Widok

MALUSZKI I MAMUSIE LISTOPADOWE I GRUDNIOWE CZ.64

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Lista mamuś i bąbli :)

Ewwa 07.10. - MAJA -1650g, 46cm, szpital Zaspa -> ptp 16.11
Sajwer 26.10. - IWA - 2400g, 48cm, szpital Zaspa -> ptp 14.11.
Alime 28.10. – MAJA - 3480g, szpital Wejherowo -> ptp 01.11
Basiab 28.10.- KRYSTIAN-4325g, 61cm ,szpital Zaspa->ptp. 12.11
Aleksandra27 02.11. - SZYMON - 3850g,57 cm- szpital Wojewódzki -> ptp 26.10
Olka1987 03.11- BŁAŻEJ- 3200g,54cm, szpital Redłowo ->ptp.02.11
Betrisa 05.11- EWA- 3515g,55 cm, szpital Swissmed -> ptp. 04.11
Warbuziaczek 05.11 -MILENKA- 4790g, 60cm, szpital Wojewódzki -> ptp.08.11
Eve 07.11 - ALEKSANDER - 3855g, 56 cm, szpital Kliniczna -> ptp.14.11
Megi1 07.11 - KONRAD - 3580g,56cm, szp. Wejherowo
Aga111 08.11 - FILIP - 3770g, 59 cm, szpital Wojewódzki ->ptp 09.11
Biedronka24 10.11 - OSCAR- 3520g, 50.5cm , szpital w Anglii -> ptp. 08.11
Kasia222 13.11- MARCEL - 3650g, 57cm, szpital w Niemczech -> ptp. 04.11
Salambo 14.11 - EMILKA - 3390g, 56cm, Szpital na Solcu-> ptp. 15.11
Paula81 15.11 - ZOSIA - 3400g, 59cm, szpital Zaspa -> ptp 05.11
Bogosia 15.11 -JAŚ - 2920g, 51cm, szpital Wojewódzki -> ptp 23.11
Agoosiaa 19.11 -LIDIA- 3110g, 53cm, szpital Wejherowo -> ptp.20.11
Gani 20.11 - AMELKA - 3990g, 57cm, -> ptp 22.11
Martyna76 20.11 - MARTYNKA
Sara03 21.11 - PAULINKA - 2250g, 47cm, szpital Kliniczna -> ptp 26.12
Zabulka 22.11 -MAJA- 2440,55cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 29.11
Agusia29 23.11 - OLIWIA - 3640g, 55cm - szpital Redłowo -> ptp 19.11
NataliaR 25.11 - MAKSIU - 3560g, 56cm, szp. Zaspa -> ptp. 27.11
Ojjka 28.11 - MARCELINA - 3890g, 52cm, szp. Kliniczna -> ptp. 27.11
LidiaM 01.12 - KASJAN - 3715g, 56cm,szp. Kliniczna -> ptp. 08.12
Moniall 07.12 - NIKODEM - 4020 g, 60 cm, szpital Zaspa
Izulucha 08.12 – BLANKA - 4500g, 58 cm, szp. Londyn ->ptp. 11.12
Crazy 09.12 – WERONIKA – 3145g, 54 cm, szp. Zaspa ->ptp. 08.12
Małgoś25 10.12 – AMELKA – 3595 g, 54 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 12.12
Asikk 11.12 - LENA - 3650g, 58 cm, szp. Wejherowo ->ptp 28.11
Dorotaaaa 14.12 – NATALKA – 3420g, 56cm , szp. Zaspa -> ptp. 13.12
Kamila1869 14.12 - MAJA- 3030g, 53cm, szpital Zaspa -> ptp. 24.12
Medullah 19.12 - FRANEK- 3500g, 54cm, szpital Zaspa -> ptp. 05.12
Monako 22.12 - MAJA - 3620g, 55cm, szpital Kliniczna -> ptp.4.12
Go-siak 23.12- dziewczynka Jagoda, szpital Kliniczna
Mała ciężarówka 25.12- LIWIA – 4025g, 55cm,szpital Kliniczna-> ptp. 22.12
Kasia31 28.12 – AMELKA - 2810 g, 52 cm, szp. Kliniczna -> ptp. 31.12
Kiccek 28.12 – ZUZIA - 3670 g, 56 cm, szpital Wojewódzki -> ptp. 25.12

lista skrócona przez Natalię :)
link do poprzedniego wątku
http://forum.trojmiasto.pl/MALUSZKI-I-MAMUSIE-LISTOPADOWE-I-GRUDNIOWE-CZ-63-t192126,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
natalka, brata mam jednego;) pół roku temu rodziła bratowa męża - bliźniaki;) a mój brat spodziewa się w marcu. takie szybkie dziecko będzie ...hihihi.

a co do rzeczy które mi się przytrafiają? chyba nie przyciagam, tylko może za dużo takich śmieszności opisuję;) mam się poprawić? ihhi

a Kasjan wczoraj i dziś odsypia. śpi po 2,5 godż w dzień i dziś w nocy tylko raz się budził... aż dziwnie mi było jak wstałam rano;) ale to dobrze, czas już na odsypianie...
image image
aaa, to męża bratowa, ok ;))

mój Mały też śpi już 2 godz, a w nocy budził się chyba z 4 razy co półtora godziny jakoś... teraz odsypia :))
image
Natalia - dzięki za życzonka :)
Szok, Jachu ma dzisiaj roczek, nie wiem jak i kiedy to zleciało! :-))
Dla Zosi i wczorajsze dla Emi sto lat również :)

Basiu - jest wiele "życzliwych" osób na forum, wystarczy, że ktoś kliknie do moderacji i mogą wywalić wątek - u mnie ktoś parę razy tak zrobił. Ale dobrze że u Ciebie admin przywrócił.
image
image
Dziękujemy za życzenia :)
Basia, dzięki za info o kaszce.

Czy któaś z mam roczniaczków kupowała już mleko Junior? Akurat nam się dziś skończyło, i kupię już chyba dla grupy powyżej 1 roku.
I dla Jasia - naszego równieśnika - sto lat! :)
dla Jasia również sto lat!!!
image image
czesc,

wszystkiego najlepszego dla roczniakow...

dzieki za rady z aparatem...na pewno skorzystam...

NatalioR, ja generalnie nie jestem za ograniczaniem wolnosci i nie mam zadnych zabezpieczen, mloda wchodzi gdzie chce, i generalnie jest bez upadkow...ale wczorsaj kupilismy bramke na schody, bo moja mama w dzien nie daje rady, bo ta tylko na schody i boi sie, wiec jak mama sama to zamyka, ajak ja juz wracam, to otwieram i jest wolnosc i swoboda...

moja sama nie chodzi, w ogole wydaje mi sie, ze jeszcze dluga droga, stac stoi, ale od razu na czworaka, albo na kolankach i tak chodzi, kreci tylkiem i zasuwa, smieszne to troszke, wiec wydaje mi sie , ze na chodzenie to jeszcze daleko, wzdluz mebli, scian to zasuwa i za raczke rowniez, ale sama nie...

u nas nocki tez lepiej...

ja jutro jade do szpitala z Blanka na kontrole, wiecie i zabieram mame, bo maz nie moze , bo praca, i moja mama jest pod wielkim wrazeniem NHS tutaj, ze super obsluga i w ogole rodzica traktuja bardzo dobrze itp...do tegol leki za darmo dla dziecka, jedyny plus, moja tez nie choruje jeszcze, 2x katarek i kaszelek, tylko masci sterydowe miala na zapalenie skory, ja i maz mamy problemy ze skora, wiec boje sie , ze odziedziczyla to po nas niestety...a tak za 2 tygodnie mam urlop i bede szukac opiekunki dla malej po Nowym Roku, bo moja mama juz wraca do Gda, nie wiem jak mam jej dziekowac za pomoc, i sama chcialabym byc taka matka dla wlasnego dziecka...

milego popoludnia
image

image
Wszystkiego naj dla małych jubilatów ;)

My wróciliśmy wczoraj z "urlopu" droga, masakra. Mała spała może 20 minut a później cały czas płakała :(

Lidka chcę Ci oddać kasę :))) kiedy będziesz po drodze???

Dzisiaj jestem wściekła, rano miałam umówioną wizytę w przychodni na dzieciach zdrowych. pojechaliśmy pielęgniara zważyła małą, zmierzyła ją i poszła po panią doktor. Po paru minutach wróciła i powiedziała, że mamy się ubierać bo pani doktor źle się czuje i jedzie do szpitala i nie przyjmie nas :((
Zła jestem bo z wagi wyszło, że mała schudła od ostatniej wizyty 50 gram i poza tym po wyjeździe znowu ma pleśniawki :((((

A zapomniałam napisać, że wkurzyłam się bo na urodziny dzieciaków babcia (ma,a mojego męża) nie przyjedzie i brat męża z żoną też nie przyjedzie.
Brata jestem w stanie zrozumieć bo w tym samym dniu ma imieniny i wiadomo jak jest. Ale babcia, która ma siłę i czas na wszystko, że nie przyjedzie to niestety nie jestem w stanie tego zrozumieć :((((
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
\STO LAT JASIEK !!

a ja mam z liwka problema,znowu idzie nam zab,juz piaty i liwka nie chce spac,zasypia ze mna w lozku ok polnocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!masakraaaaaaaaa,potem ja przenosze do lozeczka i spi do 9

druga sprawa-ona juz zaczyna biegac jak Jasiek,nadazyc nie moge no i robi panike jak juz wracamy do domu,nie chce i juz,ryczy,w domu kladzie sie na podłoge ...............
widzialam takie zachowanie ale u starszych dzieci.

Boze to i u nas roczek niedlugo,jak to sie dzieje?
image
Sto lat i zdrowka dla roczniakow.

Ojjka moze cos wypadlo babci i dlatego nie moze przyjsc?

Co prawda my mieszkamy w Brighton i jest troszke daleko do domu, ale do Oscara tez nikt nie przyjechal :(. Ani bacie, ani dziadek, nawet chrzestni. Chociaz chrzestny mieszka w Londynie. Ale byla moja siostra i duzo kolegow malego i byla super zabawa :).
image
image
Sto lat dla naszych solenizantow,tych co mieli swoj wielki dzien kilka dni temu i te ktore mialy dzis:)Filip,Oskar,Emilka,Zosia i Jas,mam nadzieje,ze nikogo nie pominelam:)
Wlasnie ostatnio mezowi mowilam,ze jeszcze nie dawno z brzuchem chodzilam,dopiero co na zwolnienie poszlam,pozniej Miska sie urodzila a za tydzien bedzie miala ROK,za szybko ten czas leci:/

Misce chyba jakie zeby ida(a przynajmniej mam taka nadzieje)bo znowu nagle wczoraj ok 21 kataru dostala,caly dzien nic,polozylam ja spac i chile pozniej juz charczala:/nie spala prawie cala noc przez ten zapchany nos.
A ja dzis szlam pierwszy raz do pracy i juz chcialam dzwonic,ze nie dam rady przyjechac,bo taka nieprzytomna bylam:/

Generalnie te 6h pracy szybko zlecialo,najgorsze jest to,ze nie poszli mi na reke z godz pracy i musimy kombinowac z kim Miske zostawic.Jak do konca roku nie dostanie sie do panstwowego zlobka to zapisujemy ja do prywatnego na Morenie.

A Majka nasza to juz mowi mama,tata,da(daj),tesc/te(czesc),mmmmm jak krowka i me jak owieczka,i amaniamam i mlaska przy tym jak chce jesc,probuje "powiedziec"mi(miś)ale nie zawsze jej wychodzi.Ogolnie gadula z niej straszna.Chodzic nie chodzimy aczkolwiek za jedna raczke juz smialo idzie,wiec kto wie moze nieeedlugo zacznie sama smigac:)

Ide regenerowac sily przed ciezka noca:)
image
image
Witam sie w nowy watku
a mnie tutaj wieki nie bylo:)

Konradek juz roczek kilka dni temu skonczyl:) bylo male przyjecie:)

tez chyba mu zabki ida bo dostal kataru a wczoraj to walczylismy z placzem od 3 rano do 5.30 nie wiem co to bylo:( czy zabki czy brzuszek goraczki nie mial maz jak zabi dzis wygladal jak wrocil z pracy padl jak kawka i spi

wszystkiego naj naj naj dla maych solenizantow:)
powrotu do zdrowia dla choraczkowych dzieciaczkow:)

dziewczyny ile najwiecej czasu mozna odwlec to szczepienie po roczku? maly chyba troche oslabiony przez te zabki jest i narazie nie chce isc na to szczepienie;

czy ktoras z was juz byla zaszczepic bobasa i jak dzieciatko to znosilo?
Cześć dziewczyny.
Przede wszystkim wszystkiego najlepszego dla roczniaków. Ja Cię kręcę to już roczek :)

Moja jeszcze nie chodzi, ale wstaje wszędzie gdzie się da, ciekawe czy na roczek pójdzie :)

Dziewczyny Sara juz pisała, ale napiszę jeszcze raz. W reserved ( re-kids) są super kurtki dla dziewczynek :) Kurczę razem z Sarą nie mogłyśmy się zdecydować którą kupić, tyle cudów tam jest :)
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Kasiu, ja szukam dodatkowa, ale do PL niewybieram sie na razie...a Wojcika maoja nosi rozmiar 92..i kupie UK( idzialam watek)
Witamy się serdecznie i przesyłamy urodzinowe uściski dla wszystkich małych solenizantów!!! oj leci ten czas niesamowicie!

Chciałam donieść, że kupiłam dziś Małej kombinezon w H&M w Parku Matarnia przeceniony o 50% - dałam za niego 65zł. Było jeszcze kilka sztuk 86 i 80 i jeden chłopięcy chyba 80, ale pewna nie jestem. Taki jak na tej aukcji: http://allegro.pl/cieply-praktyczny-super-stan-kombinezon-h-m-i1312545980.html

My już po dwóch imprezkach urodzinowych :-) obie się udały, a Mila wprost szalała z radości! Udało mi się samej zmajstrować torcik i wyszedł nie najgorszy :-) a oto efekt:
image

Mila coraz częściej powtarza słowa po nas - brzmi to przekomicznie!!! A z tych co wypowiada sama, to mama, baba, papa, tata, nie. Często mówi też puciu i dudzi, ale pojęcia nie mam o co chodzi! Pokazuje też paluszkiem co chce i śmiesznie jest kiedy jemy obiadek i pokazuje, że teraz kurczaczek, a teraz brokułek, no i oczywiście kubeczek :-) Czasami podchodzi pod drzwi wyjściowe, pokazuje na nie i robi papa. Pokazuje też na swój nocniczek albo go przynosi - oczywiście jak już się zleje i pieluszka jest cieplutka ;-) a jak chce na łapki, to staje przede mną i wyciąga rączki do góry.

Powoli przymierzam się do odstawienia Małej od cycka i nie wiem jak się za to zabrać :-( Mila je jeszcze w nocy :-( czy któraś z Was jeszcze karmi? Macie jakiś plan? podzielcie się proszę!

Pozdrawiamy cieplutko :-)
Odkryliśmy ostatnio fajny, pusty basen całkiem przyjazy dzieciaczkom i Mili strasznie się spodobało! Troszkę za Gdańskiem, ale my na peryferiach mieszkamy, więc nam wszystko jedno.

Kiedyś pytała któraś z Was o program do prezentacji - my zrobiliśmy w PhotoStory3 - darmowy, Microsoft, całkiem prosty, a fajne efekty można uzyskać. A jako podkład użyliśmy piosenki "what a wonderful world", ale w takiej weselszej wersji ;-)

a pochwalimy się jeszcze jak wyglądamy :-)
image
hej hej!
Sto lat dla wszystkich roczniaków, dużo zdrówka i uśmiechu na twarzy;-)))
image
aha, apropo kaszki to Tysia je z miseczki łyżeczką.
Na roczek chyba jeszcze nie pójdzie, zrobi kilka kroczków i bęc na pupę hehe;) woli zdecydowanie raczkować;-)
żabulka, Tyśka też tak jak Mśka próbuje gaduliksować;) na jedzenie mówi mniom mniom i się oblizuje;-), mówi, mama, tata, baba, dada, gdzie a nieee to jej njlepiej wychodzi!;-))))
Jak któraś z Was zakupiła jakąś kurteczkę z rekids to wklejcie fotkę, popodziwiamy;-)))
Miłego dnia;-))
image
aaa i nie ma mnie na nowej liście;-(
MARTYNKA 20.11.2009, KLINICZNA 3680, 57CM
z góry dziękuję za wpisanie;)))
image
torcik mniam, sto lat dla nowych solenizantów!!!
do góry