Widok
Witam wszystkie nowe przyszłe mamy:)
Dziewczyny muszę Wam sprzedać wiadomość. Ponieważ byłam dziś w poszukiwaniu spodni ciążowych, bo u mnie w Szkocji jakoś nic ciekawego nie widziałam i chciałam kupić sobie na zapas.
Na Starowiejskiej jest taki sklep z dżinasami i tam mają ciążowe - różne. Na gumce. Super cena bo 80 zł za szt. A w sklepie pod Halą targową kosztowały grubo ponad 100. Więc gdyby gdynianki chciały za jakiś czas poszukiwać to polecam ten sklep na starowiejskiej.
A powiedzcie mi, czy są jakieś sieciówki w gdyni z ciążowymi ciuchami?
Bo chciałam się tutaj zaopatrzyć jednak. Wiem, że jest Mothercare w Klifie, ale mam też w Szkocji i jest taniej;)
A bluzki i tuniki w tym sklepie ciążowym to takie babcine:( wszystko pod szyję takie se.
No i jutro o 10 USG! Się strasznie cieszę;) A moja córka jeszcze bardziej!:)
Dziewczyny muszę Wam sprzedać wiadomość. Ponieważ byłam dziś w poszukiwaniu spodni ciążowych, bo u mnie w Szkocji jakoś nic ciekawego nie widziałam i chciałam kupić sobie na zapas.
Na Starowiejskiej jest taki sklep z dżinasami i tam mają ciążowe - różne. Na gumce. Super cena bo 80 zł za szt. A w sklepie pod Halą targową kosztowały grubo ponad 100. Więc gdyby gdynianki chciały za jakiś czas poszukiwać to polecam ten sklep na starowiejskiej.
A powiedzcie mi, czy są jakieś sieciówki w gdyni z ciążowymi ciuchami?
Bo chciałam się tutaj zaopatrzyć jednak. Wiem, że jest Mothercare w Klifie, ale mam też w Szkocji i jest taniej;)
A bluzki i tuniki w tym sklepie ciążowym to takie babcine:( wszystko pod szyję takie se.
No i jutro o 10 USG! Się strasznie cieszę;) A moja córka jeszcze bardziej!:)
Your online absence has me worried you might have actually gotten a life;)
aha, mam tu jeszcze coś aktualnego:
"Standardy postępowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem":
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf
"Standardy postępowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem":
http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf
Witamy nową koleżankę :))))
Asienkaj i Frances na kiedy macie terminy? Dopisujcie się do listy:)
A swoją drogą ciekawe co u Maruszki, Mangolii i Gosi
Tinker Bell ale masz fajnie, że to już jutro:) na pocieszenie Ci powiem, że u mnie w rodzinie też mam bliźniaki - dwóch kuzynów:) no i miałam mieć rodzeństwo bliźniaki ale niestety jeden maluch utknął w jajowodzie ;/ więc u mnie duże prawdopodobieństwo było a jednak bliźniaków nie ma :)
Asienkaj i Frances na kiedy macie terminy? Dopisujcie się do listy:)
A swoją drogą ciekawe co u Maruszki, Mangolii i Gosi
Tinker Bell ale masz fajnie, że to już jutro:) na pocieszenie Ci powiem, że u mnie w rodzinie też mam bliźniaki - dwóch kuzynów:) no i miałam mieć rodzeństwo bliźniaki ale niestety jeden maluch utknął w jajowodzie ;/ więc u mnie duże prawdopodobieństwo było a jednak bliźniaków nie ma :)
Ja niestety też się przeziębiłam w weekend, nos zapchany, w nocy oddychać przez nos nie można, tylko przez buzię, gardło wysycha, masakra :( poza tym zaczęły mi się wstawanie do toalety, gdzie ja nigdy przenigdy tego nie miała, a razie nad ranem i walcze z tym bardzo, ale nie daje maluch niestety :(
Ja po wczorajszym USG, maluch ma prawie 5 cm, słyszeliśmy serduszko, ma raćzki, nóżki, przeziernośc karkowa w normie i kość nosowa jest, w sumie tak nieplanowanie wyszło usg genetyczne, bo 13 tydzień wypada mi w przerwie świąteczno - noworocznej, a teraz juz udało się wszystko zobaczyć :) Więc ja jestem spokojna na świeta i wam życze tego samego na święta :)
Mi mdłości mijają i najwyższy czas, bo 2,5 kg w 4 tygodnie to trochę sporo :( do tego prawie zemdlałam, masakra jakaś, ale podobno mam się tym nie przejmować :) a brzuszek pomimo mojej chudości zaokrągla się na dole, zwłaszcza wieczorami :) Trzymam kciuki Dziewczyny za Wasze przyszłe USG by też były pomyślne, spokojnej nocki :)
Ja po wczorajszym USG, maluch ma prawie 5 cm, słyszeliśmy serduszko, ma raćzki, nóżki, przeziernośc karkowa w normie i kość nosowa jest, w sumie tak nieplanowanie wyszło usg genetyczne, bo 13 tydzień wypada mi w przerwie świąteczno - noworocznej, a teraz juz udało się wszystko zobaczyć :) Więc ja jestem spokojna na świeta i wam życze tego samego na święta :)
Mi mdłości mijają i najwyższy czas, bo 2,5 kg w 4 tygodnie to trochę sporo :( do tego prawie zemdlałam, masakra jakaś, ale podobno mam się tym nie przejmować :) a brzuszek pomimo mojej chudości zaokrągla się na dole, zwłaszcza wieczorami :) Trzymam kciuki Dziewczyny za Wasze przyszłe USG by też były pomyślne, spokojnej nocki :)
hej, wróciłam ze szpitala... juz niema dzidzi... żle się rozwijała, zarodek był dużo mniejszy w stosunku do pęcherzyka, nie było echa serca, wyskrobali mi dzidzie i niby po sprawie;/;/, ból straszny, tzn przed, bo krwawiłam niemiłosiernie, ale sam zabieg był pod narkozą, tak sie boje, to była moja pierwsza ciaża, a jak dalej bedzie tak samo????? planowaliśmy z narzeczonym na sw wielkanocne slub, a teraz niechce mi sie żyć. niemogę patrzeć na dzieci. nawet na siostrzenice, która ma juz 10 lat, trzmajcie sie dziweczyny, dbajcie o siebie i nie lekceważcie zadnego krwawienia,to tyle ode mnie, ja chyba musze udać sie do jakiegoś psychologa, bo sama chyba sobie nie poradzę:(