Widok

MEDELA - problem z laktaroem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamcie drogie,
mam laktator medli, zachwalany dla wszystkich pod niebiosa przez polozne na SR tylko ze dla mnie o tylek rozbic.... sciaganie pokarmu idzie jak krew z nosa, albo wcale...
Czy ktoras z Was z niego korzystala? Jakie sa Wasze doświadczenia? Z gory dziękuje!
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
raaany... mialo byc z laktatorem:D:D:D
chyba jeszcze sie do konca nie obudzialam....;/
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miałam laktator Medeli. Na początku musiałam sie do niego przyzwyczaić i chyba moje piersi też ;). A potem szło gładko.
Nie poddawaj sie po pierwszej próbie
rany..... moze sprobuje.. ale 2 razy (2 dni) prbowalam sciagac pokarm na choc jedna porcje i generalnie masakra... no nic.. bedziemy probowac dalej..
image
Ja mam ten sam problem. Na początku ściagałam ręcznym Aventu i szło dosyć wolno. Wszyscy namawiali mnie, że jezeli już mam ściągać to najlepiej kupić elektryczny Medela. Skusiłam się i kupiłam swing. Niestety próbowałam już kilka razy i w porównaniu z ręcznym to koszmar. Ręcznym potrzebuję ok 15 min na ściagnięcie pokarmu a elektrycznym prawie 40. Koszmar. Efekt jest taki, że elektryczny lezy w kartoniku a ja uzywam ręcznego. Szkoda mi tylko tych 400 zł wydanych :-)
To nie wina laktatota- poprostu niektorym sciaganie pokarmu tak idzie- mi sciagniecie jednej porcji mleka dla dziecka zajmowalo wiecej niz godzine!!! A tyle sie naczytalam ze mozna sciagac, mrozic itd. Wtedy chyba musialabym sobie na stale ten laktator zamontowac:)
Mialam AVENT
Po prostu wtedy kiedy dziecko mialo dostac moj sciagniety pokarm- dostawalo sztuczny bo ja sciagac nie umialam
image
image
Ja mialam reczny Medela i na początku tez kiepsko mi to szło,ale mam a mi poradzila zebym przed sciąganiem zrobiła okład na piersi z ciełej pieluchy. Poporstu prasowalam pieluchy i przykładalam takie cieplę do piersi i po jakis 0 minutach kilku aokładów ściągałam mleko i zajmowalo mi to wtedy 15-20 minut i to na ki9lka porcji.
ostatnio sciagalam ponad 3 godziny i udalo mi sie sciagnc 50ml.... przeciez to paranoja...
image
rzeczywiscie, po masazu piersi mleczko lecialo szybciej... sprobuje z pieluchami!
image
ja miałam ten laktator i wciągu 15 min sciagalam po 200ml :) byłam z niego bardZo zadowolona:) i teraz tez go kupię,
imageimage
ALEx TE OKLADY SA GENIALNE!!!!!!:))))

DZIEKI ZA RADY:))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
image
ja też mam medele i chwaliłam sobie
a mi nic nie dawaly zadne oklady ani obecnosc dziecka tuz kolo mnie...
image
image
No te okłady to podobno stare babcine metody:) dla mnie były zbawieniem bo musialam zasuszac pokarm i sciagac do zera a tylko po takich okladach mi sie to udawało.
alex ja jestem w trakcie zasuszania, mi kazali ściagać aż poczuje ulgę a nie do zera, moze twoja metoda jest lepsza. cZyli ogrzewam pierś i sciągam do zera?
dokladnie,ja sciagalam do zera ile sie da , a potem mąż mnie owijal całą bandazrem elastycznym,i jak czulam ze mnie piersi zaczynaja bolec to sie odwiazywalam robilam oklady i sciagala i znowu sie obwiazywalam,ale ja mialam mega duzo mleka wiec nawet tabletki bralam na zasuszanie i trwalo to w sumie 2 tygodnie,wiec zycze cierpliwosci.
a zamiast pieluch moze byc cieply tremofor,przynajmniej nie trzeba prasowac co chwile tak jak pieluch,albo poduszka elektryczna
Ja najpierw ściągałam Medela marne 10 ml. Dopiero jak moje piersi przyzwyczaiły się to potrafiłam dojść do 120 ml z jednej piersi.
image
tez mam ten laktator i tez sciagalo sie tempem slimaczym ale to byla raczej wina tego ze ja praktycznie nie mialam pokarmu i max 30ml sciagalam w ciagu 3 godz:]
image
medela swing jest rewelacyjna, utrzymałam na tym laktatorze laktację przez 5 miesięcy, ściągając po 150 ml mleka z każdej piersi w ciągu 30 minut :) wolną ręką przeglądałam internet :) co do zaniku pokarmu, to nie odciąga się mleka do końca, bo jest to sygnał, że piersi mają wytwarzać go więcej...należy ściągnąć mleko do momentu uczucia ulgi, po tym stosować zimne okłady, można wspomagać się piciem szałwi.
my chyba mamy na mysli medelę zwyklą-ręczną...Ja na dodatek mam nie te z pompką tylko z takim plastikowym czyms co trzeba ciagnac w tył i w przód...Nic ciekawego...a tyle kasy...
image
Ja mam bliźniaki i przez 11 mies utrzymuję nadal laktację. Wazne jest zeby robic to regularnie co 3 godz.( w nocy odcisgam juz od kilku miesięcy co 5 godz. W coagu dnia co 3 godz) nie dluzej niz 20 min. I nigdy nie patrzę podczas odciagania jak splywa mi mleko bo ponoć to prowadzi do tego że uzyskuje się małą ilość mleka

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Obniżenie /wypadanie macicy (1238 odpowiedzi)

Dziewczyny, które macie obniżenie /wypadanie macicy jak sobie radzicie? Ćwiczycie czy operujecie...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry