Widok

MBA w Gminie Szemud

Wójt z naszych pieniędzy wydał ponad 43 tysiące za swoje studia MBA w Krakowie.
Czy ktoś z UG Szemud albo z Rady Nadzorczej GPK Szemud robił MBA na Collegium Humanum ?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

robił, dobre.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Robił studia MBA z naszych pieniędzy i wylał asfalt pod swoje działki w Kielnie. O tym należy głośno mówić!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

też z naszych pieniędzy
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jaki cennik, ktoś wie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czas na rozliczenie. Jaki to dyplom? Z jakiej uczelni i za ile? To są pytania na które wymagana jest odpowiedź, jeżeli kandydaturę tego pana należy brać pod uwagę. Niektórzy za lojalność pewnie nieźle się obłowili, miejscowi wszystko widzą a wyborcy powinni być o wszystkim poinformowani, także o tym, kto z radnych głosował za pokryciem kosztów tych "wartościowych" studiów.,
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wszystko było wałkowane na tym forum i na Grupie Bojano na FB. Źródłem były sprawozdania finansowe Gminy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie było wałkowane kto z rady nadzorczej GPK ma dyplom MBA, z jakiej uczelni i kto za to płacił ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwnym trafem w radzie nadzorczej GPK Szemud zasiada wyjątkowo sprzyjająca Wójtowi Pani Sekretarz UG.
Czy na podstawie dyplomu MBA ?
Ciekawa na jakiej uczelni go robiła?
Może warto też zapytać pozostałych członków Rady oraz Prokurenta ( związanego z KK Invest ) jak się tam znaleźli, kto ich powołał ?
Było nie było UG Szemud wytransferował do tej spółki 77 mln zł kapitału.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

GPK to spółka gminna która ma 100 procent jej udziałów. Wystarczy spojrzeć w KRS. Spółka zarabia to Gmina zarabia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Brawo !
Widzę, że trole już się aktywują :)
Przecież napisałem, że w tej spółce jest 77 mln kapitału wytransferowanego z Gminy.
Tylko nie wiadomo czy spółka zarabia czy traci bo nigdzie nie ma aktualnych sprawozdań finansowych - choć to chyba obowiązek.
Aczkolwiek to nie takie proste stwierdzenie czy sama zarabia czy traci bo za wszystko i tak płaci UG pokrywając koszty.
To po prostu wyprowadzenie pieniędzy z UG poza jego kontrolę.
No ale pewnie zaraz Eh napiszesz, że UG ma kontrolę.
No tak, w radzie nadzorczej jest m.in Wójt i Pani sekretarz, która nie wiadomo gdzie robiła MBA.
Czyli układ dość jasny - kontrolowany jest kontrolującym.
I robi co chce w zarządzaniu wyprowadzonym z UG kapitałem.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Te gminne spółki to zawsze są grubymi nićmi szyte.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gmina płaci za wykonanie prac gminnej spółce. Kasa zostaje w Gminie. Lepiej płaci obcym firmom spoza Gminy ? Jak dla mnie każdy Wojt który wygra wybory ma firmę która odciąża gminę. Bo zysk wraca do niej. Akurat czepianie się jej jest bez sensu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tylko to jest tworzenie kolejnych stołków zarządzczych i administracyjnych. Ja rozumiem, w mieście 50 000 wzwyż, ale w Gminie z 20 000 mieszkańców tworzenie odrębnych spółek to trochę przerost formy nad treścią.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie wiem czy wiesz ale nasza gmina to przedmieścia i sypialnia trójmiasta. I akurat taka firma jest potrzebna. Bo jak pisałem powyżej czemu ma zarabiać obcą firmą ? Jak zysk może wrócić do gminy która będzie stać na więcej inwestycji bo będzie oszczędność ? To się nazywa gospodarność.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak oszczędność ?
A z czego to wnioskujesz - ze sprawozdań finansowych spółki, których nigdzie nie ma ?
No ale musi być oszczędność - w końcu w Radzie Nadzorczej jest Wójt z dyplomem za nasze pieniądze i Pani Sekretarz UG z dyplomem MBA nie wiadomo jak renomowanej uczelni. A i jeszcze prokurent z
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak to kto zapłacił? MY!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Donieść do prokuratury, z dołączonym wykazem radnych, którzy to akceptowali. - poplecznicy. Kasa do zwrotu - solidarnie.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Jechowi przy ul. Św. Józefa (82 odpowiedzi)

Słyszałam że znajduje się tam jakaś sekta jechowych którzy notorycznie śpiewają na pół bojana co...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

Telewizja naziemna (3 odpowiedzi)

Dzień dobry, czy macie sygnał telewizji naziemnej, u nas tylko nieliczne programy,brak m.in....

do góry