Widok

Meble kuchenne salon czy stolarz ?

Witam

Właśnie odebrałam mieszkanie i muszę zrobic kuchnię. Rozmawiałam ze znajomymi co mogli by polecić i jedni mówią, że lepiej wybrać dobre studio, a inni, ze lepiej stolarza bo taniej. Przeglądałam fora i oinie są bardzo rózne. dlatego prosze o pomoc

Czy kupic kuchnię w salonie czy u stalarza ?
Czy mozecie polecić jakiegoś wykonawcę salon lub stolarza?

Jeżeli ktoś będzie tak miły i prześle mi na maila zdjęcia z realizacji oraz cenę kuchni bardzo mi to pomoze asiag244@wp.pl

Prosiłabym aby nie wpisywały się firmy zalezy mi na poleceniu firmy przez osoby które realizowały kuchnię.

Z góry dziękuję za pomoc
Asia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Witam , jestem żoną stolarza , który ma swoją firmę . Jak wiadomo" szewc bez butów chodzi" , tak samo niedawno ja znalazłam się w podobnej sytuacji : zakończony remont domu i przydałyby się meble , niestety mąż miał urwanie glowy , zamówień mnóstwo , więc zaproponował mi ,żebym zamówiła sobie kuchnię jaka mi się podoba w salonie . Cena jednak wyszła kolosalna , więc mąż zgodził się zrobić mi ją po godzinach (identyczną jak w salonie ,bo już nie chciałam innej ) o wiele taniej . Obie sumy , ta ze sklepu i ta od męża bardzo się różniły , także myślę że zamówiona u stolarza ma napewno taką przewagę nawet doliczając koszty robocizny i dowozu,zaletą też jest to, że zrobi nam jaką sobie wymarzymy , wystarczy przynieść zdjęcie lub projekt , a nawet może na miejscu w mieszkaniu zaprojektować wg gustu i pomysłow klienta. Jest też możliwość zamówienia od razu sprzętu do kuchni różnych firm. Pozdrawiam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Promocja! Blaty typu Solid Surface (akrylowe ) -corian, staron, hanex, już od 800 PLN /mb

Meble to nasza specjalność od ponad czterdziestu lat. Pracujemy indywidualnie z każdym klientem, dlatego projekty, które tworzymy są niepowtarzalne, wyjątkowe, dostosowane do potrzeb i wymogów naszych klientów.

Nie produkujemy mebli - my je tworzymy. Stosujemy wszelkie materiały, jakie są dostępne na rynku meblarskim. Urządzamy kuchnie wraz z aneksami jadalnymi, sypialnie, salony, pokoje dla dzieci, łazienki, garderoby, biura.

Meble powinny stanowić integralną całość z wnętrzem, oraz dopełniać się nawzajem. Nawet dobrze zaprojektowane meble nie będą w pełni oddawać uroku i klimatu pomieszczenia bez odpowiedniej aranżacji otoczenia. Dlatego oferujemy naszym klientom usługi w zakresie architektury wnętrz. Na etapie projektowania ważny jest dla nas stały kontakt z klientem.
Podczas rozmowy poznajemy preferencje inwestora względem stylu i klimatu wnętrza, aby późniejszy projekt spełniał wszystkie wymogi komfortu, dobrego smaku, wygody i estetyki. Staramy się sprostać wymaganiom wszystkich, którzy nam zaufają i zaspokoić nawet najbardziej wyszukane wyobrażenia klientów o swoich wymarzonych wnętrzach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
cześć

Wysłałam zdjęcie mojej kuchni jak prosiłes

pozdrawiam

aga
Jestem stolarzem z 15-letnim doswiadczeniem od 4 lat prowadzę rodzinną firmę na stronie http://www.supermebel.pl można obejrzeć nasze realizacje .Pomiar wycena projekt są bezpłatne . Zapraszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
I ja też poprosze o fotki jagula5@wp.pl
Jestem na etapie wybierania wykonawcy mebli kuchennych.
Ja poproszę:
robert.pazura@wp.pl
pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wtam

Tak się składa, że mam kuchnię z nobili i montował ją u mnie pan grzegorz. Meble naprawdę super, a kuchnia wyglada rewelacyjnie. montaz trwal 1 dzien, poprosiłam aby zabezpieczyli podłgę i zaraz kartony z mebli wykozystali do jaj zabezpieczenia, na koniec zabrali wszystkie smieci. Jak ktos bedzie zainteresowany jak wyglada moja kuchnia chetnie przesle zdjecia.

ozd
Do Mila

Szczerze mówiąc twoja odpowiedz brzmi dwuznacznie i nie bardzo rozumiem co znaczy układ na plus dla wszystkich. Sam prosiłeś o radę to facet ci jej udzielił jak sam wiesz najlepiej to co robisz na forum.
Brzmi tak pięknie, że aż trudno uwierzyć poprostu sielanka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziękuję. Nobila - to brzmi jak zdrowy układ na plus dla wszystkich. Osobiście zastanawiam się nad Propłytem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Witam

Jestem stolarzem ale nie mam własnego typowego zakładu tylko miejsce do składania mebli i samochód transporter oraz narzędzia FESTO i BOSCH. I nic więcej nie potrzebuję aby wykonywać meble. Fronty fornirowane, lakierowane i inne bez większego problemu zamawiam w Elblągu, a korpusy dokładnie płyty wycięte dokładnie na wymiar zamawiam w gdańsku. Resztę akcesoriów typu szuflady, zawiasy i inne bez problemu dostaniesz w hurtowni od ręki. Wykonuje góra 3 kuchnie w miesiącu ponieważ więcej nie daje rady, ponieważ trzeba to odebrać materiały, skręcić szafki, i zmontować u Klienta. I nie mam problemów z realizacją ale znam kilku kolegów którzy biorą ile się da kuchni, a pozniej to już jak domino i nie dają sobie wytłumaczyć, że co za dużo to nie zdrowo. Na twoim miejscu wybrałbym stolarza ponieważ będzie tańszy, a projekt zrób w jakims salonie i zapłać za niego. Wiec co klient to opinia i sa kiepscy stolarze, znam wielu i słabe studia też znam, dlatego jednoznaczne opinie, że ten napewno lepszy nie mają racji bytu ponieważ prawda jest po środku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Do Karolinka29

Cześć taka mała rada.

1. Reklamacja lub protokół odbioru po montażu zawsze na piśmie za potwierdzenim odbioru najlepiej listem poleconym lub osobiście w salonie (pieczątka i podpis, że przyjęte)

2. Na reklamacji piszemy wszystkie uwagi co do regulacji, uszkodzeń, wad. Firma z zasady ma 14 dni na odpowiedz jeżeli nie odpowie to z przepisów prawa wynika że firma uznała wszystkie zgłoszone usterki i 15 dnia nie ma nic do gadania.

Jak to nie zadziała jest kilka innych sposobów na załatwienie szybko sprawy ale oczywiście ważne jest jak prowadzi się dialog z firmą, jak my wywiązaliśmy się z warunków umowy etc.
Do Mila

Swoją kuchnię zrobiłem sobie sam ale od kiedy montuję meble miałem okazję pracować w kilku firmach w trójmieście i wyrobić sobie o nich zdanie co do jakości mebli i profesjonalizmu. Dla montera najważniejsze jest aby na montażu nic nie brakowało i nie było reklamacji, a jak są to zeby szybko firma realizowała ponieważ w większości firma płaciła mi po zakończeniu montażu i usunięciu usterek (ostatnia wpłata Klienta była dla mnie). Z zasady nie piszę negatywnych opini o konkretnych firmach, a tym bardziej o byłych pracodawcach ale myślę, że pozytywna opinia jest na miejscu.

1. SALON - Meble NOBILIA - mój obecny pracodawca - przeważnie montaż trwa 2 dni i nic nie brakuje, meble bardzo dobrej jakośc. Ponadto zanim pozwolili mi montować meble byłem w zeszłym roku przed otwarciem salonu wysłany na szkolenie które trwało tydzień, i przedewszystkim omówili konstrukcję szafek co i dlaczego jest robione, pokazali każą śrubkę, i inne drobiazgi i pokazali jak ich używać były to bardzo cenne informacje.

