Widok
Po pierwsze - jezeli chcecie porownywac komponenety to tylko tej samej klasy (x.0 z xtr etc.) - watpie zeby kazdy z was jezdzil na obydwu grupach
Po drugie - s**** jest wyzej technologicznie od shimano (jezeli chodzi o top). Popatrzcie na droge jaka podaza shimano w 2008 roku (grupa xt juz przedstawiona) - proste prowadzenie pancerza, przerzutka skontrowana tak, zeby nie uderzala w rame(s**** byl pierwszy).
Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.
Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl ,manetki(x-9,x.0)
Po piate - fakt produkty s****a sprzed kilku lat byly 'niedopracowane'
Po szoste - jesli wbijacie w s****a to wyciagnijcie rockshox'i z roweru (koncern s****'a)
Po drugie - s**** jest wyzej technologicznie od shimano (jezeli chodzi o top). Popatrzcie na droge jaka podaza shimano w 2008 roku (grupa xt juz przedstawiona) - proste prowadzenie pancerza, przerzutka skontrowana tak, zeby nie uderzala w rame(s**** byl pierwszy).
Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.
Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl ,manetki(x-9,x.0)
Po piate - fakt produkty s****a sprzed kilku lat byly 'niedopracowane'
Po szoste - jesli wbijacie w s****a to wyciagnijcie rockshox'i z roweru (koncern s****'a)
RafalB napisał(a):
> Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.
> Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak
> chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl
> ,manetki(x-9,x.0)
Oto mi właśnie chodziło! Dzięki Rafał! Ja nic nie mam do s****a i chciałem uzyskać właśnie takie porównanie odpowiednich grup obu tych firm. Myślałem, że znajdzie się taka osoba która w ostatnim czasie miała okazję przetestować Attacki i XT.
Ogólnie podjąłem decyzję o dalszym inwestowaniu w Shimano (w moim wypadku w grupę XT) i w najbliższym czasie chcę sprzedać Hayes'y XFX9 i manetki Deore a następnie kupić polecane przez Krzyżaka a także przez innych posiadaczy Dual Control'e XT. Myślę, że będę zadowolony z takiej inwestycji.
Pozdrawiam!
> Po trzecie - s**** dziala w systemie 1:1,a nie 2:1.
> Po czwarte - nie widze sensu w kupowaniu rocketow. kup xt. jak
> chcesz cieszyc sie s****em to kup zestaw - przerzutka tyl
> ,manetki(x-9,x.0)
Oto mi właśnie chodziło! Dzięki Rafał! Ja nic nie mam do s****a i chciałem uzyskać właśnie takie porównanie odpowiednich grup obu tych firm. Myślałem, że znajdzie się taka osoba która w ostatnim czasie miała okazję przetestować Attacki i XT.
Ogólnie podjąłem decyzję o dalszym inwestowaniu w Shimano (w moim wypadku w grupę XT) i w najbliższym czasie chcę sprzedać Hayes'y XFX9 i manetki Deore a następnie kupić polecane przez Krzyżaka a także przez innych posiadaczy Dual Control'e XT. Myślę, że będę zadowolony z takiej inwestycji.
Pozdrawiam!
ja uwielbiam DC, biegi zmieniaja sie z super lekkoscia i precyzja, tylko do DC musi byc sprezyna rapid rise, inaczej tez bedzie dzialac ale nie tak jak sa do tego storzone. Majek bedziesz bardzo zadowolony z wyboru nowego XT. Jestem zwolennikiem kupowania wszystkiego z jednej grupy, taka konfiguracja zawsze daje porzadane efekty, ewentualny mix XT z XTR lub w szosie Dura z ultegra
Ja mam DC XT '06 . Wiem że są osoby które marudzą i mówią że to nie działa, że przez nieuwagę możesz zmienić biegi hamując, ale mi nigdy się takie coś nie przytrafiło i uważam że DC to dobry wybór. Jednym ruchem możesz zahamowac i zmienić biegi. Do tego przerzutka (tez XT)szybko zmienia biegi bez problemów nawet pod obciążeniem. :) Polecam więc jak najbardziej XT.
No Panowie! Widzę poważne poruszenie i podbudowanie mojego wyboru o kupnie DC. Nie ukrywam, że mnie to bardzo cieszy. Mam nadzieję, że posiadacze tych zestawów nie narzekają na jakiekolwiek awarie.
Myślę, że poniższy zestaw jest najlepszą propozycją do kupienia:
http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=26_39&products_id=501
Dzięki i pozdrawiam!
Myślę, że poniższy zestaw jest najlepszą propozycją do kupienia:
http://www.sklep.bikestacja.pl/product_info.php?cPath=26_39&products_id=501
Dzięki i pozdrawiam!
Nie spieszy mi się z kupnem DC, ale fajnie by było mieć je jak najszybciej:D
Raczej nie będę czekać 3 miesięcy na wejście XT 2008 bo cena starych DC nie spadnie chyba o więcej niż o 100,00zł... Więc raczej teraz sobie kupię.
Będę musiał znaleźć kupca na moje manetki Deore i Hayesy HFX9...
Pozdrawiam!
Raczej nie będę czekać 3 miesięcy na wejście XT 2008 bo cena starych DC nie spadnie chyba o więcej niż o 100,00zł... Więc raczej teraz sobie kupię.
Będę musiał znaleźć kupca na moje manetki Deore i Hayesy HFX9...
Pozdrawiam!