Widok

Malowanie a zaprawki na scianie

Witajcie,

usuwałem ubytki w ścianach po gwoździach, kołkach, jakieś odpryski, zarysowania, poprawiałem miejsca po oderwaniu tapety(dekoru) itp. Wszystko ładnie wyszpachlowałem gładzią. Zeszlifowałem do równości siatką 180, zagruntowałem i wszystko wygląda dobrze. Jest tylko jeden problem - miejsca w których szlifowałem są gładkie a faktura ściany jakby lekko "chropowata" (nie wiem czy tą fakturę pozostawił wałek podczas malowania przez poprzednio właściciela mieszkania czy może to był taki rodzaj gładzi...?). Zastanawiam sie czy jak teraz pomaluje sciany to te miejsca będą widoczne?Oczywiście ściany będą malowane całe (farbą lateksową Dulux) a nie tylko te miejsca które poprawiałem.

Czy przy malowaniu wygładzone miejsca zakryje nowa farba, a wałek nada im fakturę podobną na całej ścianie i nie będzie różnicy?
Co byście poradzili? Co zrobić w takiej sytuacji aby po malowaniu nie było widać różnicy...?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czy jak się raz położy gładź zagryntuje ,wyszlifuje mozna położyć farbę ? Czy konieczna jest druga warstwa gładzi ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam mam problem po wyszlifowaniu scian gips rozwarstwil mi sie na scianie przemalowalem i jesli swiece chalogenem nic nie widac a jak zaswiece latarka ledowa to widac porobilem zaprawki i zamalowalem malym walkiem same zaprawki a teraz chce przemalowac duzym czy to starczy zeby to zlikwidowac dziekuje z gory pozdrawiam

Zapomnialem dodac ze gipsowalem gipsarem a i postanowilem to wyszlifowac maszyna ratujcie panowie

Latarka ledowa..... Dobre. Kto Ci bedzie sciany pod latarke ogladal......

No widzisz kolego juz mialem jednego osla odebral robote nie mielismy zadnej umowy po miesiacu dzwoni z pretesjami ze sciana jest do poprawki bo zaswiecil latarka i wszystko widzi ze sa niedociagniecia a teraz buc mnie sadami straszy

To trzeba powiedziec osłowi ze sciany odbiera sie z 120 cm bez zadnych latarek bo latarka pokaze wszystko. Takie sa przepisy. Powolaj sie na to. Niestety d**ili nie brakuje.......

Dziekuje za informacje

A ja to robię inaczej - Pytam czy odbiór będzie przy latarce i przy lampie , będzie ? to w takim
razie koszt za m/2 będzie wynosił 80 zł . Przecież lakiernicy samochodowi też kasują za jakość tak ?
I wówczas państwo inwestorzy schodzą na ziemię . Pozdrawiam , wykonawca .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A jak sciana z gory jest podswietlona ledem to obnaża niedoskonałosci....

Widzę, że ładnych fachowców mamy Jak zapłacisz tyle, na ile się umówiliśmy, to będzie na odpie..ol, a jak zapłacisz więcej, to może będziemy w stanie zrobić lepiej
Te, janusz, jak ja robię zlecenia, choć w innej branży, to podając swoją stawkę uwzględniam w niej profesjonalizm. Nie przyszłoby mi do głowy robić dwóch cenników uwzględniając fachowiść, bo albo coś robię porządnie, albo nie robię tego wcale. Ja już wiem skąd tylu pseudofachowców na rynku usług remontowych ️
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Remont - porady

wiertarko wkrętarka jaka? (38 odpowiedzi)

Czy jest może jakaś wiertarko wkrętarka, która nie kosztuje dużo a jest godna polecenia? Chodzi...

Osuszanie budynku po zalaniu (4 odpowiedzi)

Kochani jak długo trwa osuszanie mieszkania po totalnym zalaniu. I jak najlepiej i najskuteczniej...

ile czasu potrzeba aby wykończyć mieszkanie 42m2 (48 odpowiedzi)

Witam, mam pytanie : ile mniej więcej potrzeba czasu aby wykończyć mieszkanie 42m2 w stanie...

do góry