Widok

MAJOWE I CZERWCOWE MAMY 2011 ( 11 )

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Lista :)

Janka2 - 29 kwietnia
Emilkaaa - 7 maja
Effcia - 8 maja - CÓRKA
Assegai - 11 maja - SYN
Marciocha - 11 maja - CÓRKA
d@nte - 13 maja - SYN
Martam - 13 maja
Mama.wyczekana - 16 maja
madzia83 - 17 maja
Maga79 - 18 maja - SYN
kasiulkaa - 24 maja - CÓRKA
Lalinek - 30 maja - CÓRKA
moniczka22 - 30 maja
Mrówka - 1 czerwca - SYN
Mamuśka1- 2 czerwca - CÓRKA
fasolek - 6 czerwca - SYN
agawcia - 8 czerwca- SYN
gaba - 13 czerwca - SYN
magdaxv - 16 czerwca - SYN
madzia 16/17 czerwca
Agusiaa - 19 czerwca - CÓRKA
agawierzbowska -21 czerwca - CÓRKA
Grosik- 23 czerwca - CÓRKA
Paulina1010 - 23 czerwca - SYN
tangerine - 24 czerwca - SYN
aga87 -26 czerwca - SYN
ryba_gda - 27 czerwca - SYN
Gosiks1 - 28 czerwca
mona__g - 3 lipiec - SYN
Kasiorek555- 7 lipiec

Może ustalimy że wątek ma mieć 100-150 postów i zakłądamy nowy, bo nasze są strasznie długie i ciężko się szuka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sernik to wyższa szkoła jazdy ;p Ja piekę babki, biszkopty, jakieś owocowe ciacha itp, plus keksa fajnego potrafię....
o widzę że kącik kulinarny w pełni się rozwinął :)
jak dla mnie może być wtorek :)
No to git ;)
ustalcie jeszcze tylko gdzie :)
Zapraszam do siebie ;)
Dziewczyny jestem w 34tyg, to normalne ze zaczyna sie juz bol brzucha tak jak na okres... To chyba przez to,ze skraca sie juz szyjka macicy?
A u mnie już 9 msc ;-) Raaaany ;-)))) Mnie też zaczyna od czasu do czasu coś kłuć tak jakby na szyjce, czasem tak dziwnie zaboli jak na @, ale ja nigdy nie miałam jakiś mega bóli okresowych więc ciężko mi stwierdzić... Raczej wydaje mi się ze mały zaczyna główką naciskac na szyjkę i stąd te dziwne dolegliwości ;-) W pn ide do lekarza wiec zobaczymy co tam z nami się dzieje porodowo ;-) Ostatnio gin mówiła że szyjka się robi miękka i tak jakby już się przygotowywała ;-)
Widzę, że większość z Was które rodzą po raz pierwszy już nie może się doczekać porodu i spotkania z dzieckiem.
Ja czekałam też przy Adasiu, ale jak już przenosiłam to było mi bez różnicy kiedy to będzie.
A teraz, ja nawet nie czuję że zaczęłam 37 tc. Niby wszystko mam gotowe, ale jeszcze w sumie mogłabym pochodzić z miesiąc, dwa w ciąży :D

Jutro gin powie ostatecznie czy cc czy siłami natury
Effcia ja mam to samo- w ciąży czuje się cudownie i mogłabym nacieszyc się jeszcze troche brzuszkiem ;-) A to już w zasadzie końcówka.

Wiecie co, zapakowałam do poporodowej torby jeszcze pidżamę ze spodniami... nienawidze tych sukienkowatych... nie śpie w nich i zawsze podciągną mi się tak że całą d... mam na wierzchu... Będe walczyć żeby móc ubrać normalny spodzień.... chociaż nie wiadomo jak bedzie przebiegał poród i czy dam rade ubrać te spodnie później... no ale wzięłam. Asekuracyjnie.
*zawsze jak mi się zdarzyło w nich spać. ;-)
Assegai no ja w koszulach też nie sypiam tylko w pizamach, tez strasznie nie lubie :/ Ale nie wiem czy dam rade spodnie ubrac, ale też chce zabra.

Dzięki dziewczyny za miłe słowa, może faktycznie jakoś to będzie.
Dajcie znac mniej więcej gdzie w Rumi macie to spotkanie to może bym się doczłapała jak będę się dobrze czuła :).

Ja chciałabym byc już po wszystkim, a jeszcze tyle czasu..
Dziewczyny???? Jak poznać ze wody płodowe sie sączą??????
Kurna w kropce jestem, chyba podjadę na kliniczną po południu.... zawsze miałąm biały śluz a teraz wkładka jest mokra i bezbarwna. Kurde.... i brzuszek czasem pobolewa jak na @
Mi kolezanka tłumaczyła, że poczuje jak coś ciepłego wylatuje i to będą wody, ale z tym sączeniem to chyba jest różnie i łatweo pomyli, ja mam często mokra wkładke tak u góry po prostu jakby była pochlapana wodą :/, ale lekarz mówi, ze wody w normie, więc cięzko powiedzie, ale najlepiej podjedź na IP i sprawdź będziesz spokojniejsza :)
widzę, że przygotowania u was w pełni:) Mi tez udało się już zrobić pieluchowe zakupy, zostało wypranie i prasowanie ciuszków oraz kosmetyki dla małego (ale to już od polożnych w wojewódzkim) i czekamy:) jakoś tak to wszystko spokojnie przebiega, zupełnie inaczej niż przy Adasiu....
a z historii niesamowitych...od 4 lat robimy remont domku w którym obecnie mieszka moja babcia (zajmuje jeden pokój) wymieniliśmy dach, zrobiliśmy piętro, poddasze - od skucia tynków, nowych instalacji wszelkiego rodzaju po wstawienie nowych mebli, wymiany schodów na trzech kondygnacjach - wszystko za zgodą, zachęta i błogosławieństwem babci - teraz przygotowaliśmy ściany w kuchni, podkopaliśmy podziemie - czekamy do lipca na meble kuchenne, (kupiliśmy juz całe nowe agd), w międzyczasie robimy nową łazienkę, kotłownie, garderobę - bo na wakacje mieliśmy sie wprowadzić. Podliczając władowaliśmy jakieś 150 tyś - 200 tyś a Babcia rodzicom nagadała że nie będzie czuła się dobrze jak się wprowadzimy:) Bomba, co? więc wyszło na to, że jak skończymy charytatywny remoncik to czeka nas poszukiwanie większego mieszkania na zamianę lub sprzedaż i kupno nowego (i z remoncikiem wszystko na nowo) rewelacja nie? i bądx tu zabrzuszona kobieto spokojna:))
cholercia no chyba pojadę na tą Kliniczą.... albo zadzwonie do mojej ginki i zapytam...kurcze no denerwuje się trochę... bo tak od wczoraj mam...
Zeby było ciekawiej dodam tylko, że Babcia ma jeszcze drugi domek za gdańskiem, gdzie spędza jakieś 4 dni w tygodniu (oczywiście przeważnie wozi ja tam samochodem mój mąż lub ja bo to 50 km w jedna strone co dal ponad 80letniej osoby jest całkiem sporo) więc wspólnie przemieszkiwalibysmy przez weekendy:))
Magda, a może po prostu porozmawiaj z babcią szczerze, że to były dla Was ogromne koszty i nie bardzo widzisz inne wyjście? Albo niech sprzeda drugi domek i odda Wam kasę za remont tego pierwszego.
Współczuję, ale często mówią, z rodziną najlepiej na zdjęciach :)
Assegai, Ty mnie nie strasz, ja od 2 tyg mam bardziej wodniste "wycieki", ale mój gin w zeszłą środę nie stwierdził niczego niepokojącego.
Właśnie zastanawiałam się nad zakupem wkładek testowych Al-sense. Tylko trochę drogie :(
A ile czasu temu miałaś te skurcze w nocy? bo to mogły być przepowiadające i po nich po ok 3 tyg może się zacząć poród
ja w nocy nie miałam skurczy. Od czasu do czasu mnie pobolewa tak od 2 dni, ale bagatelizuje bo to jeszcze nie czas przecie... No własnie ja chcę kupić bobo safe albo all-sense ale nigdzie w aptece nie ma, pozostają tylko internetowe. Bobo-safe były za chyba 39 zł bo dzwoniłam do apteki ale też na zamówienie... no sama nie wiem. Poczekam jeszcze troche. W pn mam wizytę u gina... Kurcze no powinno byc coś takiego dostępne, o cenie nie wspomnę, jak owulacyjne czy ciążowe, przecież od tego zależy zdrowie dzidziusia... A wiem ze i tak będę panikować i przynajmniej oszczędze sobie biegania na IP
Assegai ja bym pojechała na IP, zrobia USG i powiedzą czy coś z wodami jest nie tak czy wszystko wporządku, będziesz spokojniejsza.

Magda, współczuje z babcią, jakiś koszmar :/ i taka głupia sytuacja, nie wiadomo co zrobic

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry