Widok

Manetki s**** Trigger Rocket

Witam!

Chcę zmienić manetki z Shimano Deore na s**** Trigger Rocket. Posiadam obie przerzutki Shimano XT na 9. Co mi napiszecie o tych manetkach s****'a? Jak działają? Ma ktoś porównanie między Deore a właśnie tym kompletem s****'a?

Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
we love you too! hehe :)
Ja jechałem na s****ie 5.0 albo 7.0 (nie pamiętam) na pożyczonym bajku BT Witomino i żadnych problemów z działaniem nie było... Myślę, że to kwestia regulacji i ustawienia.
Po pierwsze - jezeli chcecie porownywac komponenety to tylko tej samej klasy (x.0 z xtr etc.) - watpie zeby kazdy z was jezdzil na obydwu grupach

Po drugie - s**** jest wyzej technologicznie od shimano (jezeli chodzi o top). Popatrzcie na droge jaka podaza shimano w 2008 roku (grupa xt juz przedstawiona) - proste prowadzenie pancerza, przerzutka skontrowana tak, zeby nie uderzala w rame(s**** byl pierwszy).

Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.

Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl ,manetki(x-9,x.0)

Po piate - fakt produkty s****a sprzed kilku lat byly 'niedopracowane'

Po szoste - jesli wbijacie w s****a to wyciagnijcie rockshox'i z roweru (koncern s****'a)
czesc z Nas pozbyla sie juz rok szoka :D
s**** to bardzo dobry osprzęt. my po prostu nienawidzimy ameryki.
Mam Rebe WC i jej sie nie pozbęde !
Moge sie jedynie zamienić z kimś na wersje bez piwotów.

RafalB napisał(a):

> Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.

> Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak

> chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl

> ,manetki(x-9,x.0)

Oto mi właśnie chodziło! Dzięki Rafał! Ja nic nie mam do s****a i chciałem uzyskać właśnie takie porównanie odpowiednich grup obu tych firm. Myślałem, że znajdzie się taka osoba która w ostatnim czasie miała okazję przetestować Attacki i XT.

Ogólnie podjąłem decyzję o dalszym inwestowaniu w Shimano (w moim wypadku w grupę XT) i w najbliższym czasie chcę sprzedać Hayes'y XFX9 i manetki Deore a następnie kupić polecane przez Krzyżaka a także przez innych posiadaczy Dual Control'e XT. Myślę, że będę zadowolony z takiej inwestycji.

Pozdrawiam!
ja osobiscie proponowalbym ci zainwestowanie w rapid fire'y
A dlaczego? Ostatnio miałem możliwość wypróbowania DC i powiem Ci że bardzo mile mnie zaskoczyły. Super rozwiązanie, bardzo lekka zmiana przerzutek... Nie wiem tylko jak by się spisały na trudnych trasach w lesie.
ja uwielbiam DC, biegi zmieniaja sie z super lekkoscia i precyzja, tylko do DC musi byc sprezyna rapid rise, inaczej tez bedzie dzialac ale nie tak jak sa do tego storzone. Majek bedziesz bardzo zadowolony z wyboru nowego XT. Jestem zwolennikiem kupowania wszystkiego z jednej grupy, taka konfiguracja zawsze daje porzadane efekty, ewentualny mix XT z XTR lub w szosie Dura z ultegra
Tobiasz tak ma, bo Kuba tak ma i są przemegazajebiście fajne - nie ma bata !

DC to wg. mnie słabe rozwiązanie. Ja mam Rapid Fire i moje następne manetki też bedą RF. No ale kazdy jeździ na tym co lubi.

www.trek.gd.pl
Ja mam DC XT '06 . Wiem że są osoby które marudzą i mówią że to nie działa, że przez nieuwagę możesz zmienić biegi hamując, ale mi nigdy się takie coś nie przytrafiło i uważam że DC to dobry wybór. Jednym ruchem możesz zahamowac i zmienić biegi. Do tego przerzutka (tez XT)szybko zmienia biegi bez problemów nawet pod obciążeniem. :) Polecam więc jak najbardziej XT.
Jeśli nowy DC xt bedzie działać tak jak tegoroczny xtr, to będzie to najlepszy wybór.

No Panowie! Widzę poważne poruszenie i podbudowanie mojego wyboru o kupnie DC. Nie ukrywam, że mnie to bardzo cieszy. Mam nadzieję, że posiadacze tych zestawów nie narzekają na jakiekolwiek awarie.
Myślę, że poniższy zestaw jest najlepszą propozycją do kupienia:
http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=26_39&products_id=501
Dzięki i pozdrawiam!
o kurde jakie to drogie...
Śpieszy Ci sie ? Może lepiej poczekaj aż na rynek wejdą nowe xt i cena starych spadnie... Podobno w sklepach mają pojawić się już pod koniec sierpnia.

Nie spieszy mi się z kupnem DC, ale fajnie by było mieć je jak najszybciej:D
Raczej nie będę czekać 3 miesięcy na wejście XT 2008 bo cena starych DC nie spadnie chyba o więcej niż o 100,00zł... Więc raczej teraz sobie kupię.
Będę musiał znaleźć kupca na moje manetki Deore i Hayesy HFX9...
Pozdrawiam!
zaczekaj na nowe XT i kupisz za dwie stowy nowa wersje :)
Nową wersję czego? Bo chyba nie DC?:)
no XT 2008, jak wejdzie to bedzie pewnie mniej wiecej za 2 stówy, tyle ile teraz za XT 2007 :)
do góry