Widok

MAMUSIE LIPCOWO-SIERNIOWE 2013 cz.13

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam :)

No to teraz ja :)
ROZPAKOWANE
*CZERWIEC*
06.06 (07.07) -kararinah- / CÓRECZKA Martyna 2.820kg i 52cm / Kliniczna/SN
25.06 (04.07) - asski / SYNEK Szymon - 3500 g, 56 cm/ Szpital Redłowo/ SN
25.06 (01.07) - bezglutek / SYNEK Mateusz - 3540 g, 52 cm / Zaspa/ CC
27.06 (10.07) - wiola1 / SYNEK Bartosz - 3330 g, 55 cm/ Zaspa/ CC

*LIPIEC*
01.07. Agata
07.07. -mTusia- / CÓRECZKA Milena - Kliniczna
08.07. pillotka / SYNEK
10.07. agusia-gdansk / SYNEK Milan-Zaspa
10.07. Antoza / CÓRECZKA :) Hania -Wejherowo
10.07. emimar
11.07. izabell_ /SYNEK
12.07. anuusia
13.07. Karolka / SYNEK Markus-Kliniczna
14.07. mentorka / SYNEK Julek - Bydgoszcz
16.07. eni_a / CÓRECZKA
17.07. Dumelek / SYNEK Tymoteusz
19.07. połaniecka/ CÓRECZKA
20.07 panna z mokrą głową / SYNEK
20.07. Ananao / SYNEK Kubuś/ Swissmed Gdańsk
21.07 asienkaj / CÓRECZKA - Zaspa
23.07. Yevele / CÓRECZKA
23.07. Aknah / SYNEK Kacper - Wejherowo
23.07. Kamyczek1234 / CÓRECZKA
24.07. Basieniak / CÓRECZKA Wiktoria - Coombe Women's Hospital Dublin

*SIERPIEŃ*
02.08. marianna / SYNEK
03.08. Aniulek_80
05.08. Gosia / SYNEK Paweł
05.08. Paulina / CÓRKA Liliana
07.08 Betti_174
07.08 Harietta / CÓRCIA Emilka
11.08. Madzik / SYNEK
17.08 Sensimilia / SYNEK
17.08. wisienka84 / SYNEK Piotruś
20.08. Francess / SYNEK
23.08 KasiOB / SYNEK Kazik
24.08. Kasiula1986 / CÓRECZKA Kinga - Szpital Zaspa
25.08 E_w_a/ CÓRECZKA
27.08 pszczoola /CÓRECZKA Monisia
28.08 lucy/Synek Franek-Kliniczna
31.08 Aisak/ raczej CÓRECZKA
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej

Gratuluję rozpakowanym dziewczynom, tyle wątków przybyło że się pogubiłam w między czasie :)
trzymam kciuki za wizyty
cześć
Yevele i co wybrałaś się do okulisty w między czasie?

ja to dziś słabo się czuję, nie dość że stawy kręcą to jeszcze stopy puchną, ale tak na pocieszenie dla wszystkich was , które mają problemy z opuchlizną, wczoraj rozmawiałam z koleżanką która urodziła 3 miesiące temu i opowiadała mi o porodzie, mówiła że dwóch godzin po porodzie zeszła jej calutka opuchlizna z całego ciała, jak ręką odjął, a też miała jej sporo i około 20 kg mniej, to to nie wiem czy to akurat możliwe, ale skoro tak twierdzi.

Chciałam się zapytać was jeszcze czy kupiłyście już jakieś płyny do kąpieli i oliwkę? Trochę szukałam na necie i chciałam coś hipo niedrogiego i dostępnego w sklepach w których zazwyczaj bywam i kupiłam linomag z ziołoleku, słyszałyście może coś na ten temat?
Cześć dziewczyny,

Trochę pogoda się skiepściła, pierwszy spacer jeszcze przed nami. Dzisiaj jadę zdjąć szwy, mam nadzieję że poczuje ulgę bo strasznie ciągną. Ciężko się wstaje z łóżka gdyby nie mąż to małabym problem zebrać się.
Syneczek jest łaskawy, budzi się w nocy tylko raz. Mały leniwiec.

Do pupy używamy właśnie linomag, bardzo dobry i ma fajną konsystencję. Generalnie pediatrzy polecają do pupy maści na bazie lanoliny a w razie odparzeń te z cynkiem.

U mnie woda jeszcze schodzi, codziennie pół kilo mniej. Już niedługo znowu założę obrączkę.

Ne wiem czy chcecie wiedzieć ale na Zaspę dla maluszka wystarczy zabrać ubranka, pieluchy i chusteczki ewentualnie. Chociaż tam oni preferują ekologiczną formę wycierania pupy - wacikami zwilżonymi wodą. I powiem szczerze że ta metoda sprawdza się póki dziecko wydala smółkę bo ciężko to schodzi z pupy. Maść do pupy każde dziecko dostaje swoją właśnie na bazie lanoliny.

Takie rzeczy jak podkłady, podpaski są dostępne.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do kąpieli - ja mam zamiar drugiego kąpać w samej wodzie, tak, jak pierwszego. U nas się ten model sprawdził a dodatkowo nie miałam stresu, jak dzieciak wody się napił :)

Co do kremów do pupy - linomag delikatniejszy, sudokrem na silne odparzenia, bardzo wysusza skórę. Ja nie smarowałam niczym i młody nie miał odparzeń. Raz chyba musiałam działać sudokremem,ale dużo później (w sensie: młody miał kilka miesięcy) akurat miałam próbkę, więc nawet nie musiałam kupować. Podobno super jest robiona w aptece maść pośladkowa, ale ona jest na receptę.

No i pielęgnacja pupy - u nas tylko waciki z wodą przegotowaną, na wyjścia chusteczki. Im mniej chemii tym lepiej.

Pogoda się skiepściła, ale mnie to bardzo cieszy. Jak sobie przypomnę te upalne noce... Teraz jest mi w sam raz. Ale ja jestem z tych zimnolubnych :)

Dziś idę na ktg do przychodni, ciekawa jestem po co? :)
Hej, mam pytanko czy znajdę tu jakaś mamuśkę która chodzi na SR na Zaspę ???

Ja się troszkę za późno obudziłam i od dzisiaj 01.07.2013r. zaczynam wykłady a ćwiczenia od 18.07.2013r.

Fajnie by było nie być samemu ...
-mTusia- ja miałam kryzys jakiś tydzień temu, naprawdę miałam ochotę ryczeć, że nie mam już sił, szczególnie późnym popołudniem, do wieczora było mi ciężko. Ale przeszło, więc i Tobie życzę, żeby kryzys sam przeszedł :)
i dawaj znać, co tam na wizycie :)

Kasiula - i co, byłaś na IP z tą ilością wód??

agusia-gdansk - zdrówka dla Ksawcia życzę!! niech się szybko wykuruje, żeby do porodu był zdrów jak rybka :)

Ananao - Ty to masz sny, hehehehe :D

Panno - i co na tym ktg? fajnie? :]
ja idę jutro, podobno ma być ktg i usg. Tak sobie policzyłam, że OSTATNIE USG miałam 10 TYGODNI TEMU!!! :O zazdroszczę tym, co są na bieżąco :P macie takie częste usg na nfz?!? czy to prywatnie tak często Wam robią??

no dobra, Dziewczyny, lipiec, brać się w garść i sio na porodówkę :D ciekawe, która będzie pierwsza w lipcu :P Ja dziś Juniorowi powiedziałam, że jest już lipiec i nie ma co czekać ;]
pillotka - nie byłam, mam po prostu więcej pić wody niż piję ...
dziewczyny nie boicie sie ze np ubywa wam wód płodowych a wy nic o tym nie wiecie? Ostatnio jak chodziłam do toalety to ten mocz dosłownie był przezroczysty..

i dzisiaj stwierdziałam że chyba musze kupić sobie takie testy co wykrywają wody płodowe.
Ananao ja bardzo chętnie! dzisiaj idę na wizytę do gina i pewnie mi wyznaczy termin... oby jak najszybciej... tata mojego męża leży w szpitalu, stan ciężki, ogólnie nam powiedzieli że mamy się liczyć z każdą ewentualnością... więc jesteśmy załamani... :(
heh bardzo wspolczuje :( ... no to oby malenstwo sie urodzilo aby moglo zaobczayc wnuczka... , ale co tam! oby było dobrze!!
Ja jutro na ktg i usg . Na nfz mam robione usg na każdej wizycie . Wcześniej co 4 tygodnie teraz co 3 a jutro pewnie częściej. Zobaczymy
ktg będę miala robione pierwszy raz.
ciekawa jestem kiedy moje malenstwo wyjdzie. W pierwszej ciąży jakoś tak mialam ze caly dzien czulam ze cos sie dzieje a dopiero o polnocy wody mi odeszly i bylo jazda do szpitala. Ciekawe jak będzie teraz. Juz tak chcialabym urodzić a wiem ze to przed terminem jeszcze. Musze chyba męża do roboty wziąć ;)
Ja w Luxmedzie miałam na początku ciąży sporo usg, a potem już nie, w 31 tc i tydzień temu w 38tc - więc na pewno nie na każdej wizycie.

Też mam wrażenie, że wody mi się sączą i że przegapię, kiedy trzeba jechać do szpitala...więc dla rozluźnienia oglądam tour de france z korsyki - ależ tam przepięknie!
Już lipiec!!!!! aaa!!!:):)
Cześć dziewczyny,
nasza córcia ma już prawie miesiąc, jak ten czas leci :)
ja do pupy używam tylko mąki ziemniaczanej, jak jest zaczerwieniona od nadmiaru kupki to bephanten(użyłam dwa razy w szpitalu, jak wydzielała żółtaczkę, to potrafiła 10 razy dziennie zrobić kupkę), żadnych problemów ze skórą nie było jak na razie
co do kąpieli, to z uwagi na to że wcześniaczek(skóra bardzo delikatna) to do kąpieli oilatum, a do smarowania parafina ciekła, tanie i dobre, po fototerapii skóra była wysuszona i naprawdę pomogło, żadna oliwka itd. polecam parafinę ciekłą!
połoniecka a do kogo w lux medzie chodzisz?
dziewczyny wykończona jestem !!! wczoraj o 23 zaczęły się bolesne skurcze.... są regularne od początku średnio co 5-7 minut i tak do teraz bez chwili przerwy, ale ... nie nasilają się ani nic.... calutką noc nie spałam. Dzwoniłam do lekarza, ale mówi że jak się nie nasila to jeszcze czekać w domku....boje się, że to się nigdy nie skończy albo że skończy się nagle i tyle z tych moich męczarni.... nie wiem co robić :(
A co do parafiny to ja też jestem za, też nam się wcześniej sprawdziła.

Byłam na ktg, tyle, co się dowiedziałam, że wszystko ok, czynność serca przy skurczach prawidłowa, więc żadnych powodów do obaw. Pillotka - mówię Ci, takie ktg mają w naszej przychodni, że normalnie szukałam na nim naklejki NASA ;) Tzn. w porównaniu z tymi szpitalnymi oczywiście. Monitor LED, światełka i inne bajery. Mój gin idzie na urlop, więc mam się zgłosić jeszcze w przyszłym tygodniu na ktg do kogoś innego a do niego przyjść, jak do 20 nie urodzę. Generalnie na ktg żadne skurcze poważniejsze, czyli porodowe nie wyszły.

Lipiec.. ech, czas się rozpakowywać :)
Kamyczek też tak miałam i dużo musiałam chodzić, jak masz piłkę to skacz na niej, możesz brać też gorące prysznice, ale ktoś powinien z Tobą wtedy być w mieszkaniu - sama lepiej tego nie rób
ja chodze prywatnie i USG mam na każdej wizycie, teraz to co tydzień będe chodzić :/ więc lekarz kontroluje na bieżąco moje wody płodowe :) ale dzisiaj zaczęłam się zastanawiać czy coś się nie sączy, bo czop już wyszedl cały, potem były białe upławy takie normalne, a od wczoraj są jakby żółte, może to coś z wodami ? mam nadzieję, że dzisiaj się dowiem :)

Kurcze, Dziewczyny, ja już bardzo chce być po, z rana jest ok, ale wieczorem i przede wszystkim w nocuy to jakaś masakra, z boku na bok się nie moge się przekręcić, miednia boli, krocze boli, do tego brzuch jakoś ciągnie lekko jak na okres, mdli mnie od wczoraj, sama już nie wiem co o tym wszystkim mysleć :(

Pillotka - wolałabym by "kryzys" wyszedł ;) a nie przeszedł :)

Ja na KTG jeszcze nie byłam, lekarz u siebie w gabinecie nie ma, kazął jechać na KTG jakby coś mnie niepokoiło a ja wyluzowana jestem tylko z niecierpliwiona :)

Kamyczku - mi lekarz też mówił, że dopóki się nie nasilają to czekać :)

Lipiec - małą przekonuję już do wyjścia, ale ona mówi że ma jakieś tam kontrakty podpisane na wynajem mojego brzucha i nie chce powiedzieć do kiedy, powiedziała, że ona wie najlepiej kiedy wyjść :)Tak twierdzi mój mąż :)
A ja wlasnie dowiedzialam sie przed chwila ze moja przychodnia nie ma kontraktu i moja wizyta jutrzejsza odwolana . Polozna ma do mnie dzwonic jeszcze. Ale ja juz sie zdenerwowalam.
A jeszcze teraz pomyslalam ze do jutra mam tylko zwolnienie. Super po prostu.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry