Widok

MAM PROBLEM

Witam
Mam problem jakiś czas temu pracowałem na umowę o dzieło u pewnego pracodawcy ale nie dostawałem pieniędzy za wykonywaną prace.Pracowałem z kumplem chcieliśmy zarobić na kurs prawo jazdy. jak mogę je odzyskać? najgorsze jest to że zgubiłem umowę a pracodawca nie odbiera telefonów ode mnie .Błagam pomocy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedz

Ja ci proponuje zgłosić się z tą sprawą do prawnika ,ostatnio jak szedłem po zakupy w Gdyni głównej to widziałem szyld kancelarii nie daleko sąd rejonowego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ale ja nie mam na prawnika a pewnie zaciągnie ze mnie jak za zborze...
Jeżeli chodzi o to czy drogo zapłacisz ... sadzę że nie mój znajomy był u niego i mówił że jest nie drogi,a z tego co mnie pamięć nie myli to chyba nazywał się wójcik ,spróbujesz walczyć o swoje to stracisz tą kase
Najpierw zgłoś się do Państwowej Inspekcji Pracy. Tam Ci powiedzą czy bez umowy masz jakieś podstawy do wysunięcia roszczeń a jeżeli tak to podpowiedzą co dalej zrobić.
Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu.

Stanisław Lem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zgadza się w każdej Państwowej Inspekcji Pracy są DARMOWE porady prawnika z zakresu prawa pracy . Pomagają pisać pisma, doradzają jaka jest szansa na ściągniecie należności od nieuczciwego pracodawcy.Więc na początek radzę udać się do Inspekcji Pracy bo tam są od tego prawnicy!!!
idz do biura "Solidarności" Gdynia lub Gdańsk tam mają świetnych prawników którzy pokierują twoją sprawe i to bezpłatnie ale ja bym najpierw złożył sprawe do P.I.P-u
weź zaloguj się jeszcze na kilka dodatkowych nicków i sam sobie odpowiedz co zrobić aby sobie pomóc...
ty masz racje co za czub

Inne tematy z forum Inne

Dobry, polecany adwokat z Trójmiasta (173 odpowiedzi)

Czy może ktoś polecić z czystym sumieniem dobrego adwokata w Gdańsku ? Rozwód, podział majątku,...

Magazyn firmowy (13 odpowiedzi)

Dzień dobry, mam problem z Subiektem GT. Jak dodawać na stan produkty które sam produkuję? Do...

Pomysły na prezenty (51 odpowiedzi)

Jakie macie pomysły na prezenty tylko nie jakieś oklepane bo chcę się wyróżnić. Cos takiego...

do góry