Widok
Ja czasem biorę kąpiel pod prysznicem w głębokim brodziku;) Wiadomo, nie taką kąpiel z pianką itd;) Ale jak jestem bardzo zmęczona to sobie siadam i spokojnie się mieszczę.
Jednak w nowym domu będę na pewno częściej korzystać z wanny niż z brodzika:)
A jak wanna to tylko narożna (przynajmniej na okres ciąży;p bo w normalnej nie mogę nóg podkurczyć bo brzuch przeszkadza i jest niewygodnie) Ot taką mam filozofię;) Pewnie ją życie zweryfikuje;)
Jednak w nowym domu będę na pewno częściej korzystać z wanny niż z brodzika:)
A jak wanna to tylko narożna (przynajmniej na okres ciąży;p bo w normalnej nie mogę nóg podkurczyć bo brzuch przeszkadza i jest niewygodnie) Ot taką mam filozofię;) Pewnie ją życie zweryfikuje;)
ja też zawsze mówiłam, że tylko wanna, ale odkąd Rodzice zrobili drugą łazienkę z prysznicem jakoś mi z długimi kąpielami przeszło :)
a jak już sami mieszkamy to mamy prysznic i jesteśmy zadowoleni (ja jeszcze bardziej po tym, jak odkryłam, jak domyć szyby), też nie mamy korka, a Tysię kąpiemy w dmuchanym baseniku wepchniętym do brodzika :)
wcześniej też mieliśmy taki robiony brodzik (z kafelków) i nam się tam wanienka ze stelażem na luzie mieściła :)
a jeszcze można mieć krótszą wannę (jak Ci szkoda miejsca) i ją obudować albo nawet jedno skrzydło szyby zamontować.
a jak już sami mieszkamy to mamy prysznic i jesteśmy zadowoleni (ja jeszcze bardziej po tym, jak odkryłam, jak domyć szyby), też nie mamy korka, a Tysię kąpiemy w dmuchanym baseniku wepchniętym do brodzika :)
wcześniej też mieliśmy taki robiony brodzik (z kafelków) i nam się tam wanienka ze stelażem na luzie mieściła :)
a jeszcze można mieć krótszą wannę (jak Ci szkoda miejsca) i ją obudować albo nawet jedno skrzydło szyby zamontować.
w Lidlu jest taki psikacz - Power Cleaner, jakoś tak - psikasz, spłukujesz i czysto! tylko trzeba dokładnie pokryć, nie wystarczy rozmazać gąbką ;)
Bauaganiarka, Masia - dzięki za rady:) Muszę wypróbować ten Power Cleaner. Dotychczas próbowałam różnych środków ale żaden nie zadziałał:( Albo po prostu problem leży po stronie mojej kabiny - ma już chyba z 10 lat i nie jest szklana tylko plastikowa, może ten plastik ma już swoje najlepsze lata za sobą i nic się nie da z nim zrobić... muszę wypróbować to co polecacie:) Masia a mogłabyś podać nazwę?
Zawsze optowałam za prysznicem, bo kąpieli nie lubię. Póki dziecko małe, to wstawiamy wanienkę do brodzika i już.
Niestety starsza córka (ma 6 lat) już nie zmieści się w wanience a BARDZO lubi kąpiele z zabawą :D
Zostaje jej więc pluskanie się raz na ruski rok u babci w wannie. Gdybym mogła, to zrobiłabym sobie w łazience i jedno i drugie.
Niestety starsza córka (ma 6 lat) już nie zmieści się w wanience a BARDZO lubi kąpiele z zabawą :D
Zostaje jej więc pluskanie się raz na ruski rok u babci w wannie. Gdybym mogła, to zrobiłabym sobie w łazience i jedno i drugie.
My mamy prysznic,robilismy remont 2 lata przed narodzinami,ale bralismy pod uwage ze beda dzieci dlatego brodzik mamy glenboki na ok.40cm.
Jest bardzo wygodny jak dla Nas,nie boje sie o bezpieczenstwo Kuby bo az tak wiele miejsca w Nim nie ma i n ie wariuje za duzo,a momi wszystko dobrze sie bawi.
U mamy jest wanna i jak tam Go kapie to nie m oge Go utrzymac,jak zacznie szalec to koniec hehe.
Mimo wszystko jestem za brodzikiem glembszym i prysznicem.
Jest bardzo wygodny jak dla Nas,nie boje sie o bezpieczenstwo Kuby bo az tak wiele miejsca w Nim nie ma i n ie wariuje za duzo,a momi wszystko dobrze sie bawi.
U mamy jest wanna i jak tam Go kapie to nie m oge Go utrzymac,jak zacznie szalec to koniec hehe.
Mimo wszystko jestem za brodzikiem glembszym i prysznicem.
Dla mnie sprawa oczywista http://spbs.pl/duza-i-ladna-wanna/ jedyny właściwy wybór.
Co kto lubi. Ja zdecydowanie wybieram prysznic. Ze względu na czas i wygodę. Nie lubię leżeć w wannie, nie lubię czekać zanim nabierze się woda. Ale każdy musi indywidualnie podjąć decyzję, bo moze ktos lubi się wymoczyć Jedna i druga opcja jest bardzo indywidualna. Musicie się sami zastanowić jaki jest Wasz tryb życia, co będzie Wam bardziej odpowiadało. W koncu kupujecie prysznic albo wannę dla siebie.
Jeśli będziecie chcieli zdecydować się na prysznic, polecam zerknąć sobie do sieci, często mozna znaleźć naprawdę designerskie elementy wystroju łazienki:
https://admix.pl/kabiny-prostokatne
Na stronie mają oryginalne kabiny prostokątne.
Jeśli będziecie chcieli zdecydować się na prysznic, polecam zerknąć sobie do sieci, często mozna znaleźć naprawdę designerskie elementy wystroju łazienki:
https://admix.pl/kabiny-prostokatne
Na stronie mają oryginalne kabiny prostokątne.
Najlepiej prysznic z głębokim brodzikiem, żeby dzieciaki mogły się kąpać. Wtedy nie trzeba żadnych plastikowych wanienek. Pamiętajcie jednak o regularnym czyszczeniu odpływu - https://oltens.com/pl/blog/szczegoly/jak-odetkac-i-udroznic-zapchany-odplyw-w-brodziku-prysznicowym , bo przy dzieciakach to naprawdę szybko się zapycha :D