Widok

Mam problem!! CV/Praca

Jak w tytule, mam problem z CV. Sprawa wygląda tak: skończyłam szkołę podstawową, potem zawodową(mam zawód) i liceum. Od 20 r.ż pracowałam różnych zakładach pracy ale wszędzie na czarno...i to nie z mojej winy, tylko po prostu pracodawcy akurat w mojej branży (jubilerskiej)nie chcą dawać umów o prace. Wszędzie się praktycznie robi na czarno. I teraz chce napisać CV ale oprócz praktyk, na nic nie mam papierka. I teraz pytanie, czy w CV mogę napisać, że pracowałam w tych różnych firmach? Czy muszę pisać tylko te, w których byłam zatrudniona? Bo jak tak, to mam tylko praktyki i resztę cv puste.... to jest po prostu jakaś załamka. Poradźcie mi. :(((
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wpisuj doświadczenie które zdobyłaś pracując na czarno. To nie urząd skarbowy- pracodawcę powinno interesować co umiesz, a nie w jakiej formie byłaś zatrudniona. Nawet fakt że pracowałaś wczesniej tylko na czarno z punktu widzenia firmy która będzie się Tobą interesować może mieć pewne zalety.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli moge normalnie podać nazwe firmy/stanowisko i ile czasu tam pracowałam mimo ze nie na umowe? Kurcze troche mnie pocieszyłeś. Dziekuje Ci bardzo:)
Bardzo się cieszę że mój post Cię pocieszył, aż mnie zmotywowałaś to pogooglania :)

http://weblog.infopraca.pl/2009/08/praca-na-czarno-w-cv/

Mam nadzieję że pomoże.

Trzymam kciuki za znalezienie pracy :)
Az podskoczyłam z radości:)))) Naprawdę jeszcze raz dziękuje. Zdołowałam sie rano chcąc napisać CV bo doszło do mnie ze przecież wszędzie pracowałam na czarno...i w końcu nie wiedziałam co wpisać. SUPER !!! Dużo uśmiechu życzę, takiego jaki ja mam teraz i wszystkiego dobrego życzę :))
Ja też we wszystkich pracach nie miałam umowy ale o każdej wspominam w CV :)
Tak jak ktoś wspomniał, to może nawet wyjść Tobie na plus przy szukaniu nowej pracy. Jedynym minusem jest emerytura a raczej jej brak...

Inne tematy z forum Praca

kurs szkolenie dla męża (4 odpowiedzi)

mój mąż chce podnieść kwalifikacje, zastanawiamy się nad szkoleniem na spawacza, bądz np...

Własny biznes do 40 tyś zł (23 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Ile za sprzątanie? (56 odpowiedzi)

Wiem, że taki watek się pojawiał kilka razy, ale dość dawno. Chciałbym wiedzieć, ile zapłacić za...

do góry