że zmieni zdanie ale stres jest nie ma co wrrrrrrrrrr

Assegai próbuję od rana Cię złapać na gg i odp brak :)

Ja dziś miałam koszmarną noc co chwila latałam do wc wyspać się nie mogłam wrrr a dziś problemy z oddychaniem siedzieć nie mogę, bo zaraz mi duszno i oddechu złapać nie mogę.

Wczoraj zrobiłam male zakupy chciałam jeszcze zakupić kosmetyki ale nie wiem z jakiej firmy może coś doradzicie?
Assegai ja bym pojechała na IP, zrobia USG i powiedzą czy coś z wodami jest nie tak czy wszystko wporządku, będziesz spokojniejsza.

Magda, współczuje z babcią, jakiś koszmar :/ i taka głupia sytuacja, nie wiadomo co zrobic
ja w nocy nie miałam skurczy. Od czasu do czasu mnie pobolewa tak od 2 dni, ale bagatelizuje bo to jeszcze nie czas przecie... No własnie ja chcę kupić bobo safe albo all-sense ale nigdzie w aptece nie ma, pozostają tylko internetowe. Bobo-safe były za chyba 39 zł bo dzwoniłam do apteki ale też na zamówienie... no sama nie wiem. Poczekam jeszcze troche. W pn mam wizytę u gina... Kurcze no powinno byc coś takiego dostępne, o cenie nie wspomnę, jak owulacyjne czy ciążowe, przecież od tego zależy zdrowie dzidziusia... A wiem ze i tak będę panikować i przynajmniej oszczędze sobie biegania na IP
Assegai, Ty mnie nie strasz, ja od 2 tyg mam bardziej wodniste "wycieki", ale mój gin w zeszłą środę nie stwierdził niczego niepokojącego.
Właśnie zastanawiałam się nad zakupem wkładek testowych Al-sense. Tylko trochę drogie :(
A ile czasu temu miałaś te skurcze w nocy? bo to mogły być przepowiadające i po nich po ok 3 tyg może się zacząć poród

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry