Widok

Mamusie sierpniowo-wrześniowe 2012 36*

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Rozpakowane:

20.06. (02.08) gianella - Rozalka, 2,03 kg, 44 cm / Kliniczna CC

27.07 ( 09.08) agag_agag - Szymek 3600 gr, 55 cm / Zaspa SN
27.07 (o3.08) sanszajn - Antony Adam 3400gr, 56cm / Redlowo SN
31.07 (03.08) Eliska - Zuzanna 3420 gr, 54cm / Zaspa SN

02.08 (20.08) AgusiaB - Wojtuś 3780 gr, 53 cm / Kliniczna SN
05.08 (04.08) Sylwia- Janek 3700 gr, 56 cm / Kliniczna SN

2-paki:
Sierpień:
mariols - 05.08. - dziewczynka Wiktoria :*/ Kliniczna
Mamafipcia (Pati 25) - 06.08. - dziewczynka:)
karing - 07.08.
ania84 - 12.08. - dziewczynka Liwia / Kliniczna
kasiowa87 - 12.08. chłopiec Antoś / Kliniczna
Ania32 - 13.08. synek Filip / Kliniczna
asela - 15.08. - dziewczynka Gaja Daniela / Redłowo
Kasita - 17.08. - Synek Tymek / Kliniczna
Ola81 - 17.08. - dziewczynka :) / Wejherowo
GosiaS - 18.08.
Zetka- 18.08 synek, Wojtuś :)/ Zaspa
KArolina - 20.08. - synek Tomasz / Redłowo
Bimka - 21.08. - chłopczyk Adaś ;) / Redłowo
aga81gd - 23.08
Martek - 25.08 - chłopczyk
łucja81-26.08- synek:)- Maciej / Wejherowo
Mammamia - 28.08 - synek Maciuś / Redłowo
Olcia_ - 29.08
kaska2308 - 30.08 - dziewczynka / Kliniczna
asiaM - 30.08. - chłopczyk

Wrzesień:
ania85 - 01.09. dziewczynka
Galuszka-03.09.córcia Nina albo Maja/Wejherowo lub Redłowo
nanik - 03.09.- dziewczynka Wiktoria
Asiunia81 - 05.09. - chłopczyk
pierwsze_baby - 05.09.
Kocur86 - 06.09.
nat - 06.09. - chłopczyk / Redłowo
Fretka - 15.09. chłopczyk
agusp - 15.09. dziewczynka / Swissmed
LADY_D - 16.09. synka¤ Jasia:)
miskab - 17.09 - synek Jasiek / Wejherowo
Roli - 17.09. - synek / Kliniczna
Alana - 18.09. - córeczka Laura / Redłowo
gomarried - 18.09.
Fiolka - 20.09.
aguseek - 20.09.- dziewczynka :) Amelia / Kliniczna
malutka22 - 22.09. - synek Fabian / Redłowo
okruszek_ - 22.09 - synuś Marcin / Kliniczna
ivi83 - 09.09. - synek Olaf / Borys, może Zaspa
krasnal699 - 24.09.synalek Konrad :)/Klinczna ale to wszystko na razie raczej:)
Iskierka28 - 29.09 - córeńka / Wojewódzki/Zaspa

Siatka centylowa:

22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Link do poprzedniego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-35-t400516,1,160.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nowy
http://forum.trojmiasto.pl/Mamusie-sierpniowo-wrzesniowe-2012-37-t401841,1,160.html
Ah co za wieczór...siatkarze..no cóż..nic się nie stanęło:)

Sylwia..nie wiem czemu ale czytając Twój opis porodu cały czas się śmiałam...najbardziej z fragmentu "moja d*pa..moja d*pa":D:D chyba po prostu za dobrze to sobie wyobraziłam, mimo iż Tobie do śmiechu pewnie nie było:)
Malutka niedługo Ci powiedzą że w ogóle nie jesteś w ciąży:)ah Ci lekarze.
Bimka..fajna data mija..ale widocznie mały ma swój czas i nie ma sensu go popędzać:)

Ja jutro idę dokupić resztki i zamykam torbę i niech sobie czeka:)...dzisiaj siostra mi powiedziała że mi się brzuch obniżył..no cóż:)zobaczymy.
Sylwia super że już jesteś w domu.

Mnie też szwy już doprowadzają do szewskiej pasji!
Dzis bylam umówiona z moja polożną środowiskowa na ich zdjęcie ale jak pojechałam to się mnie pyta o wypis. Ja jej mówi że nie mam bo dopiero po wizycie u niej mam podjechać do szpitala na Kliniczną i odebrać (wypisywali mnie w niedzielę i sekretariat wtedy nie dziala) to mi świnia powiedziała że jak ona ma mi szwy zdjąć bez wypisu i że nei ma podstaw. Myślałam ze ją zabiję!!! To ja całą rodzinę na nogi zrywam. Mąż z noworodkiem siedzi w samochodzie na dole a ta robi jakiś cyrk. Wstałam i wyszłam. Potem wkurzona podjechałam na Kliniczną po wypis i zaszłam tam do przychodni i bardzo miła Pani kazała mi przyjechać w piątek i bez problemu mi je zdejmie. brrrrrr!

A w ogóle to znalazłam na plecach u Adasia kleszcza. Niestety wbił się już. Mąż z podjechali z młodym do szpitala żeby go wyjeli. :/
może faktycznie Malutka tak będzie lepiej, bo naprawdę to wszystko jest bez sensu, tylko Cie denerwują i stresują całkiem niepotrzebnie jak sie później okazuje.

ide spać bo normalnie padam na pysk
Sylwia serdecznie Ci gratuluję,troszkę podczytałam Ciebie w wątkach i cieszylam się Twoją ciążą i teraz bobasem.My też się staramy i mam nadzieję że i ja wkrótce zostanę po raz drugi szczęśliwą mamą.
kurde skasował mi sie post ... :|

Sylwia swietnie ze juz jestes z Jankiem w domku :) wklej synka foto jak juz dojdziesz do siebie... :) a szwy choc zakładaja jakies samorozpuszczajace sie czy nie ? :/

Zetka trzymaj sie tam kobitko :) wszystko bedzie dobrze, czekamy jutro na dobre wiesci od ciebie :) i dzieki ze piszesz co tam z toba sie dzieje...
wlasnie bimka dlatego mam juz dosc wizyt. Kazdy mowi co innego wiecznie jest albo cos nie tak albo super idealnie .... Nie wiem komu wierzyc a komu nie. Zacznę słuchać swojego ciała i serca. Miej stresu przynajmniej.
Oj zaczyna mnie przerażącten ból...jak tak czytam wasze relacje i sie tylko dołuję...kurcze chciałabym zeby posżło szybko
c.d.
"Jutro rano będzie decyzja czy to.jutro czy jeszcze nie... Postaram się.informować "
dostałam wiadomość od Zetki:

"Hej.nie.mogę na.forum wejść. Wszystko wskazuje.na.to że.jutro powitamy Wojtusia przygotowują mnie.do.cc... Lekarze i położne spoko, jedzienie.najgorsze... Wizja.cc juz nie przeraża, bo.jest nadzieja ze szybciej.w domu bede pozdrawiam i dam znać hak bede po "
Joł ja na chwilkę tylko, korzystam z wolności i ciszy hahah

więc jak w niedzielę do Was pisałam, to jakoś po 14 chyba pojechałam na Kliniczną na IP.
Tam "ściemniłam", że skurcze co 5 minut, które rzeczywiście takie były a ja nie umiałam liczyć haha ...
weszłam na samolot do badania i nie wiem czy to już był czas, czy mnie naruszyła ale poszły mi wody więc zalałam cały gabinet ;)
i rozwarcie na 3 palce, które trwało do samego końca kurna!

przed 19 już zdychałam z bólu, a rozwarcie nadal nie postępowało, ruszyło się do 3,5 i nic dalej :/ ..
w końcu zaczęłam się Łukaszowi drzeć, że nie dam rady już wstrzymywać parcia tak mi głową napierał, że tylko krzyczałam "moja d*pa, moja d*pa" :D
i zleciały się położne, chyba z 10 mi mignęło bo akurat była wymiana zmiany o 19 hahah ...

no i o 19 Jasiek pojawił się na świecie ;)

co do wagi, chodziło o to, że Janek nie miał przekroczyć 3 kg ;), na Klinicznej nie zrobili mi usg, i pytali się ile waży to mówiłam, ze nie więcej niż 3 kg bo tyle i tyle ważył na ostatnim usg ...
nawet położna do mnie, że może uda się uratować krocze i nie nacinać ..

jak usłyszałam z daleka, bo Łukasz poszedł z położną Młodego ważyć, że 3700 to byłam pewna, że się pomylili i chodziło o 3070 :D. Ale jednak się nikt nie pomylił, co najwyżej usg u mojej ginekolog :D hahah

Młody cudny, tzn. był brzydki, ale już dochodzi do siebie :). Tylko chętnie by wisiał na cycku cały czas, więc już go dokarmiam, mam nadzieję, że dojdziemy do siebie bo chciałabym chwilę pokarmić ;).

co jeszcze hmm ...
chociaż poród wiadomo, jak poród, to już o nim zapomniałam, za to SZWY mnie wykańczają .. nie mogę chodzić, siedzieć, ruszać się, wstawać NIC!
tragedia :/

ale jestem w domku, więc chyba najważniejsze, chociaż zaczynam już narzekać bo harmider dookoła i się ogarnąć nie mogę ;)

nie wiem co jeszcze, jak mi się przypomni, albo kiedyś doczytam to się odezwę bo dzisiaj to ja czasu nie mam wcale :D
Alana ja całą ciążę mam słabą morfologie wiec nie martw się wynikami.

Agusia dobrze że z synkiem wszystko ok.

Ja dzisiaj zrobiłam zakupy koncowe dla malej potrzebne do szpitala, tylko muszę dokupić jeszcze jedną koszulę i staniki.

Z tego co pamietam to ja liczyłam 10 pieluch na dobę i chyba mi tyle wystarczylo.
Co do podkladow po porodowych to mi te co wymienila Agusia pasowaly wiec zalezy od osoby :-)
Natomiast majtki polecam tylko te z siatki. A wkladki laktacyjne tylko tommie tippi te belli przyklejaja sie do piersi od mleka i jeszcze bardziej bolą piersi.
Do szpitala mam spakowane 20 pieluch, sądzę że powinno wystarczyć.
Co do ubrań dla dziecka to mam przygotowane albo body z długim i na to śpiochy, albo sam pajac, opcjonalnie skarpetki. Jak będzie chłodniej to kocyk albo pieluszka do przykrycia, albo do mamy pod kołdrę :)
Jak Miśkę rodziłam to były potworne upały i w szpitalu była w samym bodziaku. Teraz nam to raczej nie grozi.
Heloł

nie byłam ani w Burger Kingu, ani na porodówce ani nie opijałam urodzin ;)
Z koleżanką byłam na spacerze.
Trochę sie nachodziłam, potem plaża, plac zabaw i kurka ledwo doczłapałam się do domu. Kości miedniczne mam chyba całe zmiażdżone, albo tramwaj po mnie przejechał albo walec ;)
No trochę się dziś nałaziłam, jeszcze z tym wózkiem to jednak sie człowiek męczy.

Dziwna sprawa Malutka z tą Twoją ciążą w ogóle jest. Co chwile jakieś nowe rewelacje, za chwile to odwołują, chwile jest dobrze i zaraz znów coś wymyślają co sie okazuje, że zaraz znów jest dobrze... Za 2 tygodnie nowe ekstra wieści przyniesiesz od gina.

Ciekawe czy szyjka może sie otwierać i zaraz zamykać z powrotem...

no widzicie, ja niby w 33 tygodniu miałam "wypluć" wcześniaka na chodnik podczas kichnięcia, a teraz kombinuje, łażę, męczę się i nic.
Do d*py z tymi lekarzami....
Jutro ide do gina zobaczymy co mi powie
ja bede ubierać kaftanik i kocyk. W szpitalu. Jest wystarczajaco ciepło. Moje kochane dziecko zrzucilo laptopa na podłogę i nie dziala grrrr.
Malutka,
Ja też tak miałam, ze mi sie zaczeła szyjka od wewnątrz rozwierac, to jednak madra pani doktor mnie na patologie juz kladla.

Na szczescie przestałam chodzic po innych lekarzach i teraz tylko do mojego, czy ma terminy czy nie i on powiedzial ze przy skurczach szyjka sie moze rozwierac, ale potem sie zwiera z powrotem jak nie jest dysfunkcyjna:)

No i mi sie pieknie zwarla. I co? W 32 tyg byla panika ze rodze, a teraz nic sie nie dzieje choć czekam, sprzatam, łażę i się nie oszczedzam:)
Malutka dziwna sprawa z tym twoim łożyskiem i rozwarciem:) no ale w sumie same dobre wieści usłyszałaś, a ten gin u którego dzisiaj byłaś stwierdził rozwarcie??
Alana może ty jutro też takie usłyszysz:))
malutka twoje łożysko sie relaksowało przy malowaniu sciany jak ty i podziałało to jak kuracja odmladzająca haha

a tak serioo idzie zwariowac z tymi lekarzami ;) malutka jeszcze 3 tyg sie oszczedzaj w miare a potem niech sie dzieje wola nieba :))
dokładnie tez zalezy od pogody i temp.... czekamy an doswiadczone mamy :)
mamamia chciałam zaczekać az wyjdziesz ale mąż dzwonil ze obiad czeka wiec wróciłam do domu. Moja dzidzia wazy 2100 i .... Co mnie strasznie dziwi ... 6 tygodni temu moje łożysko bylo w 2 fazie dojrzałości a dzisiaj w 1 ... Odmlodzilo się?:D rozwarcie sie zakleilo bo go nie widziała. Przedwczesny porod mi raczej nie grozi. Nospe moge odstawic i moge normalnie wychodzić z domu na spacery .... Co lekarz to co innego mowi ...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry