Widok

Mamuśki na Kowalach:)

Olimp Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witajcie,
od maja (mam nadzieję) przeprowadzamy się na Kowale. Chciałam się dowiedziec, jak spędzacie czas ze swoimi pociechami, czy sa jakies place zabaw, miejsca do spacerowania. Będę mieszkac na osiedlu Olimp.
Z chęcią poczytam sobie Wasze opinie,
pozdrawiam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My spacerowałyśmy po osiedlu :D wózkiem. Można iść na os. Świętokrzyskie i tamtędy zejść aż do zbiornika przy zakoniczynie :) oczywiście jak jest ładna pogoda. Jest plac zabaw, jedne większy i kilka małych przy różnych blokach. Jest kilka prywatnych przedszkoli - w jednym są sobotnie zajęcia dla maluchów - różne różniste. No i jest szkoła prywatna i gimnazjum. Jest jakaś świetlica wiejska, czy dom kultury coś takiego czasami są tam różne bale dla dzieci, dni dziecka organizowane itp.
Zapomniałam, jest też kawiarnia w której są jakieś wieczorki dla rodziców z maluchami, do iluś miesięcy chyba, ale nie byłam nigdy.
Ja mieszkam na os.Swietokrzyskim,czesto chodze na Olimp.Jest to spore osiedle wiec jest gdzie spacerowac,ale zapraszam rowniez nad zbiornik retencyjny,tam jest tak sympatycznie.Pozdrawiam.
Dzięki za pomoc, ten zbiorniczek wygląda ciekawie, zawsze mam ochote sie tam przejsc jak przejezdzamy:)
a co do domu kultury i kawiarenki to bede musiala dowiedziec sie co tam sie dzieje, bo zazwyczaj w takich publicznych miejscach imprezy dla dzieci są duzo tansze.
A propos świetlicy na Kowalach. Są co czwartek od 10-tej do 12-stej organizowane spotkania dla mam z dziećmi. Organizują to założycielki fundacji http://rodzicdziecko.pl/- te same co prowadzą w kawiarni spotkania dla rodziców. Ja uczęszczam z niespełna dwulatką :) Nazywam to "mini żłobkiem". polecam :)
witam sąsiadkę, plac zabaw na kowalach niestety zdewastowany nieco, korzystam z placu przy przedszkolu Horyzoncik w Borkowie, latem można iść spacerkiem przez lasek na Kowalach
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
witam przyszłą sąsiadkę :-)
moze latem sie spotkamy gdzies na spacerku,tez mam Jakubka tyle ze urwisek ma juz 2,5 roczku
E-Milka stronka się nie otwiera. A cekawa jestem tych czwertkowych spotkań, akurat czwartki mam w pracy wolne;) Napisz coś więcej proszę. Gdzie dokładnie, ile za wjazd, w jakim wieku są dzieci i co się dzieje:) dziękuję;)))
z checia umowie sie na spacerek, jesli bedzie ladna pogoda to zamierzam wiekszosc czasu spedzac z Niunkiem na dworku - o ile praca na to pozwoli.. :(
fiolka, spotkania prowadzą dziewczyny po psychologii. Jest przyjazna i "swojska" atmosfera. Mozna o wszystkim pogadać i uzyskać fachową poradę. Najstarsze dziecko ma 4 lata, a najmłodsze 15 miesięcy :) ( były i młodsze)Odbywają się zajecia ruchowe dla dzieci, ćwiczenia z dziecmi , wspólne zabawy oraz często wykonujemy jakieś manualne prace wspólnie z dziećmi. Wjazd kosztuje 20 zł. Ja z małą uczęszczam od czerwca zeszłego roku i widzę, że latwo intregruje się z dziećmi. Jak bedziesz chciała coś jeszcze więcej wiedzieć pisz na e-mail elamil30@wp.pl. Strona internetowa jest jeszcze robocza, dlatego nie "chodzi". W najbliższy czwatrek tez będę może wpadniesz ? A w jakim wieku jest Twoja pociecha?
ooo... nawet nie wiedziałam, że mamy świetlicę! Też się chętnie wybiorę z moim malcem. Gdzie jest ta świetlica Emilko i czy trzeba się wcześniej zapisywać na zajęcia czy tak poprostu się przychodzi?

a ja poza wymienionymi miejscami chadzam z Milą na pole ;-) całkiem przyjemnie się tam spaceruje - można dojśc do osiedla Horyzon przy którym jest świetny plac zabaw (obok Stokrotki)
Na wiosnę mają zacząć budowę drogi, która połączy os. Nowy Horyzont i os.Olimp :)
Karcia a skąd masz to info o drodze ??? wiem , że miała być ale , ze już na wiosnę mają budować hmmm nie wiedziałam ..
Budują już od zeszłej wiosny ;)

Mamy (my, mieszkańcy NH) takie info z biura dewelopera,
że na wiosnę zaczną budowę!

Między NH a os Olipm Euro Styl będzie budował jeszcze jedno osiedle
Warbuziaczek, Świetlica to ten żółty, nowy ogrodzony budynek zaraz za zajazdem u Ewy. Patrząc od głównej ulicy jak wyjeżdzasz z Szadułek to nie skręcasz w kierunku Olimpu tylko jedziesz na wprost. Odbywają się tam wybory i zajęcia fitness. Nie musisz sie zapisywać, mozesz najpierw wpaść i zobaczyc czy będzie Ci sie podobać :). Czwartek 10 godz.
Emilko dziękuję :-) Napewno się wybierzemy - nie jestem pewna czy w ten czwartek, ale przyszły napewno mamy wolny. Może się spotkamy?

A jeśli chodzi o drogę z NH to z jednej strony fajnie, bo łatwiej się będzie tam dostać, a z drugiej podejrzewam, że z ul.Zeusa zrobi się bardzo ruchliwą i zakorkowaną ulica :-(
Warbuziaczek, nie ma sprawy;) jakby co to napisz elamil30@wp.pl-pozdrawiam
Nieeee, tylko nie to.. chcialam sobie wyjśc w paputkach wypic kawe w ogródku a nie ogladac przejezdzające samochody.. :(

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

do góry