Widok
mMaja a ile trwało to badanie u okulisty i jak wyglądało?
Ja Zuzię zarejestrowałam na 31.05. na Żabiankę i mi babka powiedziała, że to badanie ma trwać 2 godziny. Zastanawiam się czy moja tyle wytrzyma.
Zuzia glutenu jeszcze nie jadła ale muszę jej zapodać. Ostatnio jak byłyśmy u pediatry to mówiła aby wprowadzać... a to było miesiąc temu.
Dzisiaj mamy szczepienie to trzecie, no i zobaczę ile waży moja kluska.
Mała je codziennie jakiś obiadek czasami same warzywka a czasami mięsko, które również jej bardzo smakuje.
Ja Zuzię zarejestrowałam na 31.05. na Żabiankę i mi babka powiedziała, że to badanie ma trwać 2 godziny. Zastanawiam się czy moja tyle wytrzyma.
Zuzia glutenu jeszcze nie jadła ale muszę jej zapodać. Ostatnio jak byłyśmy u pediatry to mówiła aby wprowadzać... a to było miesiąc temu.
Dzisiaj mamy szczepienie to trzecie, no i zobaczę ile waży moja kluska.
Mała je codziennie jakiś obiadek czasami same warzywka a czasami mięsko, które również jej bardzo smakuje.
misica uprzedzilaś mnie z info dlaczego gluten.
my podajemy kaszkę manną do owoców. Powinno się wprowadzać stopniowo gluten przez 2 miesiace - podając dziennie ok2-3gramy kaszki mannej. mniej wiecej tyle ma płaska lyżeczka suchej kaszki i ja ją gotuje w 80-100 ml wody, a nastepnie dodaje do posiłków.
co do badania wzroku u malucha to byłam z córką 4 lata temu na chrobrego w Sopocie i badanie trwalo 10 minut + okolo 30 minut od zakropienia oczu i to był horror. Mala się darła jak jej lekarka na silę oczko otwierała.
my podajemy kaszkę manną do owoców. Powinno się wprowadzać stopniowo gluten przez 2 miesiace - podając dziennie ok2-3gramy kaszki mannej. mniej wiecej tyle ma płaska lyżeczka suchej kaszki i ja ją gotuje w 80-100 ml wody, a nastepnie dodaje do posiłków.
co do badania wzroku u malucha to byłam z córką 4 lata temu na chrobrego w Sopocie i badanie trwalo 10 minut + okolo 30 minut od zakropienia oczu i to był horror. Mala się darła jak jej lekarka na silę oczko otwierała.
Dziobus, to prawda trwa ponad godzine, najpierw jest przygotowanie do badania, co 15 minut trzykrotnie sa zakrapiane oczka specjalnymi kroplami, potem badanie. Cycusiem mozna karmic tylko do drugiego zakrapiania chyba potem juz nie, ale dacie rade, na pewno. Ja tez sie lekko zdziwilam, ze to tak wyglada, ale nasz Syn byl bardzo dzielny.
Hej dziewczyny, ale dzisiaj piszecie.
My bylismy na spacerku 1.5h i było fajnie, dość ciepło i deszcze nas nie zlapał.
MRtusia - fajnie , że sie odezwałaś.
Aniak - to chyba Twojemu maleństwu ząbek idzie?? Powodzenia.
Michalowa - nie wiem czy nie pomyliłam, ale chyba Ty pisałaś że zmieniasz rolete w pokoju na ciemniejszą, zmienilaś? Lepiej?
Ja tez chcę zamowić - moze kogoś polecisz?
Co do kaszki to też muszę ugotować i powoli dawać skoro Wy tez już dajecie.
My bylismy na spacerku 1.5h i było fajnie, dość ciepło i deszcze nas nie zlapał.
MRtusia - fajnie , że sie odezwałaś.
Aniak - to chyba Twojemu maleństwu ząbek idzie?? Powodzenia.
Michalowa - nie wiem czy nie pomyliłam, ale chyba Ty pisałaś że zmieniasz rolete w pokoju na ciemniejszą, zmienilaś? Lepiej?
Ja tez chcę zamowić - moze kogoś polecisz?
Co do kaszki to też muszę ugotować i powoli dawać skoro Wy tez już dajecie.