Widok
Link do do nowego wątku:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=633291&c=1&k=160#post10927080
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=633291&c=1&k=160#post10927080
Ja byłam wczoraj na USG kontrolnym ( mieszkam w Norwegii wiec wyglada to troszke inaczej gdyz to badanie jest jedynym USG w ciagu calej ciazy) i przesunieto mi termin na 16.02;) Dzieciak przez pierwsze pol godziny tak sie wiercil ze nie mozna bylo cokolwiek wychwycic;) nagle polozyl sie w bezruchu i co sie okazalo? znalazl jakies ujscie przez ktore przeplywal plyn owodniowy ze swiezym "zarelkiem", przyssal sie do scianki i zaczal mielic jezorem ( to byl czas na lunch) super to wygladalo łącznie z praca żoładka podczas polykania;) W koncu udalo sie zajrzec choc na chwile miedzy nóżki i u mnie na 80% bedzie dziewczynka;) za miesiac smigam do Polski i mysle ze wtedy dowiem sie na 100% zeby moc pokupowac troche ciuszkow;)
Mi brzuch twardnieje od 18 tygodnia. Byłam w czwartek na połówkowym to lekarz mi powiedział że nie ma się czym martwić.
A najlepsze, powiedział że to raczej dziewczynka!!!!
Już sama nie wiem, miesiąc temu był chłopak, widziałam jak dla mnie jajka, a teraz na tym usg ich nie widziałam.
On ma gorszy sprzet niż moja lekarka, więc sama nie wiem.
Nie che robić sobie nadzieji że to może być jednak ta wymarzona dziewczyna, ale teraz mam mętlik w głowie i całą szafe ubranek dla chłopca:)
A najlepsze, powiedział że to raczej dziewczynka!!!!
Już sama nie wiem, miesiąc temu był chłopak, widziałam jak dla mnie jajka, a teraz na tym usg ich nie widziałam.
On ma gorszy sprzet niż moja lekarka, więc sama nie wiem.
Nie che robić sobie nadzieji że to może być jednak ta wymarzona dziewczyna, ale teraz mam mętlik w głowie i całą szafe ubranek dla chłopca:)
Hej. Nie długo się nie czeka. Ja zazwyczaj jak dzwoniłam się umawiać to Pani doktor pyta się w którym tygodniu jestem i ustawia wizytę w odpowiedni termin. Ok tygodnia ostatnio czekałam. Teraz też będę się niedługo umawiać na pierwszy tydzień października na 4d bo mąż chce pamiątkę. A że to nasze pierwsze dziecko to on bardzo to przeżywa, zresztą ja też
U mmie różnica między dzieciakami będzie 5,5 roku.
Na połówkowe idę jutro, przynajmiej tak mi się wydaję bo ten lekarz jest dziwny.
Co do twardnienia brzucha to też mi dokucza. Trochę się tego boję bo w pierwszej ciąży w 32 tygodniu wylądowałam w szpitalu z przedwczesnym porodem, a teraz jest więcej do robienia i biegania przy młodym.
Na połówkowe idę jutro, przynajmiej tak mi się wydaję bo ten lekarz jest dziwny.
Co do twardnienia brzucha to też mi dokucza. Trochę się tego boję bo w pierwszej ciąży w 32 tygodniu wylądowałam w szpitalu z przedwczesnym porodem, a teraz jest więcej do robienia i biegania przy młodym.
A ja mam córeczkę pięcioletnią ;-). Widzę, że sporo jest wśród nas mamusiek, które spodziewają się drugiego dzieciaczka.
U nas teraz synek, a w w domu wory ubrań po Majce. Bratowa też jest w ciąży ale nie znają jeszcze płci. Jak u nich nie będzie córka to chyba wezmę się za sprzedawanie tych pięknych sukieneczek, bo już mi pół chałupy zajmują ;-).
U nas teraz synek, a w w domu wory ubrań po Majce. Bratowa też jest w ciąży ale nie znają jeszcze płci. Jak u nich nie będzie córka to chyba wezmę się za sprzedawanie tych pięknych sukieneczek, bo już mi pół chałupy zajmują ;-).