Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej dziewczyny:)
tez mnie dlugo nie bylo... bo jakos przy tak ladnej pogodzie nie siedzę już tyle przed komputerem:)

moja mała za 3 dni skończy 5 miesięcy i wszystkim się już bardzo interesuje...
placze jak zabierze się jej z reki zabawkę i dokładnie daje znać, ktorą chce:P..płacze też, jeżeli zostaje sama w pokoju...musi ktos być z nią..chce kogos widziec.albo mame, tate czy babcie lub ciocie obojetnie:P

uwielbia kaszki, dopiero zaczyna gaworzyć i tak fajnie zaczeła "purtać ustami" -robi brrr ,buu fajne to:)

no i niestety ale nie przewraca się ani z plecków na brzuszek ani z brzuszka na plecki..tylko na boki i tak potrafi się niezle przemieszczac:P

a no i uszka swoje non top rusza..tez bałam sie ze to cos oznacza, ale po prostu zrobila z nich zabawke sobie:)
pozdrawiam
a jeszcze jedno- jakie dajecie kaszki glutenowe? firma -ilosc proporcje..no i na wode czy mleko?
Hejka
u nas pulneo pomogło - mały dzis nie kaszlał wcale, a katerek znacznie mniejszy. Jutro wychodzimy na spacerek.

sylwiah, tak myślę o brzuszku Filusia, a on jest na cycu czy na mm, bo może dieta, lub złe mm ma?

Dagmarka jak gdzies wcześniej pisałam nie mareguły z tym przewracaniem. Moja córka zaczęla się przewracać w 8-9 miesiącu, a Staś w 4 miesiącu. Stas aktualnie podejmuje próby raczkowania - wygląda to komicznie. Staje na czworakach i zacyna się bujać, ale ma jeszcze problemy z równowagą, więc jak zacznie się bujać to probuje przerzucic nogę do przodu i wtedy bam - bo ma jeszcze za malo siły. MOja rodzina obserwujac go mowi, że za miesiąc bedzie migał. Zobaczymy czy mają rację.
gratulacje dla Laurki, ze tak ładnie rozmawia!!!

ja na razie zachwycam się gaworzeniem mojej małej...nasza chyba bardzo poxno zacznie mowić...no coz..kazde dziecko ma swoje tempo;]
aniewa - ja daję zwykłą kaszkę manną - narazie poł lyżeczki ( to jest okolo 2-3 gramy produktu)na 50 ml wody i tak powstałą papkę dodaje do posiłku np deserku lub obiadku
Moja też się bawi uszkami od jakiegoś dłuższego czasu i skoro tyle dzieci robi tak samo, to chyba jest to normalne.
Moja jak na razie tylko dwa razy się przewróciła z brzuszka na plecy i to kilka dni temu... bardziej się interesuje nóżkami i stópkami ale jeszcze nie pakuje ich do buźki. Wszystko w swoim czasie, nie ma się co stresować. Dzisiaj chciałam zarejestrować Zuzie do poradni okulistycznej w Jelitkowie i jak w końcu udało mi się dodzwonić to się okazało, że w piątek takich maluszków nie rejestrują:-/
Zuza zjadła dzisiaj pierwszy raz kaszkę bezglutenową Nestle (taką miałam próbkę) i tak się obżarła, aż się jej ulało. Młodej bardzo smakują nowości, choć owocki jakby troszkę mniej.
Sbj już tak szybko chce raczkować? super chłopak:) ja tez mam dawać pól łyżeczki manny do obiadku, może od jutra zaczniemy, jak mała przestanie być marudna po szczepieniu, dziś cały dzień dusi kupkę i chyba dam jej teraz na nic czopka bo nie mogę patrzeć jak sie meczy, cala czerwona napięta i nic nie idzie biedulka
Dziękujemy za gratulacje:) ja kupiłam kaszkę manna bobovity na mleku modyfikowanym
Sylwiah koniecznie musisz zbadać maluszka czy nie ma ciał redukujących w kupce, pH kału oraz czy nie ma krwi utajonej. Objawy u Twojego maluszka moim zdaniem świadczą o nietolerancji laktozy. Jeżeli dziecko nie wytważa odpowiedniej ilości laktazy do trawienia laktozy(obecnej w każdym mleku) , następuje fermentacja, czego efektem jest obecność dużej ilości gazów, wzmożonej perystaltyki jelit i co za tym idzie bulów brzuszka. Kupki są często luźne o kwaśnym zapachu. Niekturzy podają delicol z laktazą mi lekarz odradził aby nie rozleniwiać organizmu do produkcji laktazy. Życzę zdrówka dla małego brzuszka.
Dziewczyny, mam pytanko. mam chrzciny za tydzien. po kosciele jest obiad w restauracji dla dziadkow i chrzestnych. czy zaprasza sie innych do kosciola czy niekoniecznie, bo potem glupia sytacja - czesc do knajpy, a czesc do domu?
Witam.

Czy ktoras z mam moze mi polecic dobrego pediatre w Gdyni,ktory przyjmuje prywatnie.Bo moja pani dokor co szczepienie,to mowi mi co innego o zmianach na skorze u mojego malucha, wiec juz sama nie wiem co mam o tym myslec.A wiadomo prywatnie,to prywatnie...
Anula przejrzyj nasz poprzedni watek dziewczyny polecały kogoś
Brrr
hej ja tylko na chwilę i w mega tempie przeczytałam Wasze dzisiejsze wpisy. zaraz musze uciekać,żeby choć trochę sie wyspać , bo jutro wielki dzień - wszystko wisi na wieszakach i wszystko gotowe!

Bardzo dziękuje sylwia za komplementy - rzeczywiście mój Bartuś ma śliczne oczka! Współczuję tych bóli brzuszka, może rzeczywiście zrób badanie kału. To dziwne,że dopiero teraz miałyby sie poajwić bóle, skoro wcześniej było ok????dziwne? ale trzeba to sprawdzić dlaczego tak się dzieje.

Sbj - fajnie , że choroba opanowana!

Mój też się nie przewraca z pleckow na brzuszek i odwrotnie, ale sie tym nie martwie, przyjdzie na to czas. za to gaworzy całą buźką - po mamusi haahahah.

Jeśli chodzi o pediatrę to ja moge polecić dr Marzannę Ławicką - ma gabinet na Suchym Dworze , ale przyjmuje krótko i tylko w wybrane dni, trzeba dzwonić i się rejestrować. Kobieta złoto - mam ostatnio pomogła.

Dobrej nocki- lecę , co bym za dużych sińcow pod oczami jutro nie miała, pa
hej wczoraj bylam z malym na szczepieniu oczywiscie bardzo marudzi ma bardzo gorace cialko i temp 37.9 podalam mu pracetamol wiem ze powinnam podac jak temp przekroczy 38,5 ale nie moglam patrzec jak sie meczy

czy ja moge z nim popoludniu wyjsc na spacerek jak myslicie z taka temp mam nadzieje ze po paracetamolu spadnie dzisiaj taka ladna pogoda
kupilam malemu klue vtech do nauki raczkowania kula smiga po calym pokoju a maly wzrokiem za nia az probuje pelzac swietna zabawa polecam wam ona spiewa wydaje odglosy swieci sie tanczy http://www.youtube.com/watch?v=8AMMmfs_OrY&feature=related
Dziewczyny, witam nowym, dopiero teraz zdołałam przeczytac wpisy... zdrowia dla malutków!

my po chrzcinach, Mały nawet został pochwalony przez ksiedza, mszy nie przespał, pieknie uczestniczyl, a polewany woda usmiechal sie szeroko ;)
trochę tylko zawiodłam sie na "fajnych tortach", tort miał jednak troszke inaczej wygladac, zabraklo bezy o która prosilam, jedyny pozytyw to, ze gosciom sie nawet podobal i czesc truskawkowa byla naprawde dobra
Poradźćie proszę, czy jak karmię piersią to mogę zjeść murzynka, czyli takie ciasto w którym jest kakao... kurcze sama nie wiem, bo niby czekolady nie można za bardzo...
mMaja ja już jadłam czekoladę, co prawda karmie mieszanie ale jak jadłam za pierwszym razem to mała miała bóle brzuszka ale później już za kolejnym nic sie nie działo, oczywiście jadłam małe porcje nie cala czekoladę od razu:) a murzynka tez juz jadłam kiedyś:)
mMajaa - ja od początku jem czekoladę i nie ma problemów, ale to chyba zależy od dziecka.
Witam
u nas dzisiaj ciut lepiej myśle że to po delicolu
badania na te ciała redukujące niestety nie mogę zrobić bo u nas w Suwałkach nigdzie nie robią zacofane miasto:(
wcześniej przez pierwsze trzy m-ce dawałam małemu delicol i przestałam było ok a teraz nagle znów to samo się dzieje co kiedyś a już dwa m-ce było ok może jelitka wyczyściły się z dobrych bakterii przez antybiotyki daję mu też dwa razy dziennie prebiotyk+probiotyk no zobaczymy co będzie dalej
ja karmię cycem tylko
dziewczyny o której kładziecie swoje maluszki spać?
ja kładę Filusia około 19 -20 i śpi do6 czasem 5 lub7 a chciałabym pospać dłużej ale zauważyłam że bez względu o której go położę on i tak wstaje wcześnie
Mamka trzymam kciuki żeby imprezka się udała
ja jadłam kakao i zawsze było ok ale to zależy jak kawałek murzynka zjesz to nic się nie stanie
pozdrawiam mamy i dzidzie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry