Widok

MAMUSIE STYCZNIOWE I LUTOWE 2012 CZ.XII

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=299838&c=1&k=130

ROZPAKOWANE:

04.12.2011(termin06.01.2012)-misia83-szpital Zaspa,SYNEK FILIPEK,2kg,46cm,CC
18.12.2011(termin05.01.2012)- justysia1-szpital Wejherowo,SYNEK KACPER,3620g,58cm,CC
31.12.2011(termin20.01.2012)-Marti30-szpital Wejherowo,SYNEK JAKUB,3080g,53cm,SN
01.01.2012(termin09.01.2012)-Hatari-szpital Wojewódzki,SYNEK KSAWERY,3530g,55cm,SN
03.01.2012(termin09.01.2012)-Brygida,szpital Zaspa, CÓRECZKA ZUZIA,3660g,54cm,SN
06.01.2012(termin17.01.2012)-madziakin,Royal Free Hampstead,CÓRECZKA JULIA,2578g,CC
09.01.2012(termin06.01.2012)-Agatka88,szpital Wejherowo,CÓRECZKA ZOSIA,2715g,55cm,CC
12.01.2012-RENNI,szpital Wejherowo,SYNEK STASIU,4060g,61cm

DWUPAKI:

1.agatka24 - 01.01.2012 - Synek
2.Mama_XK - 06.01.2012 - szpital Kliniczna, Synek
3.mamaO - 07-09.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka LILIANA
4.PaFFlinka - 11.01.2012 - szpital Puck, Synek PIOTRUŚ
5. Asica - 12.01.2012 - Synek
6.dirty_little_secret - 15.01.2011, szpital Zaspa, Córeczka WIKTORIA
7.Kola -18.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka LENKA
8.aniax -23.01.2012 - Synek Jaś
9.Struś - 26.01.2012 - szpital Kościerzyna, MACIEJ albo BASIA
10. Monika - 27.01.2012 - szpital Wejherowo, Synek
11.Marta-B -28.01.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZIA
12.Tekla28 - 30.01.2012 - szpital Wojewódzki, Córeczka AGATKA
13.olcia_ - 03.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek BARTUŚ
14.evilek - styczeń 2012 ?
15.niewiem1303 - 01.02.2012 - szpital Swissmed, Synek IWO
16.oolenka1 - 03.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ZUZANKA
17.Pauline85 - 04.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek STAŚ
18.Sasa1984 - 05.02.2012 - szpital Wejherowo, synek ALEKSANDER JAN
19.jasminka90 - 06.02.2012 - szpital Kliniczna, córeczka WIKTORIA
20.Luciolla -07.02.2012 - szpital Zaspa, Córeczka
21.Paula81 - 12.02.2012 - szpital Zaspa, Synek KUBUŚ
22.czarnaaga -12.02.2012 - Synek
23.elcia88 - 15.02.2012
24.Patrycjanka - 15.02.2012 - szpital Kliniczna, Synek KAJETAN
25.Aniulka87 - 16.02.2012 - szpital Wejherowo, Synek
26.Monika1987 - 19.02.2012 - szpital Zaspa, Synek WOJTUŚ MARIUSZ
27.Monika20 -20.02.2012 - szpital Kliniczna, Córeczka WIKTORIA ZOFIA
28.lutka - połowa lutego
29.fyzzy - 22.02.2012 - szpital Wejherowo, Córeczka ROMA
30.moniii1985 - 28.02.2012 - szpital Morski, Córeczka MARCELINKA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
MAdziakin - poszło:)
Najlepszego dla Julki z okazji pierwszego miesiaca:)
Brygida no właśnie chciałam se tą książkę zamawiać ale jeśli masz w pdf to super, podeślij mi proszę :) madziunianiunia0@wp.pl
Monika20 ojj przykro mi,że tak się źle czujesz:( musisz być silna, miejmy nadzieję,że szybciej urodzisz i nie będziesz musiała się tak długo męczyć, trzymam kciuki za Ciebie!!
Od dziewczyn list.-grud. kika dni temu dostalam książkę T.Hogg - Język Nimowląt, ma naprawde super rozdzialy dot. karmienia,bledow popelnianych itp. Jezeli ktoras z Was jest chętna to podajcie maila, przekaze dalej:)
Marti30 to super,że się ruszyło u Ciebie:)

u nas na razie puszka starcza na trochę ponad tydzień , ale daję jeszcze mojego mleczka ile mogę... później pewnie na krócej będzie starczać, troszkę to mleczko kosztuje ale co zrobić.
Witajcie dziewczyny.
U mnie juz troche gorzej w nocy nie moge wogule spac,jestem przeziebiona mam cukrzyce,tarczyce,wysokie cisnienie:( juz mam dosyc ,wszystko wychodzi troche przed porodem :(
Jutro do gina i zobaczymy co powie pewnie do szpitala mnie wezmie i beda wywolywac.Co do karmienia ja mam pełne cycki takiej metnej wydzieliny a bardziej lewego cycka nabrzmialy a prawy pol na pol,ale w 1 ciazy tez tak mialam kuba jadl wiecej z lewego,moje cycki wygladaja jak koszmar w rozstepach brzuch tez,rece i nogi mi zaczely puchnac,chodzic juz nie moge ,skurcze i ta wydzielina wodnista wykańczaja mnie,obym w tym tyg juz urodzila.
A ja próbuję wstawić suwaczek:)

image
jeszcze jeden plus dla pocieszenia- tatuś też może się cieszyć karmieniem maluszka :) i pomagać w nocy.
Dziewczyny mi ta herbatka hippa na laktacje POMOGŁA!!!! Prawy cycek duży i nabrzmiały i pełen mleka-aż sie Kubus zalał:)))
Kurcze ciesze się-teraz bedę przystawiac do lewej najpierw-może sie uda. Mąż mnie wkurza, bo ciągle mnie pyta jak tam mleko czy produkuje itd..... , że musi być a ja sie wkurzam. Mleko drogie-bo puszka ok 50zł , teraz by pewnie starczyła na tydzien ale potem jak dziecko bedzie większe??? Chciałabym karmić chociażby ze wzgledów finansowych ale jak to tak bedzie dalej wygladać, że chodzę z cycem na wierzchu to podziękuję. Zobacze jak dzisiaj będzie u niego ze spaniem... oby te 3 godz spał w nocy...
Idę poćwiczyć-z tych nerwów jem słodycze i wszystko co pod ręką.
fizzy na właśnie, są też jakieś plusy karmienia butelka:) a i masz rację, to wcale nie oznacza,że będę gorszą matką, przecież tak samo kocham moje maleństwo i zawsze będę się starła jak najlepiej dla niej.:)

niewiem1303 jak moja Julka czasami zaśnie przy cycu to nic nie jest w stanie jej obudzić. a mówiły też,żeby nie dawać butelki a jak będzie głodna to zje z cyca.. a ja wiem,że nie zje i co mam zostawić głodne dziecko?? ojj co ma być to będzie, a na pewno jakoś będzie:)
u mnie tez mama i tesciowa to samo, mowie ze Iwo zasypia jak kamien przy cycu a one ze na sile przysrawia i go budzic... jak na sile jak spi i nie ma szans zeby sie obudzil? mam go szarpac?

co ma byc to bedzie... ja opadam juz z sil
dokładnie! przyjaciółka mówi mi zawsze, że trzeba widzieć plusy- wiesz ile maluszek zjadł, masz pewność że jest najedzony. a to że nie cyckiem nie znaczy, że kochasz mniej czy nie dbasz o jego potrzeby. ja też chcę spróbować, ale nie mam zamiaru popadać w depresję jeśli się nie uda. postaram się podejść optymistycznie :)
no ale teraz po mału się oswajam z tą myślą,że jednak nie wyszło i staram się aż tak tym nie przejmować, starałam się, ale ten miesiąc to była męczarnia dla mnie i dla małej a ja ciągle zestresowana.. i tak jak fyzzy napisała, szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko i tego trzeba się trzymać
niewiem1303 właśnie też mnie wkurza ta presja otoczenia i to naciskanie na karmienie piersią..ok ja sama chciałam karmić piersią, wiem,że to najlepsze dla dziecka, ale niestety nie szło dobrze i bardzo mi z tym źle, a jeszcze gdzie nie pójdę (np. do przychodni) czy np. położna która przychodzi do domu, wszyscy mówią o ty karmieniu piersią, powtarzają w kółko to samo, czy te panie z poradni tak samo , ciągle słyszę to samo a ja to wszystko wiem i na prawdę już miałam dosyć tego.. do tego mama i teściowa cały czas to samo, przystawiaj na siłę i tak w kółko, przecież ja to wszystko robiłam a one ciągle swoje jakbym jakaś niedorozwinięta była... teraz teściowa ma przyjechać do nas za 2 tygodnie i aż się boję co będzie jak zobaczy,że tylko mm karmię..;(
dzieki za podtrzymanie na duchu, jeszcze powalcze, ale rzeczywiscie nic na sile, Iwo czuje ze jestem nabuzowana i sfrustrowana :(
Najgorsze ze ja mam duzo pokarmu, co 3 h sciagam 70 ml a przed chwila nawet 80 ml, troche juz pomrozilam na pozniej

Dzieki za linki, jak znajde chwile to poczytam...

wkurza mnie presja otoczenia i cisnienie na karmienie piersia jest okropne :(
niewiem1303 ja mam to samo, siedzę po 40 min z laktatorem i 20 ml tylko udaje się ściągnąć.. już od wczoraj nie ściągałam nic, a piersi ani trochę nie są nabrzmiałe, jeszcze ją przystawiam żeby coś tam jeszcze wypiła ale po mału przejdę tylko na modyfikowane. Nie ma nic na silę, a dziecko na pewno czuje to,że ja jestem cała zestresowana..

Agata no wiem,po szczepionce na gruźlicę to normalne,że ma się tą rankę, czasem nawet ropa z tego leci, ale my jeszcze nie mielismy tej szczepionki.. mała miała zastrzyk witaminy K w szpitalu po urodzeniu,ale nie wiem w które miejsce jej to zrobili, mąż akurat nie widział.. ale to jest tak pod skórą czerwona plamka więc nie wiem od czego...
madziakin u nas był ten problem z pępkiem. Chirurg go wypalił (czasem też podwiązują) i teraz przemywamy spirytusem i jest wszystko ok

Na lewym ramieniu tez mamy czerwona kropke coraz wieksza to po szczepionce na gruzlice

z karmieniem piersią już się poddałam. Zostajemy całkowicie na bebilonie. Piersi nie chce bo za wolno leci a po moim z\ butelki wpada w histerię więc już zaprzestaje ściągania.

Kurcze, dziewczyny, strasznie Wam współczuje tych problemow z laktacja... W sumie sama nie wiem, co bym zrobila na Waszym miejscu. Ja jeszcze będąc w ciąży wcale nie nastawiałam sie na karmienie piersia - doszlam do wniosku,ze bedzie co ma byc, ale postanowilam powalczyc, zeby miec pewnosc ,ze chociaz probowalam. No i udalo sie, ale podejrzewam,ze gdyby trudnosci trwaly dluzej, to bym sie poddala..
Ale skoro Wy probujecie juz tyle czasu, to moze znajdzcie jeszcze troche sily, bo moze jeszcze sie uda??

Madziakin - ja udalam sie do pediatry z małą przez te krostki i paszki,ale zostala obejrzana/osluchana od gory do dolu. O bilansie noworodka nie slyszalam i gdyby nie ww. powody nie odwiedzilibysmy lekarza az do 8 tyg, czyli do szczepien. Ale w sumie dobrze sie stalo, bo czuje sie spokojniejsza:)
Niewiem, myślę że Fizzy ma zdrowe podejście do karmienia. Nic na siłę, a szkoda żebyś tak się męczyła. Jeśli po wizycie doradcy Twój Iwo nadal będzie stawiał opór, to chyba nie ma co się szczypać?

Ja w szkole rodzenia dostałam dwa (podobno) pomocne linki nt karmienia: http://www.laktacja.pl oraz http://www.mlekomamy.pl
Nie zaglądałam do nich, ale może znajdziesz tam jakieś wskazówki albo może jest tam jakieś forum.

Hmm..swoją drogą, zastanawiam się jak to będzie wyglądać u mnie. Niedawno mi się śniło że nie potrafiłam przystawić swojego synka do piersi:(
Gratuluję kolejnej Mamusi:)

A marta_B urodziła na pewno, bo nie odzywa się dość długo:)

Zazdroszczę Wam Dziewczyny Maluszków, już nie mogę się doczekać swojego Filipka:)

Dziś byłam na pobraniu krwi, pielęgniarka jak mnie zobaczyła to przepowiedziała wielkie braki hemoglobiny:( przede mną jeszcze min 2 tygodnie ciąży a coraz częściej mam takie dni jak dziś, że noc nieprzespana, brzuch boli i w ogóle samopoczucie do d..py. Miałyście zgage w ostatnim miesiącu? Macie może jakieś sposoby na nią? Ja staram się jeść potrawy lekkostrawne, dużo warzyw, owoców, kilka godzin przed snem nic...a w nocy i tak nie śpię przez ten refluks. Masakra:(

Mama0 - rodziłaś w Wojewódzkim, mogłabyś coś niecoś napisać o swoich wrażeniach nt lekarzy, położnych, warunków? Też myślę o rodzeniu właśnie tam...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

do góry