Widok

MASKI

Noszenie masek jest nadal niezgodne z prawem, mimo że jest już w ustawie. Ta ustawa jednak jest sprzeczna z Konstytucją.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6
Noszenie maseczek niezgodne z prawem - to się uśmiałem.
Każdy, kto nosi maseczkę łamie konstytucje. Ha ha ha :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

"Najuprzejmiej przepraszam" za brak słowa. Nakaz noszenia maseczek jest niezgodny z prawem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czyli znaczy, że mogę nosić maseczkę i nie grozi mi za to kara grzywny? No to kamień z serca. :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Czy TK orzekł niezgodność tej ustawy z Konstytucją? Nie.
A ponieważ istnieje domniemanie konstytucyjności ustaw, można se psioczyć ale ustawa obowiązuje.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy jest to zgodne z prawem czy nie... noszenie maseczek nakazuje zwykła ludzka przyzwoitość i dbanie o innych! Nigdy nie jesteśmy pewni czy nie jesteśmy zakażeni i czy nie zakażamy innych! Wiem że maseczka nie chroni ani noszącego ani innych w 100% ale zawsze jest jakimś zabezpieczeniem przed roznoszeniem zakażenia! Mnie też jest niewygodnie w maseczce, mnie też jest duszno... ale noszę bo nie chcę nikogo narazić na ciężką chorobę lub śmierć!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

To jest oczywiste dla każdego, przyzwoitego człowieka, nie szukającego wykrętów.
Podobnie jest ze szczepieniami osób młodszych, dla których statystycznie ewentualny Covid-19 jest mniej groźny, ale dla starszych osób z ich otoczenia często okazuje się śmiertelnym. Szczepmy się, jeżeli dbamy o zdrowie nie tylko swoje, ale i o swoich bliskich
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Fatygowałoś się aż z Ostrołęki, aby nam to wyznać?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Czy forum, jest tylko dla przyzwoitych ludzi z trójmiasta? Jestem pewien, że nie :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A skądże. Propandemiczną propagandę można uprawiac z dowolnego miejsca na świecie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Fakt. Mądrego zawsze warto posłuchać, niezależnie skąd by nie był.

Anonimie, nie wiem ile masz lat. Powiedzmy, że 25. I do lutego ubiegłego roku nikogo nie zarażałeś wszystkim co masz w środku? Dopiero od lutego ubiegłego roku zacząłeś być źródłem epidemiologicznym zagrażających życiu innych? Pomyśl trochę i poszerz wiedzę. Wirus covid był zawsze i jest i pewnie będzie. Żadne to odkrycie. Wirusy też mutują. To też nie nowość. A ludiom wtłacza się głupoty i straszy. Nie ma żadnej pandemii ani nawet epidemii. Jest pLandemia. I skończy się jak możni tego świata stwierdzą, że z ludźmi można już wszystko zrobić. Maski/kagańce nie chronią przed wirusami. Wręcz przeciwnie, są szkodliwe. Zabrano Ci wolność i zakazano oddychania (wbrew Konstytucji, jeżeli ona coś dla Ciebie znaczy)! Tak Cię zmanipulowano, ogłupiono, że już nie rozumiesz, że stałeś się niewolnikiem! Obserwuj rzeczywistość, może coś dostrzeżesz. Może zauważysz, że w szybkim tempie nasz Kraj przekształca się w obóz (likwidacja prywatnego biznesu..., wyszczepianie..., zakaz nauczania w szkołach...), w którym m. in. ludzie zmanipulowani stosują segregację sanitarną i są pierwsi do linczu na tych, którzy oddychają bez maski. Zadaj sobie pytanie - w jakim kraju chcesz żyć - Ty, czy Twoje dzieci lub wnuki. Zastanów się. Jeśli nie zrobisz nic i będziesz powielał to, co mówi telewizornia, będziesz jednym z tych, którzy zniszczą nasz Kraj i nasz Naród.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zadałem sobie pytanie - w jakim kraju chciałbym żyć?
Odpowiadam - w kraju wolnym od oszołomów, którzy wszędzie widzą spisek elit.
Popularny magazyn naukowy The Lancet opublikował badanie, w którym sprawdzono jak zastosowanie masek wpływa na rozprzestrzenianie się koronawirusa. Nie odnotowaliśmy związku pomiędzy noszeniem maseczki a ryzykiem zakażenia czytamy.
https://nczas.com/2021/02/08/the-lancet-nie-odnotowalismy-zwiazku-pomiedzy-noszeniem-maseczki-a-ryzykiem-zakazenia/
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Pewnie po tym odkryciu lekarze chirurdzy przestaną operować w maseczkach :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Raczej nie. Z bakteriami, które są przynajmniej o rząd wielkości większe od wirusów, maseczki chirurgiczne radza sobie całkiem nieźle.

