Widok

Mały pokój dla dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, proszę o porady, podzielenie się opiniami na temat czy 8-metrowy pokój dla dziecka jest wystarczający? Wlasnie stoimi przed dylematem jak zaaranżować i przebudować mieszkanie by nasi chłopcy mieli osobne pokoje. Jedno rozwiązanie to takie, że jeden pokoik ma 8 metrów, drugi 9. Drugie rozwiązanie to jeden pokoj ma 15m drugi 9. Doradzcie, ktore rozwiazanie lepsze. Czy pierwsze- bo sprawiedliwe :) czy moze to drugie. Teraz chlopcy mają 2,5 roku oraz 7 miesięcy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chyba zrobila sprawiedliwie :) pamietaj, ze dzieci szybko rosna. Poza tym bedziesz miala pozniej z glowy sprawiedliwe dzielenie. My mamy 9 m sypialnie, w ktorej tez stoi lozeczko Synka, wiec spimy we 3 i nie narzekamy :) Dodam, ze pozniej ten pokoj bedzie tylko do dyspozycji Synka a my przeniesiemy sie do wiekszego.Chyba, ze z 9 m zrobisz wspolna sypialnie a z 15 m pokoj zabaw itp.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja niestety ma pokój dla córki 2,6m na 2,6 metra i też musi wystarczyć mieszkanie w bloku
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym zrobiła po równo :)
a jakby "nadwyżka" metrów z drugiego pokoju dała się zagospodarować na szafy bądź garderobę dla chłopców to było by już cudownie ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja bym ich zostawiła w jednym wspólnym :) przynajmniej na kilka ładnych najbliższych lat. Różnica wieku jest między nimi mała i tak będą się razem bawić w jednym z pokoi to może lepiej zostawić jeden większy, zabawki część i tak będzie wspólna....no chyba, że przewidujesz po 2 kolejki itp ;)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dziekuje za Wasze opinie :) i czekam na nastepne
Póki co nie separowałabym pokoi od siebie. Rodzeństwo gdy jest małe lepiej żeby pozostało w jednym pokoju, zaś rozdzielić je(remont) za około 6,7 lat :)

Kiedyś poznałam jedynaka który za wszelką cenę chciał mieć rodzeństwo z którym będzie dzielił pokój- niestety marzenie nie spełniło się, zaś Wasza sytuacja jest idealna, żeby maluchy mieszkały w pokoju razem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
tez bym zostawila ich razem w jednym duzym pokoju albo podzielila na 2mniejsze w jednym sypialnia dla dwojki a w drugim bawialnia. W razie choroby mozna ich rozdzielic na noc itd.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja zrobiłabym dwa pokoje równe, teraz gdy chłopcy są jeszcze mali to jeden sypialnia, drugi bawialnia. w razie choroby jednego drugi może spać osobno.
A czas szybko leci i ani sie obejrzysz dzieciaki pojdą do szkoly i wtedy już osobne pokoiki dla każdego to podstawa.

A gdyby dało sie jeszcze wygospodarować jakies miejsce na szafe garderobiana to już była by bajka.......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
no wlasnie, jesli zrobimy dwa male pokoje osobne to zostanie nam jeszcze jedno male pomieszczenie ok 6m na garderobe dla naszejj czworki :) ojoj mętlik w glowie. Jeszcze jak te pokoiki urzadzic, zeby bylo funkcjonalnie ;/
łozeczko, jakis stolik do zabawy, polki na ksiazki. Zabawki trzymalabym pewnie w pojemnikach, co by szybciej kurze wycierac ;p i to wszystko. Im mniej mebli, tym wiecej miejsca do zabaw dla brzdacow i mniej sprzatania dla Ciebie :)Skoro macie mozliwosc zrobienia garderoby to tylko pozazdroscic :)
moja córka ma pokój 6-metrowy, Wymyśliłam takie umeblowanie, że pokój sprawia wrażenie naprawdę dużego, a miejsca do zabawy że hoho
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Asia, a podzielisz sie z nami, jak to urzadzilas?
Pewnie przydalaby sie ta wiedza niejednej z nas :)
Świetny pomysł z tymi dwoma równymi pokojami, w jedym póki co wspólna sypialnia, w drugim pokój zabaw.
Wspólne spania na pewno zbliży braci, wieczorne rozmowy jak będą starsi itd. W takim metrażu bez problemu wejdą dwa pojedyncze łóżka i jakiś stolik nocny. W drugim dużo miejsca na zabawki, stoliki do rysowania z krzesełkami i dużo miejsca na podłodze - możesz położyć tak wykładzinę "ulice" do jeżdżenia autkami.
A jak chłopaki podrosną i będą sami chcieli prywatności, bez problemu przeniesiesz jedno łóżko do drugiego pokoju i podzielisz zabawki na dwa pokoje. Fajnie, że macie taką możliwość. Zwłaszcza, ze będzie osobna garderoba i problem szaf z ubraniami w pokoju chłopców wam zniknie. Według mnie b. fajne rozwiązanie i dużo miejsca dla dzieci.
Moja córeczka ma pokój 7 m i bez problemu mieści się tam łóżko, szafa, stolik i pełno dziewczęcych gratów typu wózek dla lal itd. I daje radę ;-). Jak wyjścia nie ma to musi ;-)
Ja bym ich przez najbliższe 4 lata nie rozdzielała ,zrobiłabym im jeden ,duży ,fajny pokój.Przed zarażaniem sie chorobami osobne pokoje i tak nie pomogą,ewentualnie rozważyłabym taką kwestie jak jeden pokój na wspólną sypialnię a drugi tylko do zabawy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
No wlasnie Asia podziel sie, jak urządzilas pokoik :) Chyba wlasnie tak musimy zrobic, ze dwa mniejsze osobne pokoje, na kilka lat jeden to sypialnia, drugi bawialnia. Pewnie jak razem beda spali to mniej sie beda bali, a to wiecej przespanych nocy dla nas :)
synek ma pokój 8 metrów i bez problemu się mieści :) ma łóżeczko, komodę, fotel dla mnie, regał i szafę:)
To by chyba bylo najlepsze rozwiazanie. Tym bardziej, ze odejda Ci szafy, jesli faktycznie zdecydujecie sie na garderobe, wiec wcale tak malo miejsca nie bedzie.
Ja mam dwójkę w 9m pokoju i styka :) jeszcze są tam 2 szafy :PP
A za półtora roku, jak najstarszy będzie szedł do szkoły to planuję zrobić w tym 9m pokoju sypialnię plus bawialnię dla trójki (sami chłopacy) a w drugim pokoju 6m zrobić pokój do nauki :)
Ja mam trójkę dzieci w pokoiku 9 metrowym, dzieci w wieku 7 lat, 6 i 2,5. I jakoś dają radę. Cóż, innej możliwości nie mają i pewnie szybko nie będą mieć, bo mamy małe mieszkanie.

Ale tak jak poprzednicy, powiem że można zostawić w jednym pokoju na razie, niech mają sypialnie, a drugi pokój do zabawy. Fajny pomysł. A jak podrosną to wtedy ich rozdzielić. Pewnie jeszcze przez parę lat i tak będą wspólnie się bawić, i wtedy w dwóch pokojach by były wszędzie zabawki itp, a tak tylko w jednym :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry