Odpowiadasz na:

Re: MAMUSIE I DZIECIACZKI LIPCOWO- SIERPNIOWO- WRZEŚNIOWE 2010 CZ. 72 (111

Muffiny czekoladowe przepis Nigelli

Przygotować 2 miski
W jednej suche składniki:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
4... rozwiń

Muffiny czekoladowe przepis Nigelli

Przygotować 2 miski
W jednej suche składniki:
2 szklanki mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
4 łyżki kakao
150g groszków czekoladowych lub czekolada gorzka połamana na małe kawałki
cukier winiliowy

Druga miska składniki mokre:
jajko
1 szklanka mleka
1/4 szklanki oleju

Mokre składnki wymieszać i wlać do miski z suchymi składnikami. Wszystko zajmuje 5 minut :)
Nigella mówi że sekretem tych muffinów jest to aby nie mieszać wszystkiego starannie tylko od niechcenia i lepsze są wtedy.
Wlewamy do foremek i pieczemy około 10-15 minut w 180 st C.
Ja zawsze mieszam wszystko w dzbanku od blendera on ma dziubek i potem łatwiej się wlewa do foremek.
Smacznego :)

zobacz wątek
13 lat temu
monika81

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry