Widok

MEGA impreza - Sunshine music factory

Kochani w odpowiedzi na Wasze potrzeby i zainteresowania zrobimy to jeszcze raz ...:)

Techno music Factory
oraz radio nr 1 w Trójmieście HIT FM
- przedstawia :

Nie ma nic lepszego jak dobre zakończenie - tegorocznych wakacji ;)
Nie ma nic lepszego jak MEGA impreza pod gołym niebem :)
Tak więc wychodząc na przeciw Waszym oczekiwaniom przy ostatnich promieniach słońca .....
Zagramy dla Was na finał ........ wakacji .
Zagramy dla Was na bis ..........
W najbardziej znanym wszystkim miejscu Trójmiasta , na muzycznej scenie LG .
/scena muzyczna Gdańsk Brama Oliwska /
Tłum ludzkich serc zgromadzonych pod gołym niebem , zatańczy , odleci , odpłynie w rytmach dobrze wszystkim znanym , niosącym :
Pozytywne wibracje i szeroko horyzontalną Wolność .
To wszystko pod jednym znaczącym wszystko tytułem :

Sunshine music Factory .

Producent Techno Music Factory tym razem zaprosił do wspołpracy :

DJ ANDY - Niemcy & Ibiza
DJ OMEN - Niemcy
DJ Gleen - Holandia

Czołowi rezydenci sceny Polskiej

DJ KRIS - Manieczki DJ’s Team
DJ HAZEL - Manieczki DJ’s Team
DJ BOLDY - Boldy Records
DJ CZOPK@ - FTB DJ Team
DJ Ł@ŃCUCH - Factory DJ’s Team
DJ ADALBERT - Factory DJ’s Team
DJ FRUIT - Factory DJ’s Team
DJ TUCZEK - Factory DJ’s Team

Zróbmy mixa !!!
Dodajmy :
- Sceniczne Mega Show okraszone pokazami pirotechnicznymi i świetlnymi 100%
- 150 tys. WAT nagłośnienia zabrzmi tego dnia. 100%
- Potężne lasery zapewnią niesamowite animacje.100%
- Ponadto na telebimach ujrzycie doskonałe komputerowe wizualizacje 100%
- To wszystko w połączeniu z prawdziwymi rytmami Amsterdamu oraz Ibizy , miksowanymi na żywo przez czołowych DJ sceny światowej i polskiej100%
Wyjdzie nam 500% napój wszechczasów , którego smak będziecie długo pamiętać ;)

Tego wieczoru nie może zabraknąć Was w tłumie ludzi chcących odczuć moc pozytywnych wibracji w rytmach muzyki, blasku świateł, łunie lasera.
Tym wydarzeniem zakończymy wakacje 2004
Bez wątpienia będzie to spotkanie w promieniach zachodzącego i wschodzącego słońca , pod „gołym” niebem ,które jednoczy potencjał ludzki ,
nadaje nowy tor myślenia , pozwala odczuć smak wolności i radości otaczającego nas świata .
To na pewno będzie temat o którym długo będzie się mówić i wspominać .
Tak więc pod rozwagę Państwa pozostawiam stwierdzenie :
Być albo Nie być ???
Jako współ pomysłodawca pozostaje mi tylko stwierdzenie :
czekamy na WAS 27 sierpnia w Piątek .
Startujemy już od godz. 17 :00.
Gorąco Polecam !!!
Obecność obowiązkowa !!! ;)

DJ Adalbert
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
o Adalbercik i Lancucik
imprezka jak Beach Party ...bedziemy na maxa calą ekipą jak zawsze
Pozdrawiam
Magda
sorki po ile wstęp???
tylko 10 PLN
Oj to bedzie jazda :) A juz sie bałem ze nie bedzie zadnej fajnej imprezy w te wakacje ;) A tu suprise ;) Bede na pewno :) Pozdro
a czemu nie??
Wszystko oki... ale...

DJ Ł@ŃCUCH - Factory DJ’s Team
DJ ADALBERT - Factory DJ’s Team
DJ TUCZEK - Factory DJ’s Team

Yyy ja bym tym podziekuje... Lancuch z tym swoim Danzelem bleah... Adalbert potocznie zwany krecikiem lub profesorkiem znowu zapowie Krisa "Ojciec jazdy, wielki krzyk" a Krzysiek nie krzyczy juz od dwoch lat :D
BTW... zobaczcie soebie fotki adalberta na vivaclub.pl, dj z niego nie ziemski... fajne przestery robi :D Ogolnie beka...

A te gwiazdy z zagranicy pewnie nie dojada bo cos wypadnie ;) Tak jest zawsze... ale

bede na bank.. wiec hiper napigulona pojechana vixa i jazda bedzie :| Ciekawe ile lasek straci diewictwo po pigulach.. a facetow odjedzie w R-ce... ale wpadne :) Do zobaczenia!
co tak drogo? takie g... i taka kasa? co cie z vivy pan prezes adalbercie wywalił i szukasz pomocy w domach kultury. :)??? jaka szkoda, ojojoj...
moze idz do pracy do pana nowaka do wybrzeża? hehehehe :))) on cie nauczy imprezy robic...
KOCHAM krytyke ...ale cuz ...szkoda tylko ze to te same 3 osoby pod roznym wpisem
Takie panstwo nic tylko ponazekac...jak lepe.....r
Wiec moze zamiast krytykowac niech ktos zrobi cos fajnego
wpadne popatrzec

Tymczasem do zobaczenia wszystkim tym ktorzy wola klimat a nie narzekanie :) :)
Do zobaczenia :))

małe pytanie ==> gdzie mozna kupic bilety :>
No ja tylko jednego posta napisalem ten jest drugi.... szanuje muzyke klubowa, baa nawet ja lubie... ale bylem dwa razy w Vivie jak prowadziles impreze... i serio musisz sie wiele nauczyc... a wozisz sie po trojmiejskiej scenie muzycznej jak tiesto w Atenach :] Nic do Ciebie nie mam, tylko przystopuj troche... nie jestes najlepszy... jest wiele djow w 3miescie lepszych od Ciebie i sie tak nie nosza... Ty masz widocznie jakies plecy, ze grasz w Vivie... bo uwazam, ze np obsada w niby gorszym galaxy jest lepsza... Beach Party byla extra zrobiona i dzieki bogu Ty ani Lancuch czy tam Tluczek tam nie graliscie :)

Peace !!!
widze ze strasznie z jakiegos powodu mnie czy resztyo ktorych piszesz nie lubisz ...ciekawe dla czego ???
Ale nadal uważam ze mnie nie znasz a o mnie piszesz .
nigdy nie uwazalem sie za najlepszego bo jest ich wielu lepszych odemnie .
nie jestem tez najgorszy , i nie woze sie wcale tylko mam taki sposob bycia .POZNAJ MNIE A POŹNIEJ PISZ .
Pozatym takie zale faceci zalatwiają w cztery oczy przy ....tak wiec weź plyty i zapraszam na drinka .
Jeszcze jedno BPS byl od poczatku do konca moja koncepcja wiec nie jestem chyba taki zly
;
A nie zagralem zupelnie z innych powodow ,
ale cuz pokuj z toba
zmienimy temat bo ma byc fajnie a nie smutno ..wpadnij to zagramy raz lepej raz gorzej i niech radosc zagosci ...
tymczasem do zobaczenia .
Czekamy na wszystkich 27 08 od 17
zrobmy mega zakonczenie tegorocznych wakacji
a cha kochani jescze wyjasnienie spekulacji ktore jak zwykle pojawiaja sie przy takich okazjach zreszta przed BPS TEZ BYLO ICH NIE MALO
;
;SKLAD DJ POTWIERDZONY W 100 %
;BILETY KOSZTUJA TYLKO 10 PLN bo czesc kosztow imprezy pokrywa miasto
;bilety mozna bedzie kupic w kasach przed imprezą
;
;Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
"nie jestem tez najgorszy , i nie woze sie wcale tylko mam taki sposob bycia ." <--- To jest extra :] Masz wysokie mniemanie o sobie...

Nie zagramy, bo dla mnie konsola to czrna magia i tylko raz sie nia "bawilem" i juz lepiej nie bede probowal ;) Nie chce Cie urazic czy cos... tylko zwrocic Tobie uwage, zebys troche przystopowal... pamietam czasy jak muszczales Kate Rayan czy jakos tak to sie pisze i krzyczales przy tym jazdaaaa :D Wiec troche Cie znam, raz nawet gadalismy w Vivie jak gral Dj Kris... no ale nie wazne ;)

"Jeszcze jedno BPS byl od poczatku do konca moja koncepcja wiec nie jestem chyba taki zly" jaki Ty skromny jestes ;) Nie moge... hehe... no dobra koniec ;) Musisz miec niezle plecy, ze takie gwiazdy SAM posciagales... ale z tego co wiem ktos inny zalatwil ich przyjazd... ten, ktory Cie uczyl grac :)

No ale teraz tak na serio koniec tej glupiej gatki... napisalem co chcialem... Ty tez... mam do Ciebie jeszcze jedno pytanko: Do ktorej potrwa impreza w Gdansku ??? Bo BP niby mialo byc na plazy do 5:00... no ale bylo troche krocej ;) Wiec prosze napisz do, ktorej potrwa ta imprezka w Gdansku...

BTW: Omen to rezydent Areny... wiec to niemcy przy jego nazwie to taki szpan ;)

Pozdrawiam wszystkich klubowiczow z trojmiasta !!!
kate ryjan ...kazdy ma zle chwile to bylo 100 lat temu do tamtej p9ory dzieki niektorym osobom za co im dziekuje sie p9o9prawilem ...za kate 9prze9praszam )
;
;
nie nazekajcie tak!!zadko sie zdaza zeby wciagu roku w trojmiescie odbyly sie takie dwie imprezy!! powiniecie sie cieszysz a nie narzekac!! kazdy gra na swoj sposob, jednym sie to podoba, drugim nie.wiec nie nazekac tylko cieszyc sie wakacjami i imprezami:):) pozdrowienia dla wszystkich!! i Dj Adalbeta:):)
Adalberta jak juz... jesli porownujesz te dwie imprezy to soory... to jak Audi a Dejłu ;)

Adalbert nie musisz przepraszac... tylko poprostu smieszy mnie ta nagla zmiana... z Disco na trance... i nie tak dawno :] To bylo rok temu... w wakacje hehe, siup siup słit latinoooo "jazdaaa" to bylo niezapomniane przezycie! :)
szanowny panie:
1. nie wiem kto co panu pisze, ale wlasne zdanie miec warto, a nawet powinno sie je miec. robcie sobie takie disco, ale nie piszcie ze to techno albo trance, bo mi sie wszystko wywraca. proponuje zajrzec do byle jakiego slownika muzycznego. odrobina historii muzyki tez by sie przydała.
2. chyba mnie pan z kims pomylił, jak sądzę. z tym "zakochaniem" tez lekko pan wpadł. ale tak to juz jest jak ktos rysuje nosem sufit.
3. dziekuje za nie-zaproszenie mnie, bo i tak przyjde czy sie to panu podoba czy nie. i zobaczymy.
4. konstruktywna krytyka boli, to wiem. ale mimo niej trzeba przec do przodu, bo szkoda czasu.
czego panu serdecznie zycze
jm
http://www.technopl.7p.com/gatunek.html

PROSZE POCZYTAJCIE SOBIE I DAJCIE SOBIE SPOKUJ......
Historia Techno

Kultura Techno zaczęła się kształtować pod koniec lat osiemdziesiątych. Miejscem jej narodzin były Stany Zjednoczone i Wielka Brytania. W sposobie spędzania wolnego czasu przez brytyjską młodzież dał się wówczas zauważyć pewien nowy i nieco zaskakujący trend – młodzi ludzie jako miejsce spotkań upodobali sobie opuszczone hale fabryczne, niszczejące magazyny. Tam bawili się do rana, słuchają ulubionej muzyki, stopniowo coraz bardziej ewoluującej w stronę tego, co dziś nazywamy muzyką Techno. Na określenie tych wypadów i wspólnej zabawy używano wyrażeń: rave i acid house. W tym samym czasie w Stanach Zjednoczonych, głównie w Detroit i Chicago, w małych prywatnych studiach zaczęła powstawać nowa muzyka taneczna. Jej prekursorami byli: Derick May, muzyk eksperymentator z Detroit, Juan Atkins i Kevin Saunderson. Chcieli stworzyć inną, mową muzykę do tańca, krytykując i odrzucając wszelkie instrumentalne ozdobniki. Miało z tych starań po syntezatorach i samplerach. W maju 1988 roku tygodnik „ The Sun ”, recenzując pierwszą płytę Derricka Maya, użył sformułowania „Techno”. Tę datę uważa się za oficjalne narodziny nowej muzyki.Jej tworzenie polega na na miksowaniu, samplowaniu, sratchowaniu. Słowo „komponowanie” jest w przypadku Techno raczej niefortunne – bardziej pasuje „generowanie za pomocą urządzeń technicznych”. Nie potrzeba dobrego studia, profesjonalnej aparatury. Do podstawowego wyposażenia muzyka Techno należą: sampler, mikser, komputer, syntezatroy, gramofony i czarne płyty oraz utamat perkusyjny, za pomocą których łączy on przeróżne dźwięki, zestawia najbardziej nieprawdopodobne odgłosy. Charakterystyczne dla Techno jest regularne, automatyczne uderzenie bębna nasowego, tzw. stopy; szybkość tych uderzeń, a więc tempo utworu, mierzy się w jednostkach BPM (ang. beats per minute – „uderzeń na minute”). To tak istotna cecha gatunku, że na niemal każdej płycie Techno przy każdym utworze podaje się liczbę BPM. W tej muzyce nie ma gwiazd, nie ma kultu idoli. Ludzie, którzy ją tworzą, są często animowani. Operuje się pseudonimami, nazwami wytwórni (np. Matsuri) lansującym jakiś kierunek. Tacy wykonawcy jak Chemical Brothers, Aphex Twin, Eat Static, w Polsce – Wieloryb znani są jedynie dlatego, że na kolejnych płytach powtórzyli te same nazwy. Pseudonimy i nazwy są często jednorazowe, nie przywiązuje się do nich znaczenia. Muzyka Techno szybko się rozwarstwiła i podzieliła. Dziś jest siecią dziesiątków splątanych ze sobą gatunków i podgatunków. Można w nich jednak wyróżnić kilka wiodących. Acid i trance odznaczające się bogactwem brzmieniowym oraz falującymi, powtarzającymi się liniami melodycznymi. Hard core Techno wyjątkowa szybka i agresywna odmiana Techno; wyróżniają ją bardzo głośne i zniekształcone efekty perkusyjne, w wiedeoklipach, gadżetach towarzyszą im mroczne, agresywne obrazy. Natomiast ambient (ang. otoczenie) jest bardzo spokojną, wyciszoną muzyką, w samplach wykorzystuje często dzwięki natury, takie jak głosy zwierząt, śpiew ptaków, szum fal itp. Niektórych ambientowych wykonawców (np. Briana Eno, Kitaro) trudno w ogóle zaliczyć do muzyki Techno. Kolejne wcielenia Techno to jungle i beakbeat, czyli bardzo szybka, niezwykle dynamiczna zmienna muzyka o wyjątkowo skomplikowanych, zwariowanych przebiegach rytmicznych. Techno drum”n”bass, jeden z najpopularniejszych wśród wielbicieli Techno kierunek, składa się wyłącznie z dźwięków perkusyjnych i bardzo intensywnej, zróżnicowanej, pulsującej melodii basowej. Techno pop, najbardziej komercyjna odmiana, to właściwie muzyka dyskotekowa wzbogacona o najprostsze elementy Techno. Na ogół występuje tu wokalistka lub wokalista (rzadkość w Techno) i „klasyczne” instrumenty, nie spotykane w prawdziwym Techno, np. gitary. Przykładem może być zespół 2 Unlimited. Jeszcze inną kategorię trzeba by przypisać zespołowi The Prodigy, uznawanemu przez laików za gwiazdę Techno. Twórczość grupy należałoby raczej określić jako Techno-Rock.Muzyka Techno żyje, nabiera sensu podczas Techno Parties, kiedy to tłum ludzi, zamykając oczy, oddaje się jej szalonemu rytmowi. Disc Jockey (DJ Techno), który jest najważniejszą osobą na Techno Party, generuje atmosferę, obserwując reakcje tańczących, odpowiednio dobiera rodzaj muzyki. Wokół muzyki istnieje cała subkultura, oparta przede wszystkim na futurystycznej, industrialnej estetyce. Do ważnych pojęć Techno należą: miasto, masa i równość. Do jego atrybutów: filmy i seriale fantastyczne („Star Trek”, „Gwiezdne wojny”), komiksy, architektura przemysłowa, kosmiczne stroje z winylu (np. wzorowane na filmie „Barbarella”), okulary (wymyślne i jaskrawe), maski przeciw pyłowe oraz tabletka ecstasy, która ma pomagać technomanom w osiągnięciu prawdziwej transowej ekstazy.Trans jest niezwykle istotną kategorią tej subkultury. W nim zawiera się przesyłanie Techno, wychodząc poza samą muzykę. Rytmiczny, transowy taniec ma umożliwić zapomnienie, wejść w siebie. Rytm, traktowany jako sposób na osiągnięcie odmiennego stanu świadomości, duchowego wyzwolenia, każe przestać myśleć, włączyć się w pulsowanie. Ludzie transujący na parkiecie mają tworzyć coś w rodzaju plemienia wspólnoty. Techno, choć nierozerwalnie związane z miastem i jego wytworami, jest definiowane jako sposób na ucieczkę od cywilizacji, na odnalezienie swojego duchowego głosu. W tym sensie zbliża się do założenia nurtu New Age. Techno ze swoją pierwotno-futurystyczną filozofią stanowi na pewno jedną z najciekawszych subkultur i wyraża sprzeczne niepokoje i pragnienie końca wieku. Godzi zafascynowanie pierwotnym rytmem oraz industrialną estetykę wielkich miast. Łączy atawistyczny, rytualny trans i futurystyczne obrazy. Rozwija się znakomicie.
do góry