Widok

Meble kuchenne salon czy stolarz ?

Witam

Właśnie odebrałam mieszkanie i muszę zrobic kuchnię. Rozmawiałam ze znajomymi co mogli by polecić i jedni mówią, że lepiej wybrać dobre studio, a inni, ze lepiej stolarza bo taniej. Przeglądałam fora i oinie są bardzo rózne. dlatego prosze o pomoc

Czy kupic kuchnię w salonie czy u stalarza ?
Czy mozecie polecić jakiegoś wykonawcę salon lub stolarza?

Jeżeli ktoś będzie tak miły i prześle mi na maila zdjęcia z realizacji oraz cenę kuchni bardzo mi to pomoze asiag244@wp.pl

Prosiłabym aby nie wpisywały się firmy zalezy mi na poleceniu firmy przez osoby które realizowały kuchnię.

Z góry dziękuję za pomoc
Asia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
sprawdzi pani w IKEA, może się pani nie zawiedzie na stolarzu tak jak się zawiodłem. Robią naprawdę solidnie i dużo ludzi spotkałem zadowolonych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
dobre
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Najlepiej skorzystać z usług stolarza. On dopasuje wszystko dokładnie do wymiarów. Osobiście polecam tą firmę http://www.diupero.com.pl/. Są spoza trójmiasta, ale przyjmują zlecenia z całej Polski. Pan Andrzej wyposażał dla mnie chyba połowę domu :) Naprawdę dobry fachowiec, z tego co się orientuję to w niektórych projektach łączy nawet drewno z kutym metalem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tu się nie zgadzam projekt mi zrobił stolarz nie na kolanie tylko na komturze a stolarz ma zrobione x mebli i ma doświadczenie POLECAM P MIRKA 504 924 787 SOLIDNY PRACA WYKONANA WTERMINIE
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Polecam firmę http://www.limeble.pl
nr do stolarza 796649694
Witam,

Może sprawdzi Pani tutaj: kuchnie123.com.pl nie dość, że ma Pani darmową wycenę, to jeszcze polecą Pani stolarza.
szafy-meble.com POLECAM
Witam. Czytałem wszystko i dużo bredni tu pisze. Jestem stolarzem i znam dużo innych stolarzy,montażystów i kilka salonów.Prawda jest taka że oko idzie oszukać. Ekspozycje są ewidentnym systemem reklamy to muszą być idealne. W praktyce to można sie doszukać wielu niedoskonałości. W salonie cena musi byc wieksza by opłacic ludzi siedzących za krzesłem a stolarz który przyjedzie z meblami na przyczepce opłaca tylko siebie. Głupotą jest myśleć ze garażowcy to cieniasy. Niejedna firmy chciała by mieć tak dokładną i myślącą osobę do pracy. Wszędzie chodzi o kase. Są rózni ludzie .Problem by trafić na odpowiednich dla siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam solidnego i terminowego stolarza 501548244
Szczerze polecam dwóch samodzielnych stolarzy nie będę wychwalała ich prace po prostu są dobrzy w swoim fachu kontakt: meblestolarstow@gmail.com 668-595-662
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja też polecam stolarza, sam korzystałem z usług: http://www.solpol-meble.com.pl projekt i doradztwo za darmo, miły kontakt, i przedewszystkim można spokojnie zastanowić się czego się chce
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja uważam że meble kuchenne najlepiej pod wymiar to zrobić od stolarza fachowcy wiedza co robia ikea to syf
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Znalazłam coś takiego: http://www.kuchnie123.pl/blog/stolarz-studio-kuchenne-ikea/wymarzona-kuchnia-stolarz-studio-kuchenne-czy-ikea.html
odnośnie dyskusji o wyższości jednego rozwiązania nad drugim. Ja jestem przed i mam podobny dylemat. Postanowiłam, że na początek swoje poszukiwania rozpocznę od Ikei.

Pozdrawiam wszystkich kupujących właśnie kuchnię!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Może jakoś konkretniej ?
Ja polecam chłopaków z Nitoris Design z Poznania, poleciła mi ich koleżanka u której w Wejcherowie montowali kuchnie. Podaje nr telefonu do p. Piotra 507377244.
Wykonywali dla mnie 2 szafy wnękowe i oprócz tego biurko wraz z 2 komodami. Napaliłam sie na Klera, jednak kwota mnie przeraziła. W Nitoris wykonali mi powyższe za powiedzmy 40% ceny Kler.
Jestem na prawdę zadowolona. Wiem że wykonuja również kuchnie.
Niestety ( z niewiedzy wcześniej zamówiłam kuchnie w Meblobuku,
cóż wiem że przepłaciłam chociaz kuchnia wyszła fajnie )
Generalnie chłopaki z Nitoris Design planowali otworzyć studio po Nowym Roku może juz takie powstało.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie polecam tego Pana powyżej. Radze jego omijać szerokim łukiem. Jego pracownicy to banda partaczy. Żerują na pieniądzach naciągają a później nie wywiązują się z obietnic. Mam same złe wspomnienia ze współpracy z ta Firmą, kosztowała mnie ona wiele nerwów i czasu.
No i po co było to fisiowanie z "chłopakami" i "nie byciem posądzanym o reklamę" dwa posty wyżej? Nie można tak od razu, zamiast z ludzi idiotów robić?
taaa piszesz "montowane w garażu" "rysunek na kolanach" chłopie dawno widać u profesjonalnego stolarza nie byłeś.Nigdy nie kupiłbym beznadziejnych składaków produkowanych masowo w fabryce. Marna płyta, tani laminat. Nie dzięki.
witam
zapraszam na naszą stronę i zapewniam że rozwiejemy pani wątpliwości

www dontworry.pl
pozdrawiam
Jerzy Demianiuk
dobry pomysł i projekt to podstawa + fachowiec od montażu i wtedy efekt może być zadowalający . A najlepiej jak ze sobą współpracują . Ekspozycja może faktycznie nie jest niezbędna bo i tak wszyskiego nie da się pokazac ale dobrzy fachowcy to podstawa . Jak się stolarz bierze za projektowanie to cudów nie wymyśli chyba że komuś zależy na pochowaniu garnków żeby nie leżały na widoku . Czy ktoś widział żeby domy projektowali murarze , żeby było taniej ? Tak się nie zaoszczędzi a z praktyki wiem , że dobry projekt pozwoli wiele oszczędzić na materiale , zwiększa funkcjonalność i pojemność mebli. Dzięki temu że do projektowania wnętrza domu zatrudniłem architekta to wiele super rzeczy kupiłem tanio w necie i koszt architekta mi się zwrócił i jeszcze zostało a efekt jest super i czasu ile zaoszczędziłem . Takie bzdury , że stolarz zrobi wszystko super to bajki tych samych stolarzy , którzy powinni odejść z epoką komuny. Niech stolarz zajmie się robotą a projekty zostawi fachowcom, którzy po to właśnie kończą uczelnie . Projekt zrobiony przez stolarza to najłatwiejszy dla niego do zrobienia zestaw mebli a to projektanci często myślą o tym żeby klienci byli zadowoleni mimo że stolarze potem stękają i narzekają .
Niezaleznie co sie wybierze to kazdy ma swoje zdanie, ja jestem zadowolony bo kupiłem meble z ikea a reszte 4 szafki dorobił mi pan Rafał Ćwikałowski 693 748 618, zmontował mi kuchnie , ustawił i wg, polecam fachowca. Ma smykałke i dobre pomysły.
do góry