Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE 2012

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam:)))

Właśnie jestem po wizycie, jestem w 6t2d, wstępnie termin na 23 styczeń 2012??? Czy znajdą się jakieś mamusie styczniowe??? jak tak to wpisujcie się:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja od mojej przyszłej teściowej wypożyczam często psa żeby się trochę poruszać :) Także dziennie przynajmniej dwie godzinki spacerku. Dziś w Pruszczu śliczne słonko. Dopiero co wróciłam na obiadek. Poleżymy chwilkę i idziemy dalej. Uwielbiam takie niedziele :)
A u mnie dziś nawet ładna pogoda, słoneczko świeci więc zaraz uciekam posiedzieć trochę w ogrodzie, z chęcią bym się poopalała ale to raczej nie jest wskazane w ciąży... (tak przynajmniej słyszałam).
A później mam zamiar udać się do kina :)
Również życzę udanej niedzieli :)
jak Wam tam dzisiaj dzionek mija??? u nas dziś okropna pogoda, zimno, pada deszcz...ojjj nic się nie chce;(

miłej niedzieli życzę:*
Ja zawsze miałam spory biust. Narzeczony zawsze żartował że powinnam być im wdzięczna bo to dzięki nim się mną zainteresował :) (mało romantyczne, ale cóż... myślał takimi kategoriami jak każdy facet). Teraz zrobiły się jeszcze większe. A czytałam że rosną do samego porodu. A już po porodzie.... Boże będę miała chyba miseczkę "I" albo "J" :P
Ciao:)
marta-b wypoczywaj w miare możliwości i nie przemęczaj się. Będzie wszystko ok.
Paula, jeszcze będą ci ciążyć:) urosną urosną.
madziakin normalne, że jesteś senna, tak jest na początku. Wypoczywaj, później ciężko na to znaleźć czas.
U mnie dziś dzień zleciał nawet nie wiem kiedy. Nie miałam nawet czasu żeby myśleć o tym czy mi coś dolega:)
Paula na pewno niedługo ci urosną:) ja z natury mam bardzo małe i zawsze myślałam,że nawet jak zajdę w ciążę to pewnie nie urosną a tu proszę jaka niespodzianka , stają się coraz większe;) hihi szkoda tylko,że już na zawsze takie nie pozostaną;)

ja się jakoś gorzej poczułam, troszkę główka boli i jakoś oczy się same zamykają...:(
Ja bym chyba nie wytrzymała i powiedziała mężowi od razu :) ale rocznica to super okazja, i fajny prezent :)

Marta, wszystko będzie dobrze, leż jeśli możesz i wypoczywaj, ważne, że plamienie przeszło.
U mnie w poprzedniej ciąży nie dzwoniłam do lekarza, na szczęście nie było potrzeby, ale nr komórki mam w razie co.

U mnie samopoczucie dobrze, ani mdłości, ani niestety piersi nie urosły :) ale to chyba jeszcze za wcześnie.
ania na pewno coś wymyślisz żeby w jakiś fajny sposób powiedzieć mężowi:) na pewno się ucieszy:)

ja też się jakoś lepiej ostatnio czuję, mniejsze mdłości mam, piersi trochę znormalniały ale cały czas rosną;) ogólnie to nie czuję się najgorzej, mogę jeść wszystko, fakt mam większy apetyt na niektóre rzeczy ale jakiś mega zachcianek nie mam tak jak to mówią... i na ogórki jakoś nie mam ochoty... no w sumie jak wczoraj jadłam kapustkę kiszoną to się zajadałam;) ale w sumie to czuję sie dość normalnie jak na ciążę;) jedynie te zmęczenie i bolące nogi czasami...

Martra-B uważaj na siebie teraz i odpoczywaj dużo!! ale na pewno wszystko będzie dobrze, dużo moich koleżanek miało plamienia ale wszytsko było dobrze:) musisz tylko uważać na siebie:)
Tekla, Paula - gratulacje:) Coraz więcej nas się zbiera:) Czyżby ten maj tak podziałał??;)

Ja też jakby mniej odczuwam wrażliwość piersi, mam mniejsze mdłości wieczorne, zastanawiam się czy to tak ma być, czy coś jest nie tak?
Wczoraj rano miałam plamienie:( Z moją gin udało mi się skontaktować dopiero późnym popołudniem, zaleciła potrójną dawkę duphastonu i podwójną luteiny i leżeć przez co najmniej 3 dni. A jak by się nasilało krwawienie to do szpitala. Słyszałam że niektóre dziewczyny plamią i nie dzieje się nic strasznego. Mam nadzieję że u nas też będzie ok. Dziś już nie plamię.

Zastanawiam się nad wyborem lekarza, niby mam swoją Ostrowską (mieszkam w Rumi), ale chciałabym kogoś, kto na pewno będzie w Wejherowie podczas porodu no i przydałby się ktoś do kogo mogę dzwonić częściej, a nie tylko w 2 wieczory w tygodniu, bo jak coś się stanie to co? Czy Wy też macie takie problemy czy wystarczy Wam lekarz osiągalny dość rzadko?
Ja nie mialam mozliwosci powiedzenie w romantyczny sposob,zrobilam test i sama mu pokazalam i zaczelam płakac a on przytulal mnie :),ale to byly łzy takie niedowierzania,radosci i zaskoczenia totalnego i wszystkiego naraz. :))))) nigdy nie przypuszczalabym,ze zajde w maju..... :)
Hejka,ja nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych.Czytam tu o waszych mdlosciach-ja nic!!!!Poza piersiami ktrore urosły.Ja jestem inna :),wczoraj po pracy od 8-17 -w domu zaraz zrobilam miske surowki :),ciasto z truskawkami-jak nigdy nie chcialo mi wyjsc,ale da sie zjesc :).No pozniej czulam zmeczenie,nogi bolaly. Ale jestem jak kon :))))))
aaa, i wciąż nie wiem jak to oznajmić mężowi. Jakoś nie mam pomysłu. No i czekam jeszcze na wyniki badań. Pewnie do wtorku, bo powtórke to dopiero w poniedziałek zrobie.
misia, ja mam podobnie, praca, ciąża i mały urwis to normalnie zbyt dużo. Dziś go kładłam i usnełam razem z nim, a chciałam tyle rzeczy wieczorem zrobić. Teraz to już mi się nic nie chce.
Madziakin, mnie jakoś też dzis sie wydaje, że piersi "znormalniały".
Zmykam spać, przede mną samotny weekend z maluchem. Gdyby jeszcze była pogoda to poszli byśmy na plaże, i ok, a tak to muszę mu jakieś atrakcje szykować.
Pozdrawiam
Kola ja chyba też odczuwam minimalnie mniejszą bolesność piersi i troszkę mniejsze mam mdłości... chociaż piersi cały czas są wrażliwe bardzo i w sumie raz bolą mniej a raz mocniej....
Ja w poniedziałek też zacznam 9 tydzień :) czuje się ciągle senna, nawet teraz jestem po 2 godzinnej drzemce :)
jak to dobrze, że weekend i będzie można odespać ciężki tydzień.
Tak się zastanawiam bo od tygodnia czuje mniejszą bolesność piersi i jestem ciekawa czy to normalne bo to chyba trochę za wcześnie...
misia no na pewno ciężko, mnie sama praca tej ciąży mnie wykańcza, czuję się jakaś taka zmęczona że nie mam siły na nic a Ty jeszcze musisz zajmować się swoją dzidzią, podziwiam:) nie martw się jak gin powiedziała,że wszystko w porządku to tak jest, uważaj tylko co jesz a będzie dobrze:)
ojj czas szybko leci ja już pojutrze 9 tydzień zaczynam... w tym tygodniu jakoś mniejsze mam mdłości i ból brzucha nie wiem czy to już mija czy najgorsze jeszcze przede mną...?
Ja dziś padam normalnie, praca, ciąża i maluch to dużo jak dla mnie, i tak dobrze ze upału nie ma. A swoją drogą już 11 tydzień zaczęłam, jak ten czas leci:) Ja też robiłam glukozę na początku, mam taką graniczną i trochę się martwię, ale gin powiedziała, żeby po prostu uważać co się je na razie
1.misia83 - 06.01.2012
2.Kola -18.01.2012
3.madziakin - 23.01.2012
4.andzia -23.01.2012
5.Marti30 - koniec stycznia 2012
6.Marta-B -28.01.2012
7.evilek - styczeń 2012 ?
8.Luciolla -10.02.2012
9.Paula81 - 7-10.02.2012
10.Tekla28 - ??
11. ania - ??
hej:) jak tam dzionek mija??? ja się cieszę,że w końcu weekendzik, będę mogła pospać dłużej:))))
ania i co masz jakiś pomysł jak powiedzieć mężowi??? taka niespodzinka w rocznicę, super:))))
Ja chodziłam z Zosią i teraz do dr Szeleźińskiego, tylko on przyjmuje w Sopocie, starszy ale profesjonalny, jest zastępcą ordynatora na Zaspie. Jeśli ktoś by chciał namiar, dajcie znać.
do góry