2. SILVAN - montowałem tam meble i mogę powiedzieć, że jak na ofertę nietypową ponieważ robiliśmy wszystko od mebli do salonów po kuchnie, okładziny ścienne czyli jak stolarz tylko dużo lepiej było to zorganizowane.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
no dałam panu szefowi firmy czas do czwartku, jeśli nie będę miała skończonej wymiany frontów zaczynam działać; nam z tego co pamiętam powiedzieli, że fronty są firmy BRW... jak coś zgłoszę się do Ciebe, a nazwę studia wymieniłam już w innym wątku "opinia o salonie"
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Panie Grzegorzu,

Ma Pan ogromną wiedzę. Czy można skorzystać z Pana doświadczenia i poprosić o namiar na STUDIO / STOLARZ Z WŁASNĄ PRODUKCJĄ, którzy:
- będą mieli w ofercie różne warianty szafek narożnych (kuchnia
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Do Karolinka29

Moja rada to pomiń studio w tym łańcuszku i napisz skargę dotyczącą obsługi i niezałatwionej reklamacji bezpośrednio do producenta podaj nazwę salonu to chętnie ci w tym pomogę.

Pozdrawiam

Grzegorz
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ulka

Trochę za bardzo skupiłaś się na jednej cześci mojej wypowiedzi o programach projektowych ale meritum sprawy jest inne i chętnie z tobą podyskutuję omawiając fakty. Jako pierwszy wezmy pod uwagę:

FAKT 1 - DO OMÓWIENIA NA FORUM

STUDIO MA SALON I EKSPOZYCJĘ A STOLARZ NIEMA

czy to przemawia na korzyść stolarza czy studia ?

STUDIO

- możesz obejrzeć meble, sprawdzić systemy jezdne i ocenić jak może wyglądać gotowa kuchnia oraz dodatkowo zainspirować się oraz wykorzystać ciekawe pomysły w swojej kuchni.

- jak firma ma salon otwarty w konkretnych godzinach to w razie problemów nie musisz ich szukać po całym trójmieście tylko wiesz gdzie się udać. Oraz w razie reklamacji np. dotyczacej jakości montażu możesz odnieść się do ekspozycji i wskazać, że tam jest to zrobione inaczej lub lepiej i dobre studio powinno poprawić niedociągnięcia

- trzeci argument jaki przychodzi mi do głowy to kwota jaką trzeba przeznaczyć na meble i czasami jest to 5000 zl, innym razem 10000 zł, a czasami 20000 zł są to poważne sumy i szczerze mówiąc warto się zastanowić komu je się powierza ponieważ nie są to sumy małe i kuchnia to nie dzinsy za 100 zł więc na słowo honoru dając pieniądze stolarzowi (tu pierwszy typ stolarza jakich większość w trójmieście tzw garażowy) raczej bym nie powierzył. Drugi typ firm stolarskich to takie które mają wynajętą pomieszczenie produkcyjne, często posiadają własne maszyny (piły, oklejarki, frezarki itd) tu zgodzę się, że mamy większą pewność ale co to za różnica czy ma się salon czy pomieszczenie produkcyjne z maszynami i to i to kosztowało i jak każdy zauważy w tym przypadku cena bardziej przemawia na korzyść mebli fabrycznych. a mit o tanich meblach od stolarza pochodzi od garażowców którzy gdzieś montują meble z salonu i dorabiają robiąc coś swojego i w większości nie są stolarzami po szkole i taka jest prawda.

STOLARZ Z WŁASNĄ PRODUKCJĄ - NP. PROPŁYT, SILVAN, RUSTIKA

robią dobre meble widziałem ich realizacje ale ceny w tych firmach są wyższe niż w studiach ale zaleta jest taka, że robią nie tylko kuchnie, co więcej posiadają ekspozycję. Więc można ich porównywać z meblami fabrycznymi ale ze względu na to, że robią praktycznie wszystko od kuchni po salony, łóżka bedą drożsi ponieważ brak im powtarzalności produktu ale atutem jest brak standardów.

STOLARZ GARAŻOWY

- najczęściej tylko nazywa się go stolarzem ale meble nauczył się składać pracując w salonie i montując meble z fabryki

- nie ma ekspozycji, a meble robi w potocznym garażu i to napewno nie mówi o jakości tylko o mozliwie niższej cenie niż w salonie ale coś za coś.

Jak widzisz nie jestem początkującym monterem, meble montuje już 10 lat i trochę wiem na ten temat więc zachęcam do ciekawej dyskusji.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
asiag@244@wp.pl
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak,jak klient ma byc zadowolony to trzeba zainwestowac
Marcin, jak to? Nie masz fabryki i masz program do projektowania mebli?:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry