Widok
Malowanie - agregat malarski
Cześć, mam pytanie odnośnie agregatów malarskich. Szukam maszyny do malowania wnętrz, a jestem właścicielem niewielkiej firmy malarskiej i przeglądałem różne oferty od różnych producentów. Czy ktoś z was słyszał o urządzeniach firmy komatz i byłby wstanie się wypowiedzieć na ten temat? Słyszałem, że są to urządzenia stosunkowo dobre i nieawaryjne, czy to prawda i czy ktoś z was miał z nimi styczność? Zależy mi na w miarę konkretnych odpowiedziach. Pozdrawiam
Czesc, widze, ze temat juz chwile wisi w eterze. Moze powiem jak to wygladalo z mojej perspektywy: Najpierw pracowalem na urzedzeniach Wagnera, ale od dluzszego czasu korzystam z marki Komatz najpierw jako podwykonawca, a teraz już na własną rękę. Jeśli idzie o malowanie wielkopowierzchniowe to proponowałbym model GTech3500 komatza sam takiego używam. Jego zalety to bardzo cicha praca, bardzo duża wydajność + możliwość korzystania z urządzenia przez dwóch pracowników naraz. Można malować farbami akrylowymi, emulsjami wodnymi i rozpuszczalnikowymi i wieloma więcej. Z tego co pamiętam producent daje 3letnią gwarancję na urządzenie, do sprawdzania parametrów masz bardzo prosty w obsłudze komputer. Będziesz mógł malować tym urządzeniem duże powierzchnie przy użyciu gęstych farb z dyszą do 0,034. Polecam to urządzenie jest lekkie, ciche i nieawaryjne. Cena w stosunku do konkurencji też jest przystępna. To nie jest jakaś tam chińszczyzna czy podzespoły produkowane na Tajwanie, całość jest produkowana w Australii, a co do serwisowania tak jak pisałem bardzo szybko i bez żadnych problemów. Mam nadzieję, że pomogłem.