Widok

MAMUSIE GRUDNIOWE CZ. 23...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też jem czekoladę już od dłuższego czasu i małej nic nie jest a kładę ją spać o 20. Wczoraj zrobiła pobudkę o 5 a dzisiaj jak jechałam do szkoły to musiałam ją budzić o 8 i była bardzo niezadowolona.
Sylwiah a może twój mały budzi się tak wcześnie, bo jest już widno. Ja tak miałam z Zuzią i teraz spuszczam roletę antywłamaniową, przez to jest ciemno w pokoju i młoda śpi do 8 a nawet czasami do 9.
Hej,
ufffff juz po uroczystościach, fajnie było, jednak nie ma to jak knajpa, wszystko zrobia za Ciebie i wracasz do czystego domku :-)))
Torty zrobily wrażenie nie tylko na rodzinie ale też na obsłudze lokalu.
Były smaczne i super, podeślę kilka zdjęć za chwilkę.
Bartuś byl grzeczny i obaj ślicznie wyglądali, ach jaka jestem szczęśliwa, że juz po i że wszystkim sie podobało.
sylwiah - cialka redukujące wychodzą w ogólnym badaniu kału.

mamka - super że imprezka się udała.

zazdroszczę Wam, że dzieciczki Wam śpia od 20 do 5 - 6 rano. Mój zasypia około 21 i w nocy ma jedną lub dwie pobudki, a wstaje między 6-8 raną
gratulujemy udanej uroczystości....my dopiero w lipcu razem z naszym ślubem.....już się boję jakoś sobie tego nie wyobrażam z małym dzieckiem:-)
To moje szczęścia

image

Uploaded with ImageShack.us
sbj - moja zasypia o 20, śpi tak do 8 czy 9. Czasami zdarzy jej się obudzić wcześniej ale zawsze mamy jedno karmienie nocne. Wtedy biorę ją do siebie do wyrka daję cycka i... czasami jest tak, że się budzę rano a Zuzia jet przy mnie:-)
Cześć!
Mamka i Maja gratulacje dla Waszych dzieci ;-)). Fajnie, że wszytsko się udało.

Lenka czuje się lepiej. W ogóle ona w dzień nie wygląda na chorą. Ale znacznie mniej kaszle jak śpi. Położyłam ją o 20 i ani razu jeszcze nie zakasłała. Także syropki działają ;-). Oczywiście Elofen niesmakuje i większość jest wypluwana...no ale coż ;-).

Także jutro idziemy już na spacerek.

Co do rozwoju Lenki, tak jak pisałam wyżej od paru dni bawi się stopami i je pcha do buzi. Dziś była marudna i podejrzewam, że to dziąsełka ją swędziały i miałam już dość noszenia - zdjęłam jej skarpetki i miałam pół godziny spokoju, bo Lenka bawiła się super stopami.
Poza tym przekręca się z pleców na brzuszek - odwrotnie nie potrafi. Ale to nie za często.
Gada dużo od dłuższego czasu. Od paru dni piszczy - niestety. Spodobało jej się to i tak "jęczy" cały dzień. Praktycznie co parę dni co innego "mówi" i tak przez parę dni i znowu coś nowego.
Ogólnie Lenka jest super grzeczna i spokojna. Wszyscy są zdziwnieni ;-). Nawet lekarka się dziwiła, że zmęczone dziecko, które od godziny powinno spać i chore jest takie grzeczne ;-). Wygrałam los na loterii normalnie.

No i ostatnio ma mega apetyt. Wiecznie je - co 1,5-2 godz., jak nie cyca to obiadek, deserek lub kaszkę - uwielbia kaszkę i tylko dziobek otwiera i czeka ;-). No i chyba jak do tej pory słabo przybierała, to teraz nadrobi.

Mamka - czemu już nie chodzisz do Sass? Coś jednak nie tak? NIe polecasz?
Ojj, Wasze dzieciaczki spią bez przerw w nocy? Jestem w szoku...
mamka, ale przystojne chłopaki. Pewnie nie będą mogli się opędzić od dziewczyn.
Super, że już po imprezce, teraz odpoczywaj:-)
hania raz chociaz sie budzi na jedzenie nie wiem dlaczego , wczesniej tak ladnie spala
Mamka - śliczne chłopaki!

Moja zasypia ok 20 i śpi do 7. Czasem wcześnie, czasem później się budzi - ale to sporadycznie. No i różnie z karmieniem, zazwyczaj ok 24, 3 i 6. Ale dziś było o 24, a potem dopiero o 6:30 ;-) i pobudka o 7:30.
Nie chodze do Sass, bo kiedys nie przyjęła mnie z synkiem z wysoka gorączką, było sporo ludzi i powiedziała, że nie przyjmie. Wtedy drzwi obok przyjelam nas inna pediatra dr Malek i od tej pory do niej chodzimy. Jest suuuper!!!
O, to dobrze wiedzieć.
Ja chodzę do dr Kremky na Obłużu Leśnym. Fajna jest. Ale nie wiem jak z chorobami. Akurat teraz była na urlopie, a nie chciałam iść do dzieci chorych z Lenką, bo tylko kaszlała i bałam się, że dopiero w przychodni coś załapie. Stąd wizyta prywatna. A że miałam tel. do Sass i polecała ją koleżnka z pracy mojego męża, to do niej zadzwoniliśmy. I nie żałuję. Ale wiadomo, że prywatnie to inaczej.
Michalowa, wiem, ze Sass jest ok, tylko jak nas odprawiła z kwitkiem to sie wkurzyłam, wiesz jak to jest - dziecko chore wysokoa gorączka ponad 39 st. a ona ze nie przyjmie!
Wiem, ze opienie ma dobre, ale zraziłam się wtedy i poszłam do innej!
Ja też bym poszła do innej ;-).

Wklejam dzisiejsze zdjęcie. Lenka bawi się girkami ;-).

image
Michałowa ale Lenka jest słodziutka.
śliczne...a jak wy wklejacie zdjęcia bo mi się nie udało jak próbowałam....:-(
wklejam zgodnie z instrukcją z pierwszej str. Wklejam kod. Musisz popróbować i na pewno się uda.
z pierwszej strony?....nie kumam:-(
Michalowa- śliczna Lenusia:-)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry