Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
misica - super!
mam pytanko czy te kaszki kukurydziane czy ryżowe nie zawierają glutenu? tylko manna zawiera?

a i MRtusia czy mogłabyś napisać co juz dajesz Szymusiowi do jedzenia? tzn jak wygląda jego dzienny jadłospis:)

i jeszcze mam pytanko do dziewczyn gotujących warzywka - czy macie jakieś specjalne bio ze sprawdzonego źródła czy po prostu ze sklepu?
dałam malutkiej dziś 2lyzeczki takie małe manny do obiadku zobaczymy czy coś sie będzie działo:)
Miło dziewczyny ze o mnie pamietalyscie:)
Dagmarka, u nas zazwyczaj dzien wyglada tak (choc wiadomo, nie jest to w pelni regularne):
6-7 mleko 10-11 mleko, ale probuje jogurty, ok13 obiadek, sloiczki, jak pisalam miesne, potem roznie, ,zal ile zje obiadku to mleko albo po godzinie albo 16/17 albo i pozniej, staram sie wcisnac deserek, ale ostatnio ospuscilam bo ciagle wyrzucalam:(, ok20 po kapieli mleczko i w nocy 2x mleko..
jak pisalam dodaje kaszke w ciagu dnia, a na noc mam mleko na dobranoc i ma kleik..
srednio Szymek zjada 160-180ml, ale ostatnio ma mniejszy apetyt..
do tego daje czasem flipsy, bo lubi sie nimi bawic;p
no to chyba tyle, a cos szczegolnego cie interesuje?
Hej dziewczyny - jeszcze muszelki brak...też dawno sie nie udzielała!
Nie wiem czy się nie mylę ale gdzieś w mojej wędrówce po wątkach chyba gdzieś spotkałam Agusię. Także chyba wszystko ok :)
Właśnie wykąpałam Bartusia i zauważyłam, ze na brzuszku ma jakies krostki - pewnie coś go uczula hmmm tylko co????
Teraz juz coraz ciężej będzie wywnioskować co to może być, bo i ja jem więcej karmiąc piersią i wprowadzam słoiczki!
Mamka, tak ja zmieniam roletę. Ale jestem jeszcze w trakcie. Oddajemy naszą roletę do firmy z której ją zamówiliśmy i tam wymienią nam tylko materiał. Trochę drogo, bo ok 160zł nas wyniesie. Ale to ten materiał jest strasznie drogi. Nie wiem czy coś pomoże jeśli chodzi o spanie, ale mam nadzieję, że trochę będzie odbijało promienie słoneczne i pokój nie nagrzeje się tak w ciągu dnia. Teraz od dwóch dni jest super temperatura u nas w sypialni, bo tylko 23 stopnie. Oczywiście po całym dniu wietrzenia itd. Jak tylko za oknem jest cieplej i bardziej słonecznie to masakra - minimum 25 stopni wieczorem.
Michalowa - dzieki, mam nadzieję, że będzie lepiej i roleta pomoże.
michałowa ja mam zielone jak trawa rolety i trochę przebijają ale na noc zasłaniam zasłony jeszcze(ciemne niebieskie w gwiazdki)i jest ok...może spróbój coś zawiesić jak nie zasłony to może kawałek ciemnego materiału?
Zaslony też mam. Na noc zasłaniam. Są brązowe. Ale mi w sumie nie chodzi o zaciemnienie większe pokoju, tylką tę temp. I dlatego zmianimy materiał na taki nie przepuszczający światła, czyli będzie ciemno w pokoju i dodatkowo ten materiał jest od zewnętrznej strony taki satynowy, błyszczący i działa na zasadzie lustra podobno - czyli odbija promienie słoneczne. No ciekawe czy rzeczywiście tak będzie.
no ciekawe bo u nas latem to też jak w piekarniku.....
mMaja - dziękuję za info, mam nadzieję, że moja mała też będzie dzielna podczas badania.
Byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Zuzia delikatnie zapłakała, no i moja mała kluska waży już 7080.
Sbj napisz proszę jak dokładnie przygotowujesz ta kaszkę, ja dziś dałam bobovity ale chce tez spróbować normalna, pisałaś ze jedna łyżeczkę na 80-100ml wody ale wsypujesz do gotującej sie czy do zimnej? jak długo gotujesz? z tej ilości bierzesz tylko łyżeczkę i dodajesz do obiadku czy więcej? moze glupie pytania ale ta bobovity sie tylko wsypuje do cieplej wody i miesza, wiec nie wiem jak zrobić normalna:)

MRtusia dziękuje:) byłam ciekawa jak wygląda rozkład posiłków i co juz Szymonek je, wiele z nas dopiero wprowadza niektóre produkty a Twój synuś najstarszy, wiec byłam ciekawa co juz zajada:)
Dagmarka - wsypuję do zimnej bądź letniej wody i gotuję 2-3 minut cały czas mieszając, jak się nie miesza lub jak wrzycasz do wrzatku to się gluty robią. Taka porcje ze 100ml i z płaskiej łyżeczki - na mojej mieszczą się 4 gramy dziele na pół , to jest około 6 łyżeczek kaszki manny ugotowanej i to mieszam z około połową słoiczka owoców np jabłek z gruszkami., a drugą polowę porcji też mieszam - mozna z zupką lub z warzywkami lub z owocami i chowam do lodówki i podaje następnego dnia, lub popołudniu.

Mam nadzieję że zrozumiałaś.

A my dziś z naszą 4-latka byliśmy na badaniu słuchu i mała ma niedosłuch na prawe ucho :( - ponoć odwracalny - dostalismy leki - zobaczymy za 2 miechy.
Sbj dziękuje na pewno skorzystam:)
Sbj- dzieki za też skorzystam z przepisu hahaha
I zdrowka dla córci :-)
dobranoc dziewczyny , idę spać bo Hania już spi ale napewno o 3 sie obudzi bo znowu kaszki nie zjadła wieczorem , nie wiem co się dzieje ale stracila apetyt ostatnio
zobaczymy co z tego bedzie
dobranoc :)
jaich smoczkow uzywacie do mleczka? my nadal na 1 i nie wiem czy nie czas juz na 2.
Witam:) Laurka dala mi sie wyspać, ja wstałam 8,30 a ona jeszcze śpi:) wiec dam rade nawet zjeść śniadanko hihi, a w nocy daje jej tylko cycka wiec chyba jednak coś tam mam i sie malutka najada skoro tak długo śpi:)))

my mamy smoczek 2 i zastanawiam sie nad 3 ale wtedy może juz nie chcieć piersi bo będzie jej super leciało

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry