Widok
No dobrze, a oprócz nazwy co jeszcze przemawia nad wyższością XT nad Trigger Rocket? Tak na chłopski rozum s****y są lżejsze i tańsze ale z drugiej strony nie wiem jak będą działały. XT miałem już okazję "przetestować" i faktycznie działają o niebo lepiej w porównaniu z Deore.
Czemu jesteś negatywnie nastawiony na s****'a?
Czemu jesteś negatywnie nastawiony na s****'a?
O grupie szosowej Force czytałem dobre opinie, że ma plusy przedniej przerzutki shimano i plusy zmiany tylnych przełożeń jak w Campie, poza tym wyposażone są w przydatne Double Tap. Jedynym problemem, są rozwalające się przerzutki w drobny mak :) W tym roku dostępny będzie apdejt w postaci ceramicznych łożysk i wejdzie nowa grupa Red, która będzie bodajże pierwszą grupą szosową ważącą < 2kg. Jak poprawią problem z przerzutkami, o którym można przeczytać na WW, to s**** na szosie będzie rewelacją! Co do MTB to nie wiem, ale jakoś nie wydaje mi sie, że skoro potrafia robic sprzet na szose, to nie potrafią MTB...
Chcę zakupić manetki, ale aby się zdecydować jakie chciałbym dowiedzieć się o różnicach, plusach i minusach obydwu zestawów.
Sławek trochę bardziej skierowałeś mnie na XT, ale ja jak na razie widzę 2 plusy (cena i waga), które przemawiają za s****em. Jak będą się spisywały w rzeczywistości - tego nie wiem. Może zamiast XTR kupię sobie XT i Rocket, przetestuję i Wam powiem ;-)
A tak na serio to jakie widzicie różnice między s****'em a Shimano?
Sławek a co Ci nie odpowiadało w tym "gównie"? Szybko się rozsypały?
Sławek trochę bardziej skierowałeś mnie na XT, ale ja jak na razie widzę 2 plusy (cena i waga), które przemawiają za s****em. Jak będą się spisywały w rzeczywistości - tego nie wiem. Może zamiast XTR kupię sobie XT i Rocket, przetestuję i Wam powiem ;-)
A tak na serio to jakie widzicie różnice między s****'em a Shimano?
Sławek a co Ci nie odpowiadało w tym "gównie"? Szybko się rozsypały?
W s****ie nie podobała mi sie precyzja działania. Cały czas coś strzelało, przeskakiwało, same sie biegi potrafiły zmieniać. Łańcuchy srma sie zrywały. Podczas np. wyścigu napęd musi działać IDEALNIE, cały czas mielisz biegami i nie ma miejsca na niedokładności. s**** jeszcze do tego nie dorósł. Jak na razie shimano XT\XTR jest wzorem jakości a s**** podróbką, która sie do niczego nie nadaje. Jak nie stać Cie na XTR kup manetki XT 2007. I myśle że koniec tematu.
www.trek.gd.pl