Wirusy nie wędrują samodzielnie. Maseczka spokojnie zatrzyma "kropelki" wydychane z powietrzem i wirusem. Jeżeli nie wszystkie, to dużą ich część.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Celem maseczek nie jest ochrona, tylko szkodzenie. Chirurdzy je noszą, ponieważ pracują na otwartych ranach. Skóra jest naturalną barierą dla środowiska zewnętrznego. Jak ją dezynfekujesz co wizytę w sklepie, to niszczysz tą barierę. Zakrywanie nosa i ust ma zwiększyć stężenie zarazków, co w połączeniu z brakiem ruchu, stresu i za chwilę szczepionek ma zwiększyć ilość ciężkich przypadków koronki. Po to są przygotowane szpitale tymczasowe, ponieważ osoby zaszczepione będą głównymi roznosicielami virusa. Do tego dojdą powikłania zwłaszcza wśród ludzi w podeszłym wieku i mamy gotowy przepis na kolejną fale pandemii.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

Niepotrzebnie znowu zmierzasz w kierunku spisku, przez co dyskusja staje się bezcelowa.
Wirus nie dostaje się przez skórę dłoni, więc rzekome niszczenie bariery jest w tym przypadku bez znaczenia. Dłonie myjemy, albo dezynfekujemy po to, żeby wirus nie był przenoszony za ich pośrednictwem. Wirus za pośrednictwem dłoni może przedostać się do ust i nosa, które są przedsionkiem rozwoju choroby. Dlatego pożądana jest każda przeszkoda uniemożliwiająca przedostanie się wirusa do tego przedsionka. Przeszkodę taką stanowią wymyte, albo zdezynfekowane dłonie oraz maseczka na ustach i nosie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taka ciekawostka: Przez ostatnie 24 godziny (normalna, przeciętna doba) maseczkę miałem na ustach w sumie przez 20 minut i jeden raz zdezynfekowałem dłonie podczas wizyty w sklepie. Mniej więcej każdy dzień jest podobny. Dłużej na wolnym powietrzu zazwyczaj przebywam poza miejscami publicznymi, więc nie mam potrzeby używania maseczki. Widzisz gdzieś problem zdrowotny?
Nikt nie chodzi w tej samej maseczce godzinami. Nawiasem mówiąc, medycy wykonujący codziennie kila zabiegów chirurgicznych mają maseczki na ustach przez znacznie dłuższy czas w ciągu doby i żyją.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tutaj jest link do badania:
https://www.thelancet.com/action/showPdf?pii=S1473-3099%2820%2930985-3
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

To jest USS Ohio. Atomowy okręt podwodny. Wyposażony w zabawki zdolne zrobić krajobraz księżycowy z kilku takich krajów jak nasz. Jak mniemam chłopaki i dziewczyny z US Navy poddawani są badaniom regularnie i szczegółowo. Ale maski są. Nie dość że na oceanie, to jeszcze kilkaset metrów pod wodą. No to kto ma władzę? Ci co mogą wydać rozkaz użycia zabawek, czy ci co się bawią w ubieranie żołnierzyków w maseczki? Czy to są jedne i te same osoby? No bez jaj. Jakiś tam admirał nie będzie się przecież zajmował takimi pjerdołami jak nonsensowne fatałaszki na twarzach

image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

No to kto ma władzę?
Wydawaćby się mogło, że jest to pytanie retoryczne, a jednak jestem przekonany, że odpowiedzi będą różne :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

były pracownik szpitala proszę o opinię czy według Pana , czy Pani przeprowadzenie operacji a nawet ekstrakcja zęba w maseczkach jest zgodna z konstytucją , jak zwykle laicy w tym kraju, są najmądrzejsi i najlepiej wszystko wiedzą.................
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A czy wiesz, że wg najnowszych wytycznych WHO teraz będą pobierać do testu PCR wymaz z odbytu? Będą wkładać głęboko patyk i obracać nim raz w prawo i dwa razy w lewo. To nie żart. Sprawdź w necie.
Aha sataniści w USA i Niemczech zalecają teraz podwójne maski, ponieważ pojedyncze niezbyt skutecznie podduszały ludność.
Jeden lekarz sobie żartował głupim filmikiem na FB z przeciwników szczepień, a kilka dni później po drugiej dawce eliksiru zmarł. Na oko chłop był zdrowy jak dąb. A tak zachęcał do szczepień.

Inne tematy z forum Koronawirus

przeprowadzka !!?? (36 odpowiedzi)

Sprzedaliśmy dom, kupiliśmy drugi. Musimy się przeprowadzić... Czy zamawiać firmę...

do góry