Widok
mam pytanko czy te kaszki kukurydziane czy ryżowe nie zawierają glutenu? tylko manna zawiera?
a i MRtusia czy mogłabyś napisać co juz dajesz Szymusiowi do jedzenia? tzn jak wygląda jego dzienny jadłospis:)
i jeszcze mam pytanko do dziewczyn gotujących warzywka - czy macie jakieś specjalne bio ze sprawdzonego źródła czy po prostu ze sklepu?
a i MRtusia czy mogłabyś napisać co juz dajesz Szymusiowi do jedzenia? tzn jak wygląda jego dzienny jadłospis:)
i jeszcze mam pytanko do dziewczyn gotujących warzywka - czy macie jakieś specjalne bio ze sprawdzonego źródła czy po prostu ze sklepu?
Miło dziewczyny ze o mnie pamietalyscie:)
Dagmarka, u nas zazwyczaj dzien wyglada tak (choc wiadomo, nie jest to w pelni regularne):
6-7 mleko 10-11 mleko, ale probuje jogurty, ok13 obiadek, sloiczki, jak pisalam miesne, potem roznie, ,zal ile zje obiadku to mleko albo po godzinie albo 16/17 albo i pozniej, staram sie wcisnac deserek, ale ostatnio ospuscilam bo ciagle wyrzucalam:(, ok20 po kapieli mleczko i w nocy 2x mleko..
jak pisalam dodaje kaszke w ciagu dnia, a na noc mam mleko na dobranoc i ma kleik..
srednio Szymek zjada 160-180ml, ale ostatnio ma mniejszy apetyt..
do tego daje czasem flipsy, bo lubi sie nimi bawic;p
no to chyba tyle, a cos szczegolnego cie interesuje?
Dagmarka, u nas zazwyczaj dzien wyglada tak (choc wiadomo, nie jest to w pelni regularne):
6-7 mleko 10-11 mleko, ale probuje jogurty, ok13 obiadek, sloiczki, jak pisalam miesne, potem roznie, ,zal ile zje obiadku to mleko albo po godzinie albo 16/17 albo i pozniej, staram sie wcisnac deserek, ale ostatnio ospuscilam bo ciagle wyrzucalam:(, ok20 po kapieli mleczko i w nocy 2x mleko..
jak pisalam dodaje kaszke w ciagu dnia, a na noc mam mleko na dobranoc i ma kleik..
srednio Szymek zjada 160-180ml, ale ostatnio ma mniejszy apetyt..
do tego daje czasem flipsy, bo lubi sie nimi bawic;p
no to chyba tyle, a cos szczegolnego cie interesuje?
Mamka, tak ja zmieniam roletę. Ale jestem jeszcze w trakcie. Oddajemy naszą roletę do firmy z której ją zamówiliśmy i tam wymienią nam tylko materiał. Trochę drogo, bo ok 160zł nas wyniesie. Ale to ten materiał jest strasznie drogi. Nie wiem czy coś pomoże jeśli chodzi o spanie, ale mam nadzieję, że trochę będzie odbijało promienie słoneczne i pokój nie nagrzeje się tak w ciągu dnia. Teraz od dwóch dni jest super temperatura u nas w sypialni, bo tylko 23 stopnie. Oczywiście po całym dniu wietrzenia itd. Jak tylko za oknem jest cieplej i bardziej słonecznie to masakra - minimum 25 stopni wieczorem.
Zaslony też mam. Na noc zasłaniam. Są brązowe. Ale mi w sumie nie chodzi o zaciemnienie większe pokoju, tylką tę temp. I dlatego zmianimy materiał na taki nie przepuszczający światła, czyli będzie ciemno w pokoju i dodatkowo ten materiał jest od zewnętrznej strony taki satynowy, błyszczący i działa na zasadzie lustra podobno - czyli odbija promienie słoneczne. No ciekawe czy rzeczywiście tak będzie.
Sbj napisz proszę jak dokładnie przygotowujesz ta kaszkę, ja dziś dałam bobovity ale chce tez spróbować normalna, pisałaś ze jedna łyżeczkę na 80-100ml wody ale wsypujesz do gotującej sie czy do zimnej? jak długo gotujesz? z tej ilości bierzesz tylko łyżeczkę i dodajesz do obiadku czy więcej? moze glupie pytania ale ta bobovity sie tylko wsypuje do cieplej wody i miesza, wiec nie wiem jak zrobić normalna:)
MRtusia dziękuje:) byłam ciekawa jak wygląda rozkład posiłków i co juz Szymonek je, wiele z nas dopiero wprowadza niektóre produkty a Twój synuś najstarszy, wiec byłam ciekawa co juz zajada:)
MRtusia dziękuje:) byłam ciekawa jak wygląda rozkład posiłków i co juz Szymonek je, wiele z nas dopiero wprowadza niektóre produkty a Twój synuś najstarszy, wiec byłam ciekawa co juz zajada:)
Dagmarka - wsypuję do zimnej bądź letniej wody i gotuję 2-3 minut cały czas mieszając, jak się nie miesza lub jak wrzycasz do wrzatku to się gluty robią. Taka porcje ze 100ml i z płaskiej łyżeczki - na mojej mieszczą się 4 gramy dziele na pół , to jest około 6 łyżeczek kaszki manny ugotowanej i to mieszam z około połową słoiczka owoców np jabłek z gruszkami., a drugą polowę porcji też mieszam - mozna z zupką lub z warzywkami lub z owocami i chowam do lodówki i podaje następnego dnia, lub popołudniu.
Mam nadzieję że zrozumiałaś.
A my dziś z naszą 4-latka byliśmy na badaniu słuchu i mała ma niedosłuch na prawe ucho :( - ponoć odwracalny - dostalismy leki - zobaczymy za 2 miechy.
Mam nadzieję że zrozumiałaś.
A my dziś z naszą 4-latka byliśmy na badaniu słuchu i mała ma niedosłuch na prawe ucho :( - ponoć odwracalny - dostalismy leki - zobaczymy za 2 miechy.
Witam:) Laurka dala mi sie wyspać, ja wstałam 8,30 a ona jeszcze śpi:) wiec dam rade nawet zjeść śniadanko hihi, a w nocy daje jej tylko cycka wiec chyba jednak coś tam mam i sie malutka najada skoro tak długo śpi:)))
my mamy smoczek 2 i zastanawiam sie nad 3 ale wtedy może juz nie chcieć piersi bo będzie jej super leciało
my mamy smoczek 2 i zastanawiam sie nad 3 ale wtedy może juz nie chcieć piersi bo będzie jej super leciało